تاریخ: ۱۴۰۳/۱۰/۴
چهار علامت نشان‌دهنده ابتلای افراد جوان به سرطان روده
سرطان روده بزرگ (Colorectal cancer) که به نام‌های سرطان کولون، سرطان رکتوم یا چنگار روده بزرگ نیز شناخته می‌شود به رشد سلول‌های سرطانی در کولون یا رکتوم (بخشی از روده بزرگ) گفته می‌شود. این بیماری به دلیل رشد و تکثیر غیرطبیعی سلول‌ها اتفاق می‌افتد. این سلول‌ها می‌توانند به بافت‌های دیگر بدن انتشار یافته (متاستاز) یا در آن‌ها تکثیر یابند. نشانه‌ها و علائم این بیماری می‌تواند شامل مواردی همچون خون در مدفوع (هماتوشزی)، تغییر در حرکات روده و دفع مدفوع، کاهش وزن و خستگی همیشگی باشد.
چهار علامت می تواند هشدار اولیه سرطان روده بزرگ در بزرگسالان جوان باشد.
به گزارش مدیسن نت، به گفته محققان دانشگاه واشنگتن، آگاهی از این علائم می‌تواند منجر به تشخیص زودتر برای افراد زیر ۵۰ سال شود. علائم بارز آن درد شکم، خونریزی مقعدی، اسهال و کم خونی فقر آهن است.
به گفته انجمن سرطان آمریکا، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان روده بزرگ برای چندین دهه در افراد مسن که کولونوسکوپی منظم انجام می‌دهند و درمان آنها بهبود یافته است، کاهش یافته است. با این حال، تعداد بیشتری از افراد جوان در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شوند و در حال مرگ هستند. در واقع، تعداد جوانان مبتلا به سرطان روده بزرگ در سال‌های اخیر تقریباً دو برابر شده است.
«یین کائو»، محقق ارشد، گفت: «ما می‌خواهیم بزرگسالان جوان از این علائم و نشانه‌های بالقوه آگاه باشند چراکه افراد زیر ۵۰ سال در معرض خطر کمی قرار دارند.»
بزرگسالان جوان اغلب غربالگری معمول سرطان روده بزرگ را دریافت نمی‌کنند. در سال ۲۰۲۱، گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده، سن توصیه شده برای غربالگری سرطان روده بزرگ را از ۵۰ به ۴۵ کاهش داد.
دو علامت خونریزی مقعدی و کم خونی ناشی از فقر آهن، نیاز به آندوسکوپی و پیگیری دارد. کم خونی فقر آهن به این معنی است که تعداد کمی گلبول‌های قرمز سالم برای حمل اکسیژن وجود دارد.
برای مطالعه جدید، کائو و همکارانش موارد بیش از ۵۰۰۰ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ را بررسی کردند. این مطالعه افزایش خطر را برای افرادی که یک یا چند مورد از علائم آشکار را بین سه ماه تا دو سال قبل از تشخیص داشتند، نشان داد.
داشتن یک علامت واحد تقریباً خطر این سرطان را دو برابر می‌کند. داشتن دو علامت خطر ابتلاء به سرطان را سه برابر می‌کند. محققان گزارش کردند که سه علامت یا بیشتر خطر ابتلاء به آن را بیش از ۶.۵ برابر افزایش می‌دهد.
کائو با تمرکز بر شناسایی عوامل خطر دریافت که چاقی، نشستن طولانی مدت، سندرم متابولیک، دیابت و مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با قند ممکن است در افزایش سرطان روده بزرگ در جوانان نقش داشته باشد.
 
در حدود نیمی از افراد مبتلا به این سرطان، هیچ‌گونه علامتی مشاهده نمی‌شود. بنابراین غربالگری سرطان در افراد پرخطر مثل افراد بالای ۵۰ سال ضروری می‌باشد.
مرجع : خبرگزاری مهر