هاژه- در جریان افتتاح نمایشگاه خوشنویسی دوبیتی های استاد ههژار موکریانی که در سالن وحدت شهرستان مهاباد برگزار گردید، حضور دو استاد برجسته در عرصه کاریکاتور و اهل بوکان این فرصت را فراهم آورد که گفتگوی کوتاهی در زمینه آخرین آثار و فعالیتهای هنری آنها داشته باشیم و دوستداران خود را در جریان آخرین اخبار از فعالیتهای خود قرار دهند.
هاژه: ضمن سپاس از قبول گفتگو با هاژه، خودتان را برای مخاطبانمان معرفی فرمایید؟
ما دو برادر در خانواده ای متوسط در بوکان به دنیا آمده ایم و در سال 1346 اولین کاریکاتور خود را در روزنامه کیهان در زمان سردبیری آقای مصباح زاده به چاپ رسانه ایم و به طور کلی نیم قرن از سابقه ما در عرصه کاریکاتور می گذرد و تاکنون نیز همچنان پرقدرت و خستگی ناپذیر در این عرصه مشغول به فعالیت هستیم و در حال حاضر با بسیاری از روزنامه ها، نشریات و مجلات همکاری داریم و آثار خود را در نمایشگاه های داخلی و خارجی به نمایش گذاشته ایم.
هاژه: با توجه به اینکه امروز در افتتاحیه نمایشگاه خوشنویسی دوبیتی های ههژار شرکت کرده اید، هه ژار را چگونه توصیف می کنید؟
ههژار نابغه ی زمان است و شاید نتوان آنرا به راحتی توصیف نمود، اما در رابطه با ایشان می توان گفت که ههژار تاریخ ادبیات ملت کرد است و نابغه ای بوده در تمام زمینه هایی که فعالیت نموده و توانسته به موفقیت های چشمگیری دست یابد و بطور خلاصه می توان گفت ههژار دانشمند برجسته ای بود برای کرد و ایران و خاورمیانه.
امیدواریم که بازهم شاهد نمایشگاهها و سمینارهایی باشیم که در آن بزرگان را به نسل جدید معرفی نمایند و یاد و خاطره و تلاشهای آنها را همیشه مورد تقدیر و ستایش قراردهیم.
هاژه: در رابطه با برگزاری نمایشگاهها چه چیزی بیشتر برای شما جلب توجه می کند؟
برپایی نمایشگاه در هر زمانی برای ما جلب توجه می کند و با توجه به اینکه در بسیاری از شهرهای ایران و حتی خارج از کشور آثار خود را به نمایش گذاشته ایم هر شهری فضا و حال و هوای خودش را داشته اما برپایی نمایشگاه در مهاباد و استان کردستان برایمان بسیار لذت بخش بود و بخصوص مهاباد که در میدان شهرداری و در قلب شهر بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت.
هاژه: در آثار شما انعکاس چه مضامینی به چشم می خورد و یا شما برای خلق اثر از چه مضمونی تاثیر می گیرید؟
کاریکاتور بیشتر آمیخته ای است از طنز و کلیماتور و همواره شرایط اجتماعی و نوع فرهنگ و مردم در خلق اثر تاثیر گذار بوده اند، چنانکه در بسیاری از موارد پندها و اندرزهایی را به تصویر کشیده ایم که می تواند در حفظ و تصویر سازی در یاد و خاطره افراد موثر باشد. البته ناگفته نماند که همیشه ترسی در دل داریم که مبادا مورد بازخواست قرار گیریم به دلیل خلق اثری کاریکاتوری و متاسفانه همین امر باعث شده که با ترس و وحشت زندگی کنیم.
هاژه: در زمینه کاریکاتور آیا کتابی به چاپ رسانده اید؟
بله چندین کتاب چاپ شده و در حال حاضر نیز چند جلد کتاب آماده داریم و فعلا به چاپ نرسیده اند، امیدواریم با اسپانسری شخص و یا نهادی به چاپ برسند. از کتابهای در دست چاپ نیز می توانیم به فرهنگ طنز و کتاب "پهندی پاشینیان " که به نوعی در تقابل با په ندی پیشینیان است اشاره کرد.
هاژه: برنامه بعدی شما چیست، آیا در فکر برگزاری نمایشگاه نیستید؟
چند روز قبل آخرین آثار خود را در نمایشگاهی در معرض مایش قرار دادیم و زمزمه هایی برای دعوت از ما برای ارسال آثار و نمایش در دهمین نمایشگاه سراسری ایران وجود دارد، در حال حاضر نیز 6 کاریکاتور خود را برای سی و سومین نمایشگاه بین المللی آیدین دوغان که در استانبول ترکیه برگزار می شود ارسال کرده ایم.
هاژه: کلام آخر؟
با آرزوی موفقیت برای شما و پایگاه خبری هاژه، آرزومندم که باز هم شاهد برپایی نمایشگاهها و همایش های بیشتری برای بزرگداشت بزرگان دیگری در همه عرصه های فرهنگی و هنری و علمی باشیم.