تاریخ: ۱۳۹۵/۵/۴
نشست کتابخوانی با حضور اساتید مهاباد برگزار گردید

بە گزارش پایگاە خبری- تحلیلی هاژە، روز دوشنبە 4 مرداد ماە چهارمین نشست کتابخوان، کتابخانە عمومی شیخ شلتوت با حضور جمعی از نویسندگان، شعرا، فرهنگیان در کتابخانه شیخ شلتوت مهاباد برگزار شد.

ابتدا دکتر احمد احمدیان از برگزار کنندگان این مراسم تشکر و اظهار امیدواری کرد که چنین نشست هایی ادامه داشته باشد. وی در ادامه به معرفی کتاب "ئایینی کۆمەڵ‌ناسی ئایین"، نوشتە خالد علیزادە پرداخت و گفت: موضوع این کتاب در ارتباط با جامعه شناسی دین و دیدگاه ها و ایدئولوژی های مختلف موجود به بررسی چهارچوب کلی دین و آیین پرداخته، سپس دیدگاه های موجود درباره دین و آیین در کردستان را نیز بیان داشته است و از کتاب های مناسب و خوب کوردی در این باره می باشد. وی افزود: نویسنده این کتاب حدود 5 یا 6 سال است کە وارد عرصه نویسندگی شده ولی با وجود این با زبانی به نسبت ساده توانسته جای خود را در میان ادبیات کردی بیابد.

آقای سیاوش پیداو معرف کتاب، نیز ضمن خیر مقدم خدمت همه حضار به معرفی کتاب "داعش خشونت شرقی و نقد عقل فاشیستی" نوشته بختیار علی و ترجمه سردار محمدی پرداخت. وی ذهنیت خاص بختیار علی نویسنده و شاعر توانای کورد در ارتباط با داعش را عنوان و ویژگی های متفاوت فاشیسم در غرب با نوع آن در شرق را نیز که در این کتاب بدان اشاره شده است، بیان نمود و هویت های تحمیلی و ترور شخصیتی در این کتاب بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

دکتر صلاح الدین خدیو نویسنده فعال اجتماعی، یکی دیگر از حاظران در این نشست بود که به معرفی کتاب "دولت و فرودستان" نوشته ایرج اتابکی و ترجمه آرش عزیزی پرداخت.

خدیو این کتاب را یکی از کتاب های مهم در ارتباط با تاریخ اجتماعی(نوعی تجدد خواهی) عنوان نمود و سبک آن را متفاوت از تاریخ سنتی و تاکید آن بیشتر روی مشکلات و تنگناهای اقشار کم درآمد و فرودستان جامعه است.

خدیو در ادامه گذری کوتاه نیز بر کودتای نافرجام ترکیه داشت و از نگاه این کتاب این رویداد را بررسی و تحلیل کرد.

اقای عبدالعزیز فاضلی دبیر بازنشسته آموزش و پرورش و از فعالان عرصه ادبیات در مهاباد، ضمن عرض سلام و تشکر از برگزار کنندگان این مراسم، به بررسی و معرفی "دیوان پروین اعتصامی" پرداخت.

وی اعتصامی را یکی از تواناترین نویسندگان عرصه ادبیات فارسی دانسته و شاعر مردمی و تمثیل شناس معرفی کرده که از زبان جانداران و اشیا سخن گفته و به صورت پند و اندرز آن را بیان کرده است.

کتاب دیگری که در این جلسه معرفی شد، "زوربای یونانی" نوشته نیکوس کازنتزاکیس، با ترجمه محمد قاضی بود که توسط آقای شاهو فریور معرفی گشت. این کتاب به صورت رمان بوده و بە زندگی قهرمان اسطوره ایی داستان پرداخته شده است. از این نویسنده در حدود 11 جلد کتاب ترجمە شدە کە 3 تا از آنان توسط محمد قاضی ترجمه شده است.

در ادامە کتاب "گفتگو با خدا" نوشتە نیک دونالد داش و ترجمە توراندخت تمدن کە در 3 جلد منتشر شدە، توسط خانم فرشته مدنی معرفی شد. مباحث کتاب همانطور که از نام آن پیداست بیشتر مسائل مربوط به خدا و پرسش و پاسخ هایی در این باره است و بیشتر مسائل دینی را شامل می شود.

در ادامه اقای قاسم موئید زاده شاعر نامدار مکریانی به معرفی کتاب مثنوی - مثنوی مولانا جلال الدین بلخی پرداخته و تاثیر آثار این نویسنده بر وی را بیان کرد. همچنین به بررسی و تفسیر معانی برخی از واژگان در کتاب مثنوی- معنوی پرداختند و بر شیوه عارفانه آن صحه گذاشتند.

سرانجام خانم سحر مهربانی، نویسنده کتاب های کودکان به زبان کوردی به معرفی کتاب خویش با عنوان سەفەری مێروولە وردیلە پرداخت. وی گفت: این کتاب کودکانە بە زبان کوردی و بە حالت داستان های کوتاە و با زبان شعر نوشتە شدە و داستان سفر یک مورچە است کە می خواهد دنیا اطراف خود را بشناسد و در این مسیر به حیوانات و پرندگان زیادی بر می خورد و هریک از آنان به عنوان نمادی شناخته می شوند و حاوی نکات آموزنده زیادی برای کودکان است.