به گزارش هاژه، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان غربی به منظور افتتاح پروژه ملی نصب پلاک کدپستی هوشمند «GNAF» در شهر گوک تپه و بررسی مشکلات ارتباطی به شهرستان مهاباد سفر کرد.
در چند ماه گذشته شهروندان زیادی از اختلال در خطوط اینترنت و آنتندهی در محلات مختلف این شهر و روستاهای اطراف انتقاد کردهاند و مسوولان رده بالای ارتباطات و فناری اطلاعات استان در جلسه صبح امروز چرایی آن را توضیح دادند.
قاسم جلیلینژاد در جلسه بررسی مشکلات ارتباطی شهرستان مهاباد اظهار کرد: از عمدهترین دلایل اختلال در خطوط تلفنی موبایل و اینترنت، قطعیها و خاموشی برق است و باطری دکلها برای شرایط فعلی جوابگو نیست.
وی افزود: باطری دکلها برای قطعی برق چند دقیقهای کارایی دارند و با خاموشیهای طولانی مدت مکرر بازدهی آنها بشدت پایین میآید، سرقتهای پی درپی باطری دکلها در روستاها و مسیرهای جادهای نیز از دیگر عوامل بروز اختلال در خطوط اینترنت و تلفنی است.
وی اضافه کرد: تعبیه ژنراتور هم بدلیل مشکلات تأمین سوخت و هزینهبر بودن آن راهکار مناسبی برای برون رفت از این وضعیت نیست.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به وضعیت زیرساختهای این شهرستان از نظر برخورداری از اینترنت روستایی اعلام کرد: از 131 روستای بالای 20 خانوار مهاباد 128 روستا از اینترنت برخوردارند، که از این تعداد 28 روستا از اینترنت ADSL، 45 روستا از اینترنت ایرانسل و 96 روستا از اینترنت همراه اول و 16 مورد نیز از های وب برخوردارند.
وی افزود: سه روستای بیهه نگوین، قاضی آباد و سلیم ساغول برای برخورداری از اینترنت در دست اقدام قرار دارند.
قاسم جلیلینژاد تصریح کرد: میانگین برخورداری از اینترنت روستایی در شهرستان مهاباد 98 درصد است که از میانگین استانی و کشوری بالاتر است.
وی در پایان اضافه کرد: تعدادی روستا در این شهرستان هم شناسایی شده که علی رغم دارا بودن اینترنت از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند.
سلام ستوده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار کرد: عامل اصلی مشکلات اینترنت و عدم آنتن دهی در مهاباد خاموشی برق است و باطری دکل های مخابراتی ظرفیت کافی و کارایی لازم را ندارند.
وی افزود: تابستان امسال با مشکلات جدی روبرو خواهیم بود و مردم از مسوولان انتظار ارائه خدمات دارند.
ستوده تصریح کرد: اداره پست مهاباد با مشکل جدی کمبود نیرو، وسیله نقلیه و فضا و امکانات روبرو است و تجهیز این اداره به خودروی جدید یا نوسازی ناوگان یکی از مطالبات است.
محمدصادق امیرعشایری فرماندار مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: مهاباد زادگاه رییس جمهور است و شهروندان مطالبهگر انتظار توجه بیشتری به این شهرستان دارند.
وی افزود: رسانههای پیگیر و فعالیت 56 سازمان مردم نهاد در این شهرستان حاکی از مطالبهگر بودن این شهرستان است و طبیعتا باید جایگاه ویژهای برای این شهرستان جهت ارائه خدمات قائل بود.
امیرعشایری تصریح کرد: ریل گذاری خوبی در حوزه ارتباطات صورت گرفته ولی با سطح نیاز شهروندان و مطالبات آنها فاصله دارد.
فرماندار مهاباد در ادامه اداره پست این شهرستان به عنوان پست برتر اعلام کرد و گفت: میزان ارسال مرسولات پستی این شهرستان به نسبت جمعیت آن در سطح کشور بی نظیر است، اما بازدیدهای صورت گرفته از این اداره نشان داده که ساختمان این اداره، نیروی انسانی و ناوگان توزیع مرسولات جوابگوی نیازهای این شهرستان نیست.
کمال عثمانی رییس اداره پست مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: مهاباد در سال گذشته با 33 میلیارد تومان درآمد پستی رتبه 12 کشوری و دوم استان را کسب کرده است که اگر این میزان درآمد به نسبت جمعیت آن برآورد شود، قطعا یکی از شهرهای برتر ایران از نظر مرسولات پستی و درآمد خواهد بود.
***گوکتپه نخستین شهر دارای کدپستی هوشمند در استان***
پروژه ملی نصب پلاک کدپستی هوشمند «GNAF» به عنوان نخستین شهر آذربایجان غربی در شهر گوگتپه مهاباد با حضور مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان غربی افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
کمال عثمانی رییس اداره پست مهاباد در آیین افتتاح این طرح اظهار کرد: شهر گوگتپه به عنوان پایلوت برای اجرای طرح کد پستی (جینف) در آذربایجانغربی انتخاب شده و هم اکنون اجرای این طرح به به عنوان نخستین شهر استان به اتمام رسید.
وی افزود: با فراهم شدن این امکان هم اکنون آدرس دقیق اماکن شهر گوگتپه ثبت و علاوه بر نامهرسانهای پُست، امکان دسترسی سریع برای سایر نهادها از جمله آتش نشانی، فوریت های پزشکی ۱۱۵ و تاکسیرانی هم آسان تر و به موقع انجام می شود.
عثمانی تصریح کرد: اجرای این پروژه که جزو اولویت های وزارت ارتباطات است، با همکاری شهرداری و پیگیری مدیریت شهری در شهرهای مهاباد و خلیفان نیز در دستور کار قرار دارد.
«جی نف» (GNAF) یک استاندارد اطلاعات مکانی در حوزه نشانی و مخفف Geo Coded National Address File به معنی «پایگاه نشانی استاندارد مکان محور» است و در واقع یک پایگاه داده اطلاعاتی است و آدرس تمام ساختمانها و واحدهای مکانی موجود در شهرها و روستاهای کشور را «استانداردسازی» و «ژئوکد» میکند.
«استانداردسازی» یعنی اینکه یک آدرس تنها از یک مسیر شناخته میشود و امکان مشابه سازی و سوء استفاده از آن از بین میرود و همچنین صحت سنجی و راستی آزمایی میشود و «ژئوکد» هم به این معنی است که آدرس های استاندارد شده به همراه مختصات مرتبط به عنوان یک داده روی نقشه قرار می گیرد تا امکان گزارش گیری از اطلاعات مختلف روی نقشه فراهم شود.