تاریخ: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶
ازنخبگان کشاورزی در مهاباد تجلیل شد

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، در پنجمین روز از دهه فجر از 30 نفر از تولیدکنندگان نمونه ملی، استانی و شهرستانی در عرصه کشاورزی مهاباد تجلیل شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد در این مراسم اظهار کرد: امسال کشاورزان مهابادی 2 مقام ملی از میان 6 تولید کننده برتر کشور و 8 مقام در میان تولید کنندگان کشاورزی در سطح استان از 77 نخبه کشاورزی  را به خود اختصاص داده اند و 20 تولید کننده برتر شهرستان در سال زراعی 96-95 نیز شناسایی و تجلیل به عمل می آید.

مهندس کلیجی افزود: امسال در 498 هکتار از اراضی خرده مالکی طرح های مختلف آبیاری  و کشاورزی به بهره برداری رسیده اند و سطح زمینهای آبی در شهرستان مهاباد تا 25 درصد از کل اراضی، افزایش یافته است.  در حال حاضر آبیاری تجمیعی 1 هزار هکتار از اراضی شهرستان مهاباد با پیشرفت بالای 80 درصد در حال تکمیل شدن است و مطالعات  7 هزار هکتار دیگر در ساحل چپ و راست اراضی پایاب شهرستان پایان یافته  تا چند روز دیگر برای کلنگ زنی آماده می شود.

معاون مدیر کل در ادامه با اشاره به جذب 20 میلیارد تومان از محل اعتبارات مختلف و برق دار کردن بیش از 100 چاه آب در روستاهای شهرستان اظهار کرد تمامی اقدامات این سازمان در راستای حمایت از کشاورزان بوده است و یکی از اولویت های این سازمان در حال حاضر توسعه تولیدات گلخانه ای با توجه به سیاست های سازمان، کمبود منابع آب و افزایش بهره وری است و در شهرستان مهاباد نیز شاهد توسعه 12 هزار متر مربع گلخانه بوده ایم که سهم زیادی در افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب دارند.

فرماندار مهاباد نیز که در این مراسم حضور داشت ضمن تبریک به کشاورزان و تولید کنندگان نمونه کشوری، استانی و شهرستانی از تهیه سناریو های مختلف برای مواجه با کم آبی در شهرستان مهاباد برای سال آینده خبر داد و گفت: سهم حق آبه کشاورزان از سال 1350 تا کنون 135 میلیون متر مکعب بوده و بعد از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه مصوب شد که هر سال 8 درصد از سهم آب کم شود و به میزان آن زمینهای کشاورزی به سیستم آبیاری پیشرفته تجهیز شود و تا کنون این سهم به 100 میلیون متر مربع کاهش یافته ولی متناسب با آن زمینهای زراعی به آبیاری نوین تجهیز نشده اند.

ایرج شجاعی افزود: امسال نیز مصوب شده 95 میلیون متر مکعب آب برای زمینهای کشاورزی شهرستان مهاباد تخصیص داده شده ولی برای مواجه با کم آبی چند سناریو تدوین و در صورت کم آبی اجرا می گردد.

وی در پایان یکی از مشکلات تولید را تفکیک زمینهای کشاورزی به قطعات کوچکتر عنوان کرد و گفت: لازم است مدیران کل و نمایندگان دولت در مجلس شورای اسلامی طرحی را ارائه دهند که همچون بسیاری از کشورها  از تفکیک زمینهای کشاورزی جلوگیری شود.

در پایان مراسم از نخبگان کشاورزی در سطح ملی، استانی و شهرستانی تجلیل به عمل آمد.