تاریخ: ۱۳۹۶/۱/۳۱
فرماندار مهاباد: تکریم از فرزانگان و هنرمندان یعنی انتقال هویت ما به آیندگان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه روز پنج شنبه 31 فروردین ماه مراسم رونمایی از کتاب زندگینامه عارف شهید، شیخ بابا سعید برزنجی "صدرالسادات " با حضور پرشور نویسندگان، مورخان، شعرا، ادیبان، مسئولین و مردم فرهنگ دوست شهرستان مهاباد و برخی از شهرهای منطقه در تالار وحدت مهاباد برگزار گردید.

در ابتدای این مراسم شاعر و نویسنده، کریم صوفی مولودی در خصوص زندگانی عارف شهید، به سخنرانی پرداخت و از زوایای گوناگون به شرح زندگانی پر از حسرت این بزرگ مرد فرزانه پرداخت.

فرماندار مهاباد در این مراسم گفت: مهاباد انسانهای بزرگ و ناشناخته ای دارد، باید سعی کنیم این فرزانگان و بزرگان را به جهانیان بشناسانیم. این وظیفه همه ماست و کسانی که در این راستا می کوشند باید دستشان را بوسید.

شجاعی افزود: اگر مهابادی هست با ماموستا هیمن و وفایی و شیخ بابا و به طور کلی با شعرا و نویسندگان و خوشنویسان و هنرمندانش است، اگر می خواهیم در تاریخ بمانیم باید این هنرمندان و بزرگان را تکریم کنیم، چرا که آنان هویت ما هستند.

در ادامه آقای سید رئوف سیدی رئیس شورای اسلامی شهر دوره چهارم مهاباد، تلاش و پشتکار نویسنده کتاب آقای سید مسعود سعیدی را ستود و اظهار کرد: بدون شک حمایت از چنین جوانانی که در ثبت و پاسداشت تاریخ و فرهنگمان نقش آفرین هستند وظیفه اصلی همگان است.

سید مسعود سعیدی نویسنده کتاب نیز ضمن تشریح چگونگی نگاشت این کتاب، تلاش و همیاری کسانی که وی را در چاپ و انتشار کمک نموده اند، ستود.

سید اسماعیل برزنجی و دیاکو الهی از دیگر سخنرانان این مراسم بودند. اجرای موسیقی با نوای نی و دف عرفانی در دو بخش برنامه، همچنین دف نوازی هنرمند پیشکسوت اسماعیل نعلبندی اشنویی از دیگر بخش های این برنامه بود.

در بخش پایانی مراسم از کتاب زندگی نامه عارف شهید، شیخ بابا سعید برزنجی "صدرالسادات " رونمایی شد.

زندگینامه شیخ شهید مشتمل است بر:

1.       زندگانی، آثار و خدمات شیخ بابا 2. کوردها و رخدادهای جنگ جهانی اول 3. جنایات دولت های عثمانی و روس تزاری در آذربایجان و کوردستان کە در 321 صفحه و در مدت زمان 10 سال نگاشته شده است.

شیخ باباسعید برزنجی در سال 1275 ه. ق برابر با 1858م در خانواده اي مذهبي و در روستای غوث آباد ديده به جهان گشود.  

با آغاز جنگ جهانی اول در ایران و اشغال مناطق غربی کشور توسط قوای دولت عثمانی، شیخ بابا در سال ۱۳۳۳ قمری به اتهام سرپیچی از فرمان جهاد سلطان عثمانی دستگیر و در روستای کهریزه گلی بوکان به دار آویخته شده و به شهادت رسید. اکنون اشعارش، طرق نامه عاشقان و غزلهایش خاطرنواز مشتاقان است، جسمش در دامان خاک مدفون، و روحش در مقامات ملکوتی باقی می‌ماند.

آثار برجای مانده از شیخ بابا عبارتند از:

ديوان سعيديه، ديوان مثنوی معنوی، سير و سلوك عرفانی، زندگي‌نامه و كرامات شيخ عبـدالقـادر گيلاني، منشأت، طب گياهي و سنتی، ترجمه طب فرنگی، ترجمه بخشی از قانون ابن سينا

عکس: حسین خالندی ـ پولا آغاز