به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تسلیت به مردم کرمانشاه با انتقاداتی به دولت خواستار اصلاح مدیریت و احقاق حقوق جامعه کوردها و اهل سنت در کشور شد.
نماینده مردم مهاباد ضمن عرض تسلیت حادثه دلخراش و ناگوار و عرض تسلیت به نمایندگان و مردم کرمانشاه اظهار کرد: متأسفانه خبرهایی از اوج فاجعه و عدم توانایی دولت در رسیدگی به موقع، کافی و مناسب به زلزله زدگان علی الخصوص در روستاها و مرکز زلزله در سرپل ذهاب و ازگله و ساختمانهای مسکن مهر حکایت دارد.
وی ضمن تقاضا برای اصلاح نقاط ضعف و کاستی ها رسیدگی به موقع و خدمات از هیئت دولت خواست ارائه گزارشی در خصوص خرابی ها با جزئیات کامل خواستار شد.
جلال محمودزاده، انتخاب دکتر مهدی شهریاری به عنوان استاندار آذربایجان غربی را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد: با شناخت از شخصیت و عملکرد توانمند مدیریتی وی انتظار می رود با دوری از افراط وضعیت تنوع قومی و مذهبی در استان را مد نظر قرار داده و از همه افراد بر اساس توانمندی و تخصص استفاده نماید.
وی تنوع قومی در آذربایجان غربی را یکی از پتاسیلها معرفی کرد و گفت: متاسفانه علی رغم جمعیت بیش از ۵۰ درصدی، کوردها در استان مورد بی مهری، تبعیض و بی توجهی قرار گرفته اند و در مدیریت کلان استان حضور کمرنگ و نزدیک به صفر داشته اند، این درحالیست که از ۱۲هزار شهید سرافراز استان ۴ هزار شهید از کوردهای استان بوده اند ولی اکنون در مدیریت های کلان استان یا حضور نداشته و یا به بیش از ۲ نفر نرسیده که با جمعیت بیش از ۵۰ درصدی همخوانی نداشته و قابل قبول و منطقی به نظر نمی رسد.
محمودزاده گفت: این امر پذیرفتنی نیست که جمعیتی انقلابی با بهانه واهی به حاشیه رانده شوند و از خدمت به استان و کشور محروم شوند، لازم است استاندار محترم به این تبعیض های نهادینه شده در آذربایجان غربی پایان دهند.
محمودزاده در تذکری به رئیس جمهور اظهار کرد: آقای روحانی حتما به یاد دارید در دو دوره انتخابات رأی حداکثری جامعه کورد و اهل سنت برای اصلاح طلبی و شعار ایران برای همه ایرانیان و بیانیه ۱۰ ماده ای در رابطه با اقوام و مذاهب در سبد شما قرار گرفت و اگر به شما رأی نداده بودند اکنون رئیس جمهور نبودید ولی با کمال تأسف باید اعلام کنم کوردها و اهل سنت تنها در انتخابات شهروند درجه ۱ تلقی می شوند و بعد جذب رأی و انتخابات شهروند درجه ۳ و ۴ تلقی به فراموشی سپرده می شوند. کوردها و اهل سنت کشور فقط در هنگام انتخابات شهروند درجه یک تلقی می شوند و بعد از انتخابات و جذب رای آنان به فراموشی سپرده می شوند و به شهروند درجه سه و چهار تقلیل پیدا می کنند.
وی خطاب به رئیس جمهور گفت: جناب آقای دکتر روحانی اگر یادتان باشد در مراسم تحلیف خویش حتی یک صندلی را به جامعه میلیونی اهل سنت کشور اختصاص ندادید و در عمل کابینهتان را به مجلس معرفی نمودید ولی باز دریغ از معرفی یک نفر از اهل سنت در کابینه و هیئت دولت، منتظر بودیم تا درمعرفی معاونین وزیر، استانداران حداقل به شعارهایتان در قبال جامعه اهل سنت کشور عمل کنید، اما باز خلف وعده کردید.
محمودزاده افزود: علی رغم ناامیدی این جامعه انقلابی از عملکرد دولت، امیدوارم در این مدت باقی مانده از دوران ریاست جمهوری، به وعدهای انتخاباتی خودتان اگر حداقل هم باشد، عمل کنید. مبادا زمینه عدم اعتماد و دلسردی بیشتر جامعه انقلابی اهل سنت کشور را در انتخاباتهای آتی فراهم کنید. خواندن به زبان مادری در کنار زبان فارسی در اصل 15 قانون اساسی تاکید شده است. اما، چرا بعد از سالها اجازه نمی دهند در مدارس و دانشگاهها زبان اقوام تدریس شود؟این در حالی است که زبان مادری از ابتدایی ترین اصول حقوق شهروندی بشمار می آید.
وی خاطر نشان کرد: یکی از اصول دموکراسی اجازه حضور به همه افراد جامعه از هر قوم و مذهب در فعالیتهای سیاسی،اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می باشد.
نماینده مردم مهاباد در پایان در طرح سوالی از رئیس رییس جمهورگفت، جنابعالی که متولی اجرای قانون اساسی و آزادیهای سیاسی، مدنی و اجتماعی هستید، سوال من این است، آیا همه افراد جامعه اعم از اقوام و مذاهب در این رابطه دارای حق برابری هستند؟ این رواست که هر ساله صدها جوان و نوجوان بیکار کورد در غرب کشور برای تامین معیشت حداقلی خانواده به شغل جان کاه کوله بری روی آورند. به گلوله بسته شوند ، کشته و زخمی شوند. به چه جرمی اینها کشته می شوند؟ آیا تاوان ناتوانی مسئولین در تامین اشتغال جوانان را از کوله بران می خواهید بگیرید؟
محمودزاده در ادامه به مشکلات کشاورزی در کشور اشاره کرد و گفت: همچنانکه می دانید کشاورزی کشور نقشی اساسی در تولید محصولات استراتژیک و ایجاد اشتغال دارد. اما متاسفانه کمترین توجهی در دولت جنابعالی به بخش کشاورزی شده است. بهای گندم و چغندرقند خریداری شده از کشاورزان، بعد از ماهها هنوز پرداخت نشده است. علی رغم وجود قانون در برنامه ششم، هنوز حق و حقوق صندوق بیمه کشاورزی پرداخت نشده است.
وی خطاب به دولت و رئیس جمهور گفت: به بهانه رفراندوم اقلیم کوردستان مرزهای رسمی کشور در آذربایجان غربی را بسته اید. این در حالی است که کشور ترکیه مرزهای خود را با اقلیم کوردستان، تا روز آخر باز نگه داشته و محصولات کشاورزی خود را به بازارهای عراق سرازیر نموده، اما محصولات کشاورزی ما از جمله سیب کشاورزان در پشت مرزهای بسته محبوس گردیده و یا در حال نابودی است. لذا لازم است، مرزهای مشترک بعنوان پتانسیل و فرصت برای صادرات محصولات کشاورزی مد نظر قرار گیرد.
سالهاست که قانون استخدام ناظرین کشاورزی و کارگزاران بیمه کشاورزان مصوب شده است ولی این قانون اجرا نشده است لذا به وزیر جهاد کشاورزی تذکر می دهم که نسبت به اجرای کامل این قانون اقدام نماید.