تاریخ: ۱۳۹۶/۷/۲۷
کاهش بیش از 60 درصدی آب ورودی به سد مهاباد

رئیس اداره امور آب مهاباد با اشاره به کاهش 1.5 متری ارتفاع آب سد مهاباد اشاره کرد و گفت: امسال کل آب ورودی به مخزن سد مهاباد 158 میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از 60 درصد کاهش یافته است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه و به نقل از ایرنا، محمد عبداللهی مدیر امور آب شهرستان مهاباد با اشاره به کاهش 40 درصدی بارندگی در شهرستان اظهار کرد: امسال 40 درصد نزولات آسمانی در مهاباد کاهش یافته و بر همین اساس ارتفاع آب سد مهاباد به یکهزار و 343 متر رسیده است

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته ارتفاع آب در چنین روزی یکهزار و 344.5 متر بوده است، گفت: در سال آبی 96-95 مقدار کل بارندگی 231 میلی لیتر است که این مقدار در سال آبی 95- 94 بیش از 408 میلی لیتر بوده است.
عبداللهی حجم آب پشت سد مهاباد را در حال حاضر 74 میلیون مترمکعب اعلام کرد و در خصوص تولید برق از سد مهاباد اظهار کرد: امسال کل برق تولید شده هشت هزار مگا وات بوده که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 35 درصد کاهش یافته است.
عبداللهی افزود: تاکنون 99 میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی، یک میلیون مترمکعب در بخش صنعت و 16 میلیون مترمکعب به عنوان آب شرب در شهرستان مصرف شده است.
وی با اشاره به کمبود شدید آب در مناطق روستایی و ادامه خشکسالی گفت: اولویت مصرف آب با بخش شرب است و بر این اساس بطور جدی با ایجاد چاه های غیرمجاز روستایی برخورد می شود.
مدیر امور آب مهاباد گفت: امسال 40 درصد بارندگی کاهش یافته است و حجم آب سد مهاباد امسال به 74 میلیون متر مکعب رسید این مقدار پارسال 82 میلیون متر مکعب بود.
رئیس اداره محیط زیست مهاباد نیز گفت: با وجود خشکسالی های اخیر، احیای تالاب کانی برازان با مشارکت امور آب انجام و خطر خشک شدن آن رفع شده است.
فاروق سخنور با اشاره به اهمیت تالاب کانی برازان به عنوان یک مانع برای وقوع سیل های احتمالی و همچنین یک فرصت گردشگری گفت: با آغاز فصل مهاجرت پائیزی، 75 نوع غاز خاکستری به این تالاب مهاجرت کرده اند.
ایرج شجاعی، معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مهاباد نیز گفت: باید برای مواجهه با کم آبی برنامه ریزی شود تا در صورت احتمال وقوع آن دچار بحران نشویم.
سد مهاباد یکی از سدهای بزرگ آذربایجان غربی و جزو 10 سد پرآب کشور است؛ جاده‌های ارتباطی مهاباد به سردشت و پیرانشهر از حاشیه دریاچه این سد زیبا عبور می کند و محلی برای اطراق گردشگران به شمار می رود.
آب شرب و بخش کشاورزی مهاباد از این سد تامین می شود.