تاریخ: ۱۳۹۶/۱/۱۳
اتیسم(Autism) چيست ؟
اتيسم نوعي اختلال رشدی است كه با رفتارهای ارتباطی، كلامی غیر طبیعی مشخص می شود. علائم این اختلال در سال های اول عمر بروز می كندو علت اصلی آن ناشناخته است. این اختلال در پسران شایع تر از دختران است.این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت های ارتباطی تأثیر می گذارد. كودكان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات كلامی و غیر كلامی ، تعاملات اجتماعی و فعالیت های مربوط به بازی، مشكل دارند. 
🔺 برخي از علائم اتيسم
▪️عدم تكلم يا تكلم ضعيف
▪️عدم ارتباط چشمي با ديگران
▪️ارتباط اجتماعي نامناسب
▪️تكرار كلمات ديگران
▪️حركات قالبي و تكراري غير معمول
▪️ناتوانی در ایجاد روابط با همسالان به تناسب 
🔺 چگونگي تشخيص :
تشخيص اتيسم  توسط روان شناس كودك و روانپزشك اگر شديد باشد كار دشواري نيست اما اگر از نوع خفيف باشد تشخيص بسيار دشوار خواهد بود و حتي ممكن است بين متخصصين از نظر وجود يا عدم وجود اتيسم اختلاف نظر وجود داشته باشد.
 همچنين تشخيص اتيسم در زير سن ١٨ ماهگي بسيار دشوار مي باشد و بهترين سن تشخيص ٣ سالگي است.
🔺 درمان اتيسم:
تا کنون هیچ روش قطعی‌ای برای درمان مبتلایان به اوتیسم یافته نشده‌است. کارآمدترین روش درمانی، توانبخشی است. با توجه به درجه شدت اختلال و ميزان هوش كودك كارائي توانبخشي متفاوت است.اما در مورد اكثر مبتلايان توانبخشي بسيار مؤثر است.
سن طلایی توانبخشي اوتیسم تا قبل از 5 سالگی است. هر چه در سن پایین تری اختلال تشخیص داده و بازتوانی ها شروع شود،  توانبخشي بسيار مفيدتر خواهد بود.
بنابراين چنانچه هر كدام از علايم ذكر شده را در كودك خود مشاهده كرديد به راحتي از  كنار اين موضوع نگذريد و به روان  شناس كودك يا روانپزشك مراجعه كنيد . 

نويسنده : دكتر پريسا ياسمي نژاد روان شناس كودك و نوجوان(استاديار دانشگاه رازي كرمانشاه)