تاریخ: ۱۳۹۶/۱۲/۵
بعضى‌ها هنوز در فضاى دهه شصت مانده‌اند!

به دنبال اظهارات اخیر نادر قاضی پور نماینده اورمیه در مجلس و اقلیت خواندن کوردها در این استان و استفاده از این الفاظ که" اداره آذربایجان غربی به اقلیت های قومی سپرده نمی شود " نماینده مردم بوکان نیز واکنش نشان داد.

 

 متن یادداشت قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان به شرح زیر است:

مردم استان آذربايجان غربى مردم فهيم و آگاهى هستند كه زندگى مسالمت آميز و درهم آميخته اى دارند و هيچ كس نمى تواند منكر اين واقعيت باشد. اين مردم محروميت ها، درگيري ها، ناامنى ها و بى تدبيرى ها را مشتركاً و در كنار هم در مقاطع مختلف تجربه كرده اند و امروز همين مردم حافظ نظام و امنيت منطقه و كشورند و هيچكس نمى تواند خود را بر ديگرى برتر بداند و چنانچه كسى تصورى غير از اين داشته باشد، نه فهم درستى از اسلام يافته است و نه از قانون اساسى و نظام تصور صحيحى دارد.

امروز داشتن فرصت برابر براى همه و شايسته سالارى به عنوان دو اصل، در كشور پذيرفته شده است و قوميت، نژاد، رنگ و زبان و غيره طبق قانون اساسى و آموزه هاى قرآنى، نمى تواند عامل برترى و ارجحيت باشد و با مرورى بر گذشته مى توان دريافت كه بخش قابل توجهى از مسائل قومى خصوصاً در استان ما ناشى از عدم توجه به اين اصول مهم بوده است و از دولت تدبير و اميد و مديران آن انتظار مى رود در جهت اصلاح ساختارى مديريت استان، اقداماتى مبتنى بر عقلانيت و قانون، انجام دهند تا با تقويت احساس مالكيت سرزمينى، دشمن نتواند از فضاى نابرابر و فرصت هاى نامتعادل سواستفاده كند و احساسات قومى در جهت تقويت باورهاى ملى مورد استفاده قرار گيرد و هيچ كس در كشور نمى تواند به واسطه زبان و مذهب خود را از سايرين برتر و دلسوزتر بداند كه اين نوع برداشت ها و اظهار نظرها، باعث ايجاد تفرقه مى شود و به فرمايش مقام معظم رهبرى هر كس بين شيعه و سنّى اختلاف ايجاد كند، عامل دشمن است، چه بداند و چه نداند و باز مى فرمايند هر كس بين شيعه و سنى تفرقه ايجاد كند نه شيعه است و نه سنّى.

معقول اين است كه به دور از تعصبات كور قومى، راه را بر شايستگان آذرى، كُـرد، فارس، لُـر، عرب ، تركمن و همه اقوام ايرانى باز كنيم و مديريت را به شايستگانى بسپاريم كه بتوانند استان و كشور را به جايگاه شايسته آن برسانند.

وضعيت نامناسب استان آذربايجان غربى در شاخص هاى مختلف از جمله درآمد سرانه، توليد سرانه، فضاى آموزشي سرانه، نرخ بالاى بيكارى و عدم استفاده از ظرفيت هاى ويژه استان همه و همه ناشى از نگاه يك سويه و تك بعدى در مديريت استان و اغفال از اصل شايسته سالارى در مديريت كلان آن بوده است و استمرار اين شرايط هرگز به مصلحت استان و مردم آگاه آن نيست. عقل حكم مى كند كه براى رفع محروميت ها از تواناترين مديران در سطح استان استفاده شود تا هم عقب ماندگى هاى ناشى از مديران حداقلى و كم توان گذشته به سرعت جبران شود و هم از ساير استانهاى كشور بيش از اين عقب نمانيم.

قطعاً نگاه متعالى نظام و مردمسالارى و دين مدارى حكم مى كند كه استاندار محترم در اين حوزه ها دست به تغييراتى منطقى و عقلايي بزنند و تحت تأثير افرادى قرار نگيرند كه همواره از آتش اختلاف، تنور خود را داغ نگه داشته اند و با فعال كردن گسل هاى قومى و مذهبى به نان و نوا رسيده اند.

اين مطالبه نه فقط مطالبه مردم كُـرد زبان استان بلكه خواسته نظام و همه مردم است و تلاش در اين جهت، عين انجام وظيفه است و بايد به اين اصلاح روند، كمك كرد تا استان ما به دژى مستحكم تر در مقابل دشمن، تبديل شود و بايد پذيرفت كه سركوب كردن خواسته ها و مطالبات قانونى و بحق بخشى از مردم، تنها آتش زير خاكستر ببار مى آورد و به اقتدار كشور لطمه مى زند.

بنده بر اين باورم كه بايد به شايستگان فرصت داد تا مردم از شايستگى آنان منتفع شوند و بيش از اين مردم از ناتوانى مديران در استان متضرر نگردند. حال اين مديران شايسته قطعاً نه همه كُرد زبانند و نه همه آذرى زبان. بايد معيار شايستگى جايگزين معيار قوميت شود تا شاخص هاى مهم توسعه در استان ارتقاء يابد و مردم بيش از پيش از نعمات نظام مقدس جمهورى اسلامى منتفع شوند.

طرح جريانات اوايل انقلاب و مطرح نمودن جريانات معاند كردى و يا جريانات پانتوركى هر دو باعث انحراف از موضوع مى شود و امروز همه مردم استان خود را از نظام و نظام را از خود مى دانند و طرح موضوعات انحرافى نوعى فرار سياسى براى انكار واقعيت ها و پاك كردن صورت مسئله بجاى حل آن است كه اين روش خوشبختانه منسوخ و از رده خارج شده است و امروز آگاهى و اشراف مردم بر موضوعات مختلف، آنقدر وسيع و عميق است كه با شيوه هاى كُـهن گذشته نمى توان بر مسائل روز آنان سرپوش گذاشت.

زدن اتهام به نمايندگانى كه براى مردم مظلوم كُـرد و مسلمان در عفرين و كوبانى، فرياد مى زنند كار شايسته اى نيست و ما هرگز آن را رفتار پانتوركيستى اردوغانى تحليل و تفسير نمى كنيم چون معتقديم بموجب قانون اساسى هر نماينده حق دارد در مورد تمام مسائل داخلى و خارجى اظهار نظر كند و حتى مردم كُـرد و بي دفاع را تروريست ناميدن، اظهار نظرى آزاد از يك نماينده مى دانيم و از كسى كه آريائيان اصيل را مهاجر معرفى مى كند نمى توان انتظارى بيش از اين داشت. 

بياييد مسائل را درست مطرح و منطقى حل كنيم كه ديگر مردم بدون دليل و چرايي موضوعات، هيچ چيز را از ما نمي پذيرند و نمى توان خواست و اراده فردى خود را به نام خواست نظام معرفى و به آنان تحميل نمود و رسالت نظام، انقلاب و رهبرى و خون پاك شهدا باور به مردمسالارى بجاى قوم سالارى است كه در استان ما هنوز با بايدهاى نظام فاصله زيادى داريم كه اميد است با تدبير، عقلانيت و اميد آفرينى، دست در دست هم براى انجام اصلاحات لازم گام هاى اساسي و قانونى برداريم.