تاریخ: ۱۳۹۶/۱/۲۹
مراسم رونمایی از کتاب تاریخ زندگانی شیخ بابا سعید برزنجی «صدرالسادات »روز پنجشنبه برگزار می گردد
مراسم رونمایی از کتاب تاریخ زندگانی شیخ بابا سعید برزنجی «صدرالسادات »روز پنجشنبه برگزار می گردد 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، مراسم رونمایی از کتاب تاریخ زندگانی شیخ بابا سعید برزنجی غوٍث آباد، عصر روز پنجشنبه مورخه ی 31 فروردین ماه 96 ساعت 16 در سالن آمفی تئاتر تالار وحدت شهرداری مهاباد برگزار می گردد. این کتاب به کوشش و تلاش نویسنده ی جوان مهابادی ،سید مسعود سعیدی نوشه شده است که مشتمل بر گذری بر: 
1-  زندگانی، آثار و خدمات شیخ بابا.
2-  کردها و رخدادهای جنگ جهانی اول . 
3-  جنایات دولت های عثمانی و روس تزاری در آذربایجان و کردستان می باشد کە در 321 صفحه و در مدت زمان 10 سال نگاشته شده است. 
شیخ باباسعید برزنجی در سال 1275 ه. ق برابر با 1858م در خانواده اي مذهبي و در روستای غوث آباد ديده به جهان گشود.  غوث آباد روستاي كوچكي است كه درحد فاصل شهر‌هاي مهاباد و بوكان قراردارد و اكنون از توابع بوكان به شمار مي‌آيد. شیخ بابا از همان کودکی در نزد پدر مشغول فراگیری دروس علمی و شریعتی شد. وی برای ادامه تحصیل عازم روستای اوطمیش و نزد ماموستا عبدالله پیر باب ادامه تحصیل را از سر گرفته و مدتی را در آنجا به فراگیر دروس شریعت مشغول شدند و سپس برای تکمیل و فراگیری بیشتر به روستای تورجان و بخدمت علامه ملا علی قزلجی  درامدند. شیخ بابا سعید اینبار برای تکمیل علوم دینی راھی باب الشیخ بغداد و الازھر قاهره شدند. بعد از مدتی برای فراگیری طب و معالجه بیماران و جزامیان راهی کشمیر هندوستان میشود و پس از چند سال با کوله باری از  تجربه و دانش به میهن باز می گردد و در روستای غوث آباد اولین بیمارستان منطقه  را  تحت عنوان دارالسلام تاسیس مینماید. وی با عزم و اراده راسخ بیماران جزامی را تحت مداوای خویش در می آ وردند.  خود نیز برای جمع آوری گیاهان دارویی تلاش می کرد . با آغاز جنگ جهانی اول در ایران و اشغال مناطق غربی کشور توسط قوای دولت عثمانی ،شیخ بابا در سال ۱۳۳۳ قمری به اتهام سرپیچی  از فرمان جهاد سلطان عثمانی  دستگیر و  در روستای کهریزه گلی بوکان به دار آویخته شده و به شهادت رسید . اکنون اشعارش، طرق نامه عاشقان و غزلهایش خاطرنواز مشتاقان است، جسمش در دامان خاک مدفون، و روحش در مقامات ملکوتی باقی می‌ماند. روح و روانش شاد.
آثار برجای مانده از شیخ بابا عبارتند از:
1.  ديوان سعيديه: اين ديوان حجتي بليغ بر پويايي و وسعت نظر اين عارف فرزانه است. شيخ بابا، تحرير اين كتاب را در بيست و پنجم جمادي الاخر سال هزار و سيصد و بيست و چهار هجري قمري آغاز نموده است. ايشان در اين كتاب با كلامي منظوم و لساني پويا، رموزي غريب، فراستي عجيب و حجتي روشن بر مشرب طريقت خويش ارائه كرده است. در ديوان كم شناخته‌ی او، راه سعادت، رضايت خالق، وصال يار و نيز مدح اوّليای الهي به طرزي دلپسند بيان شده است.
2.  ديوان مثنوي معنوي: يكي از مهمترين و با ارزشترين آثار شيخ بابا سعيد به شمار مي‌آيد كه به سبك مثنوي حضرت مولانا جلال‌ الدّین سروده شده است. شيخ بابا شهامتي مثال زدني و وسعت نظر كه  سرچشمه آن آميخته اي از عرفان و رسيدن به صرف ادراك است كتابش را با شعر زيبايي «مشنو از ني» با استقبال از شعر مولانا و به شيوه جوابيه براي ايشان آغاز مي‌كند. بخش اعظم مثنوي شيخ بابا مشحون از اشارات و اصطلاحات عرفاني است و شاعر به كرّات از مباحث و موضوعاتي چون وحدت وجود، انبياء و اوّلياء، حلول و اتّحاد، فقر، محبت، عشق، زهد و شطحيات به لفظ پند و اندرز سخن به ميان آورده است.
3.  سير و سلوك عرفاني: اين كتاب مشتمل بر مراتب و مقامات روحاني راهيان طريقت است. شيخ اين اثر ارزنده را يكسال قبل از شهادتش به نگارش درآورده است.
4.  زندگي‌نامه و كرامات شيخ عبـدالقـادر گيلاني: همچنانكه از عنوان اثر بر مي‌آيد صدرالسادات در اين تصنيف به شرح و بيان زندگي و حالات عالم ربّاني حضرت شيخ عبدالقادر گيلاني (متوفي561ه. ق) كه مؤسّس طريقت قادريّه مي‌باشد پرداخته است.
5.  منشأت: شامل مكاتبات و مراسلاتي است كه بزرگان، رجال و مريدان وقت داشته و حاوي نكات دقيق و حوادث ناگوار تاريخي است كه در آن اَوان در مكريان اتّفاق افتاده است.
6.  طب گياهي و سنتي: كتاب ياد شده حاوي دستورالعمل‌هاي طبي و استفاده از خواص گياهان موجود در منطقه مي‌باشد كه به منظور مداواي بيماران به شيوه طب سنتي به رشته تحرير در آمده است.
7.  ترجمه طب فرنگي
8.  ترجمه بخشي از قانون ابن سينا
منبع: روابط عمومی شورای اسلامی شهر و شهرداری مهاباد،