تاریخ: ۱۳۹۵/۱/۱
نمایشگاه هه‌وارگه "فرهنگ و سنن کوردی" در مهاباد افتتاح شد

با حضور شخصیت های مختلف فرهنگی، هنری، ادبی و جمعی از مسئولین و مردم نمایشگاه هه‌وارگه "فرهنگ و سنن کردی" افتتاح شذ.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، روز یکشنبه اول فروردین ماه سال 95، نمایشگاه هه‌وارگه با همکاری انجمن ادبی مهاباد، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورا و شهرداری، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین افراد و انجمن های حقیقی و حقوقی افتتاح شد.

افتتاحیه نمایشگاه با اجرای نمایش فولکلور کوسه به داس شروع گردید. سپس  پولا آغاز به عنوان مسئول نمایشگاه پیام نمایشگاه را قرائت و از مسئولان شهر، ادیبان و شهروندان که با حمایت گرم خود باعث برگزاری هرچه باشکوه تر این نمایش شدند، تشکر کرد. ایشان همچنین درباره فراموش شدن فولکلور و سنت های دیرینه، مراسم های فرهنگی و... که از عوامل مهم و اصلی پیشرفت و شکوفایی تمدن می باشند، هشدار داد و با بیان اینکه مدرنیزه شدن جامعه نمی تواند به اعتلا و شکوفایی فرهنگ فولکلور منجر گردد، از همه ی حضار و شهروندان و مسئولین خواستند که با حمایت از برگزاری نمایشگاههای فرهنگی هنری و اجرای چنین نمایش هایی سعی در زنده نگه داشتن و اعتلای هرچه بیشتر فرهنگ و تمدن جامعه داشته باشند. سخنران دیگر افتتاحیه آقای سید رسول نبوی عضو شورای شهر بود که سخن خود را با تبریک عید نوروز و تشکر از همه دلسوزان عرصه فرهنگ و نمایش و شهروندان آغاز کرد و با ابراز خرسندی از برگزاری دوباره این نمایشگاه، از برگزار کنندگان آن که با تلاش شبانه روزی تمام هم و غم خود را  معطوف این مهم داشته اند، بدون اینکه هیچ چشم داشتی داشته باشند و نفعی برای آنان داشته باشد؛ تقدیر و تشکر کرد. وی با بیان این مطلب که هرکجا فرهنگ و فولکلور در حال فراموشی بوده، انسانیت و بنیان خانواده در حال فروپاشی بوده است، ابراز امیدواری کرد که با حمایت بیشتر شورای شهر و شهرداری و سایر نهادها در برگزاری این همایش ها و نمایشگاهها شاهد پیشرفت هرچه بیشتر در این امیر خطیر باشیم.
 ادامه مراسم با قرائت شعری از آقای سید اسماعیل شاهویی و اجرای تک نوازی ویولون و تنبک ، از سوی هنرمندان آرش ندا و ظاهر الفته همراه بود که شور و شوق حضار را در پی داشت.
دیگر سخنران این افتتاحیه عزیز ولیانی نویسنده و پژوهشگر سرشناس و صاحب نام بود که نوروز را شروع زندگی نو و نماد سرافرازی دانستند و ابراز امیدواری کردند که جوانان با همنشینی و همنوایی با فولکلور و فرهنگ، بزرگداشت آئین و سنن و جلوگیری از فراموشی و تحریف، در زنده نگه داری آن کوشا باشند.
وی با بیان این مطلب که هنوز پژوهش های جامع و کلی و بنیادین در عرصه فولکلور و ادب و فرهنگ صورت نگرفته، از جوانان تقاضا نمودند که از زاویه ادب و علم به زندگی نگاه کنند و بکوشند آئین، رسوم و ادبیات دیرین و ریشه دار خود را بیابند و همچون کشورهای آمریکای لاتین و آفریقای جنوبی و... با بهره گیری از رئالیسم جادویی توانستند به گنجینه شکوفایی فرهنگ و جامعه دست یابند آنان نیز در شناسایی و انتشار فرهنگ غنی فولکلور نقش مهمی داشته باشند. ایشان با بیان اینکه اجرای مراسم و برگزاری این چنین نمایشگاه های می تواند تاثیر بسزایی در جذب جوانان به فرهنگ فولکلور و زبان داشته باشد به تجربه ی موفق رخداد ورزشی جام جهانی در کره اشاره کردند که در آن رئیس جمهور کره جنوبی موفقیت والای این رویداد جهانی را نمایش و آشنایی مردم جهان و جوانان کره با رئالیسم جادویی، فرهنگ و فولکلور کره دانست که در تمام خیابان ها و فضای شهری خودنمایی می کرد.

پایان مراسم افتتاحیه با تک نوازی شمشال بهمن مولودی و اجرای قطعاتی بسیار خاطره انگیز استاد قاله مه ره و رقص و پایکوبی کردی گروه هه‌لپه‌رکی لاوانی مهاباد همراه بود و با اجرای قطعه سرود نوروز استاد حسن زیرک خواننده و آهنگساز به نام کردستانی پایان یافت که تشویق گرم حضار را در پی داشت و از شهروندان برای بازدید از نمایشگاه دعوت به عمل آمد.

لازم به توضیح است که این نمایشگاه به مدت هفت روز (اول تا هفتم فروردین ماه) در تالار وحدت مهاباد در دو شیفت صبح تا 13 9:30 و بعد از ظهر 16 تا 23 جهت بازدید عموم باز خواهد بود.

گزارش و تنظیم: واحد احمد توزه، صلاح عزیزیان

عکس: حسین خالندی