به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، روز پنج شنبه 16 شهریور ماه 1396، ستاد بحران شهرستان مهاباد در سالن جلسات فرمانداری این شهر با محوریت مقابله با شرایط بحرانی سیل تشکیل جلسه داد.
فرماندار مهاباد در جریان جلسه ضمن تاکید بر اهمیت آمادگی تمامی دستگاههای دولتی برای مقابله با حوادث پیش بینی نشده اظهار کرد: عمده حوادث طبیعی در استان آذربایجان غربی مربوط به طغیان رودخانه ها و سیل می باشد و حوادث سال گذشته به خوبی اهمیت اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با سیل را برای همه نشان داد.
شجاعی افزود: سال گذشته در یکی از شهرهای همجوار عدم لایروبی و پاکسازی بستر یک رودخانه کوچک در هنگام سیل باعث گرفتگی دهانه پل و طغیان سیل به خیابانها شد. همین موارد ساده پیشگیرانه می تواند از بروز فاجعه های بزرگ جلوگیری کند.
وی در ادامه با اشاره به سیلابی بودن روستاهای بخش خلیفان از بخشدار و کارشناسان خواست تا نقاط حادثه خیز این منطقه تعیین و نسبت به ایمن سازی برای جلوگیری از خسارات برنامه ریزی شود.
فرماندار مهاباد در پایان از اعضای ستاد بحران خواست لیستی از امکانات ادارات شهرستان تهیه شود و برای اطلاع رسانی بدون عیب و به موقع در هنگام بروز حوادث تاکید کرد.
قلی زاده نماینده امور آب مهاباد در ستاد بحران نیز با اشاره به سیل های سال 1342 و 1387 و 1395 اظهار کرد: در مدت 50 سال گذشته و توسعه شهر بستر رودخانه چندین متر کاهش داشته به نحوی که در زمان وقوع سیل سال 1342 بستر رودخانه مهاباد از دادگستری قدیم تا سازمان آتش نشانی عرض داشت ولی بارش های سال 1395 و رها سازی 35 درصدی ظرفیت قسمتهای از شهر و پائین دست رودخانه را زیر آب فرو برد.
وی افزود: تجربه سال 1395 نشان داد که بستر رودخانه آمادگی سیل هایی با حجم زیاد را ندارد و باید تمهیداتی جدی و دقیقی برای این مشکل پیش بینی شود.
عبدالله پوری رئیس اداره راه مهاباد نیز ضمن انتقا از سیستم تخصیص اعتبار و بودجه اظهار کرد: متاسفانه اعتبارات بر اساس وضع موجود تخصیص داده می شود درحالیکه برای زمان بروز حوادث هیچ اعتبار و بودجه ای تخصیص داده نشده که بتوان قبل از وقوع رویداد عملیاتی برای جلوگیری از خسارات صورت گیرد.