هاژه ـ کاروانسرای سیمون، یکی از ارزشمندترین میراثهای تاریخی شهر مهاباد است که به عنوان نمادی از تجارت و تمدن در گذشته این منطقه شناخته میشود. این بنا که قدمتی به دوران صفویه دارد، سالهاست که به عنوان یکی از مهمترین آثار تاریخی این شهر مورد توجه بوده است. کاروانسرای سیمون علاوه بر ارزش تاریخی، از لحاظ معماری نیز بسیار ارزشمند است و نمونهای بارز از معماری سنتی به شمار میرود.
مالکیت کاروانسرای سیمون در دو هزار و دویست مترمربع به سه بخش تقسیم شده بود: شهرداری مهاباد 730 متر، خانواده شافعی 707 متر و خانواده شاطری 763 متر. با توجه به اهمیت حفظ و احیای این بنای تاریخی، شهرداری مهاباد پیگیر افزایش سهم خود در مالکیت کاروانسرا بود.
شهردار مهاباد در گفتگو با هاژه اظهار کرد: خانواده شافعی با درک اهمیت حفظ میراث فرهنگی و با هدف تسریع در روند مرمت و احیای کاروانسرا، تصمیم به فروش سهم خود به شهرداری گرفتند و بدین ترتیب سهم شهرداری به یک هزار و 437 متر مربع رسید.
بابک رستم پور اضافه کرد: با افزایش سهم شهرداری، روند مرمت و احیای کاروانسرا سرعت بیشتری خواهد گرفت. همچنین با یکپارچگی مالکیت، مدیریت کاروانسرا نیز یکپارچه خواهد شد.
کاروانسرای سیمون، در گذشته پذیرای کاروانهای تجاری بسیاری بوده است که از مسیر جاده ابریشم به این منطقه میآمدند. این مکان تاریخی، علاوه بر ارزش معماری، نمادی از تجارت و تمدن در گذشته این منطقه محسوب میشود.
با توجه به تصمیم شورای شهر و شهرداری مهاباد، آیندهای روشن برای کاروانسرای سیمون متصور است. با مرمت و احیای این بنا، میتوان آن را به عنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شهر مهاباد معرفی کرد و از آن برای توسعه اقتصادی و فرهنگی منطقه استفاده کرد.