تاریخ: ۱۳۹۵/۵/۱۵
جلب توجه یک غذای کوردی در جشنواره سفره ایرانی
 به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، جشنواره سفره ايراني فرهنگ گردشگري در تبريز و معرفي غذاهاي سنتي آغاز بکار کرد و  غذاهای محلي و صنايع دستي مهاباد در اين جشنواره حضور داشتند.
اين جشنواره به همت سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري از تاریخ 13 لغایت 15 مرداد ماه با مشارکت استان های آذربایجان غربی ، شرقی ، اردبیل و زنجان در پارک ائللر باغی تبریز برپا شده است  و  استان اذربايجان غربي با يك غذاي كردي سنگ سیر و دو غذاي  اذربايجاني )) و پیش غذا ؛ (( کوکو ، دلمه برگ مو ، دلمه برگ کلم و آش  )) در مدت 3 روز براي رقابت با ساير استانها در اين جشنواره شركت نموده است .
در اين جشنواره دو گروه از مهاباد به سرپرستي اقاي اسماعيلي و اقاي رحماني از طرف اداره ميراث فرهنگي مهاباد شركت داده شده اند كه در جريان جشنواره با پوشش محلي اقدام به پخت و فروش غذاها و صنايع دستي مرسوم مهاباد خواهند كرد .
نكته جالب توجه در اين جشنواره اين است  كه سنگ سير مورد توجه داوران  قرار گرفته و براي رقابت به نظر سنجي مردم واگذار شده است .
مهاباد با وجود دارا بودن تنوع غذائي بالا، نتوانسته است آنچنانكه شايسته است اين استعدادو قابليت مهم را در سطح منطقه ، استان و كشور مطرح سازد .
 لذا سعی ما بر این است که از اینگونه جشنواره ها برای معرفی هرچه بیشتر این قابلیت مغفول مانده ی شهرستان استفاده کنیم .
چراكه جشنواره ها و فستيوالهاي خوراك و غذا، يكي از فرصتهاي مهم براي جذب گردشگران بشمار مي آيد زيرا يكي از اهداف و انگيزه  اصلي گردشگران، بهره مندي از غذاهاي محلي جامعه مقصد است .
و همانگونه که در فرهنگ ما غذاهایی نظیر پیتزا وارد شده است غذاهای ما هم  با توجه به کیفیت و خواص خود می‌تواند در فرهنگ غذایی دیگر  استانها و حتي ديگر كشورها  جا بگیرد.