تاریخ: ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
کشتی اقتصاد نظام سلامت قبل از همه، در داروخانه ها به گل خواهد نشست
دکتر صابر موسی زاده- نماینده انجمن داروسازان مهاباد
در پاسخ به سوالات پایگاه خبری و مخاطبان محترم در زمینه ی کمبودها و مشکلات حوزه دارو و درمان، به استحضار می رساند که این فریادها دیر زمانی است از حنجره ی گرفته ی داروسازان سر داده شده، اما متاسفانه گوش شنوا و اراده‌ای در مقابل خود نیافته است.
فرصت را غنیمت شمرده و فریاد هزاران همکار بیصدا را به شکواییه بیماران دردمند اضافه کرده و به اطلاع عموم می رسانم:
کمبود دارو دلایل عدیده ای دارد که یکی از علتهای اساسی آن سطح تعاملات اقتصادی کشور با کشورهای تولیدکننده دارو و مواد اولیه است که توضیح و تغییر آن در دایره سیاست گذاری کلان است و بیشتر ناشی از تنگ نظریهای دشمنان بوده و از توان و اراده ی داروسازان خارج و اساسا مورد بحث این مقال نیست.
یکی دیگر از علتهای مهم و اساسی که از قضا تنها نقطه امید ما داروسازان برای روشن نگه داشتن شمع نیمه جان حجره تاریک داروخانه هاست، چرخش مالی طبیعی و ورود و خروج متناسب نقدینگی در داروخانه است.
همچنانکه همه اطلاع داریم پس از ابلاغ طرح دارویار و چند برابر شدن قیمت دارو، بار مالی سنگینی به داروخانه ها تحمیل شد و دولت متعهد گردید که در مقابل عدم تغییر پرداخت از جیب بیمار، بصورت منظم و در اسرع وقت مطالبات داروخانه ها را پرداخت نماید. 
این امر بصورت دست و پا شکسته و ناقص چند ماه اجرا شد و علیرغم تذکر چندین و چند باره داروسازان، پاسخ شایسته ای از بیمه های اصلی ( تامین اجتماعی،سلامت و ..) و سازمان هدفمندی یارانه ها، دریافت نگردید و این زخم مزمن، همراه همیشگی همکاران ما شد.
تا این اواخر که علیرغم فریادهای مکرر و شکوه به مسئولان مربوطه، نه تنها عملا اقدامی مشاهده نشد، بلکه توضیح یک جمله ای هم در این زمینه دریافت نگردید.
بیش از ۳ ماه است کفگیر داروخانه ها به ته دیگ خورده و در این مدت هم فقط التماس به فلان بانک و مسئول تسهیلات برای دریافت وامهای ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی، داروخانه ها و زنجیره ی تامین داروی بیماران را سرپا نگه داشته است.
از این به بعد که ظرفیت دریافت تسهیلات و توان پرداخت اقساط همکاران به انتها رسیده است فقط خدا داند چه خواهد شد…
اینک قضاوت با شما و اهل انصاف..
پیشنهاد:
اگر حتی یک نفر از مسئولین مربوطه به فاجعه ی مالی که در حال بلعیدن داروخانه هاست آگاه شود، امور فرعی را کنار گذاشته، سریعا پای کار آمده و خون رفته را به کالبد نیمه جان زنجیره دارو و درمان باز خواهد گرداند.
تا چه قبول افتد و چه در نظر آید…