رسول خضری با ابراز تاسف از اینکه معاونان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه دست به تخلفات جدی زدهاند اظهار داشت: برای همین، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور اعمال ماده 236 و 49 آیین نامه داخلی مجلس، درخواست بررسی و بازرسی وضعیت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه را کردهاند.
وی افزود: درخواست اعمال ماده 236 آیین نامه داخلی مجلس اذعان دارد که چنانچه نسبت به عملکرد دستگاهی شبهات و موارد شائبه برانگیز و تخلفات اداری وجود داشته باشد، تعدادی از نمایندگان میتوانند درخواست بازرسی کنند.
رئیس کمیته بیمه و رفاه اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر براساس ماده 49 تنها یک نفر میتواند درخواست و اعمال بازرسی کند.
وی بیان کرد: در واقع براساس ماده 236 در تعدادی از نمایندگان اقرار کرده که در این رابطه خوشبختانه، تاکنون 10 امضاء جمع شده تا این مسئله به صورت جدیتری بررسی شود.
خضری با ابراز تاسف از اینکه یکی از معاونان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از قدرت رانتی خود سوء استفاده کرده است گفت: در این رابطه دختر و پسر خود را که یکی پزشک و دیگری داروساز هستند را از محل دانشگاه آزاد به دانشگاه دولتی انتقال داده و بنابراین مدرک آنها دولتی شده است.
وی بیان کرد: جالب است که پس از دولتی شدن، به جای اینکه فرزندان معاون علوم پزشکی، طرح خود را در مناطق محروم بگذرانند، در بیمارستان تخصصی قلب و عروق سیدالشهدا(ع) و مراکز استان گذراندهاند که این نوعی اجحاف شدید در حق سایر افراد جامعه محسوب میشود و به این نیز بسنده نشده و برای آنها حقوق ماهانه 15 میلیون پرداخت میشود.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از معاونان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نیز که دو خواهر و دو داماد دارد، به اسم نیروهای خدماتی که وظیفه نظافت را بر عهده دارند، در بیمارستانی در امور اداری و مالی به کارگیری شده که این مسئله نیز برخلاف آیین نامه و مقررات وزارت بهداشت و درمان است.
وی با اشاره به اینکه در بحث تخصیص منابع حقوق این دانشگاه نیز نیاز به شفافسازی وجود دارد اظهار داشت: در این زمینه نیز باید مشخص شود که آیا بودجهها براساس جمعیت و شاخصهای توسعه محرومیت و عادلانه تقسیم شده یا برخلاف این مسئله است.
خضری گفت: علاوه بر آن، پرداخت حقوقهای غیرعادی که آن نیز در جایی ثبت نمیشود برای دانشگاه علوم پزشکی ارومیه جای تاسف دارد چون حقوق پرداختی به یکی از معاونان این دانشگاه در جایی ثبت نشده که جای اعراب دارد و بنابراین دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور، مجلس شورای اسلامی و نیز آیین نامه 236 مجلس، میتواند در صورت اثبات این مسئله درخواست اعلام جرم و حکم قضایی کند.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امید است تا شنبه هفته آینده این موارد کامل شده و یکشنبه در کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان مجلس به تصویب برسد.
وی افزود: بنده چند سال گذشته که در عضویت هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس بودم، با تلاشهای انجام شده این دانشگاه را از رتبه تیپ سه به تیپ یک رسانده و متاسفانه اگر هم اکنون وضعیت آن بررسی شود، شاید نتوانسته باشد موقعیت خود را حفظ کند.
خضری گفت: متاسفانه با توجه به اینکه معاونان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ضربه سنگینی به این دانشگاه زدهاند، سبب شده که تعدادی از نمایندگان در این زمینه اهتمام جدی داشته و پیشگیری لازم در این موضوع را که این دانشگاه به رتبههای پایینتر سقوط نکند داشته باشند، چراکه اعتباراتی که به تیپ سه واگذار میشود با تیپ یک بسیار متفاوت است.
رئیس کمیته بیمه و رفاه اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از سایر محورها که اثبات شده این است که به دنبال مدارک معتبر در حوزه مرگ و میر کودکان زیر پنج و یک سال، زیر شش ماه و نوزادانی که در بیمارستان فوت شدهاند هستیم تصریح کرد: متاسفانه در این رابطه دلیل قانع کنندهای برای فوت آنها وجود نداشته و هیچ توضیحی از سوی دانشگاه علوم پزشکی داده نشده است.
وی افزود: از سوی دیگر، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از جهت پیشگیری و حمایت و مراقبتهای مادر و کودک و مادران باردار و نوزادان دچار مشکلات جدی شده و بنابراین تمامی محورهای بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برای بررسی، مدنظر قرار دارد.
خضری بیان کرد: از همه مهمتر اینکه یکی از معاونتهای این دانشگاه، یعنی غذا و دارو به جای اینکه یک داروساز باشد یک دامپزشک بوده که بسیار جای تاسف است چون در حوزه سلامت غذا و نسخههای دارویی مردم، دانشگاه علوم پزشکی یک بیمارستان فوق تخصص و متخصصان فراوان داروساز دارد، پس چگونه یکی از معاونان این دانشگاه، دامپزشک بوده در حالی که در تمامی کشئر، داروساز هستند.
وی افزود: بیشک یک دامپزشک نمیتواند نسخه انسانی تجویز کند پس معاونت دانشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به چه حقی باید دامپزشک باشد، به این دلیل که رئیس ستاد دانشگاه در انتخابات بوده؟ و آیا این دلیل قانع کنندهای است؟
رئیس کمیته بیمه و رفاه اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه چند مرتبه نیز این مسئله به صورت کتبی به وزارت بهداشت و درمان اعلام شده است اظهار داشت: متاسفانه در این رابطه هیچ اقدامی انجام نشده و بنابراین انتظار این است که با اعمال ماده 236 و 49 در کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان به وضعیت دانشگاه علوم پزشکی رسیدگی شده و این دانشگاه به محیط عادی و طبیعی و علمی خود بازگردد.
خضری گفت: بنابراین بیشک با تصویب این مسئله در کمیسون تخصصی بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، بلافاصله تیمی از بازرسان به طور مستقیم در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مستقر شده که بسیار مهم است.
منبع: فارس