به گزارش پایگاه خبری هاژه روز سه شنبه مورخه 24 بهمن ماه سال جاری معاون استاندار و فرماندار ویژه مهاباد از کمپ ترک اعتیاد "ساریژ" و "ئاسو" بازدید نمود.
در جریان این بازدید، قاسمی مدیر کمپ "ساریژ" آماری را در مورد فعالیتهای کمپ ارائه و اظهار کرد: طبق پروتکل کمپ ترک اعتیاد هر شخص معتاد که برای ترک به این مرکز مراجعه می کند قریب به 600 هزار تومان از وی گرفته می شود اما مبلغ گرفته شده از افراد مابین 450 – 400 گرفته شده است. حضور افراد به مدت سه ماه می باشد ولی اگر لازم باشد و با هماهنگی خانواده طرف مدت حضور وی در مرکز طولانی تر می گردد.
مدیر کمپ "ساریژ" افزود: برنامه های اجرایی از قبیل سم زدایی و امورات روان شناسی با حضور کادر مجرب و تشکیل پرونده برای آنها صورت می گیرد. وی ظرفیت کمپ را 60 نفر عنوان کرد که حدود 7 نفر در مرحله سم زدایی قرار دارند و 53 نفر باقی مانده هم در مرحله بهبودی قرار دارند. حدود 50 نفر هم بصورت رایگان در کمپ مورد پذیرش قرار گرفته اند.
رییس سازمان بهزیستی شهرستان مهاباد در این رابطه گفت: متاسفانه مصوباتی که در این حیطه صورت می گیرد، به مرحله اجرا در نمی آیند. طرح کرامت که بین سپاه، سازمان بهزیستی، شهرداری و نیروی انتظامی صورت گرفته است، در بسیاری موارد ارگانهای منعقد قرارداد بدون هماهنگی با سازمان بهزیستی فرد معتاد را به کمپ معرفی می کنند.
اختری کارشناس سازمان بهزیستی نقش خانواده ها را در رابطه با فرد معتاد خاطرنشان ساخت و گفت: بهتر است که فرد معتاد پیش از اینکه به کمپها معرفی شوند به سازمان بهزیستی مراجعه کنند. چون افرد مصرف کننده دارای درجه های متفاوتی می باشند، زمانی که فرد می تواند بصورت سرپایی درمان شود، پس لازم نیست به کمپ ترک اعتیاد مراجعه کند.
فرماندار مهاباد اظهار کرد: تعداد افراد شاخص معتاد سطح شهر که توسط نیروی انتظامی جمع آوری شده اند 80 نفر بوده اند. برنامه های زیرساختی برای مقابله و کمک به افراد معتاد (ترک و اصلاح) در نظر داریم و این همت همگانی همه دستگاههای ذیربط را می طلبد. ما در تلاش هستیم که از سازمان بهزیستی یارانه برگ بگیریم. همچنین کسانی که ترک کنند برای اشتغال خودشان در اجتماع از طریق اعطای وام و معرفی به شرکتها و موسساتی که خواستار نیروی کار هستند، حمایت می کنیم.
شجاعی افزود: حمایت خانواده ها در رابطه با ترک اعتیاد افراد گرفتار شده بسیار مهم است، اما متاسفانه خانواده ها بجای اینکه این افراد را همراهی کنند، آنها را ترک می کنند. که ترک و فروپاشی خانواده به عنوان یک بنیاد اساسی اجتماعی احوال فرد گرفتار شده را متشنج و وی بیشتر به سمت مصرف گرایش پیدا می کند تا برای ترک آن.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد در مورد ایجاد کمپ ترک اعتیاد بانوان خاطرنشان ساخت: با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان رایزنیهای در این باره صورت گرفته است که پایلوتهایی را در جنوب و شمال استان برای این امر فراهم کنیم.
شجاعی در مورد کارتن خواب ها نیز گفت: تعداد افرادی که به DIC مراجعه می کنند حدود 30 نفر هستند، که مکانی را برای آنها بعنوان سرپناه در نظر گرفته ایم که در آنجا همه امکانات رفاهی برای آنها تعبیه شده است. البته همه آنها در هنگام خروج تحت نظر هستند و اینطور نیست که آنها را به حال خودشان رها کنیم.
عکس: یونس جلفایی آذر