تمامی سازمانها، ادارات و شرکتهای دولتی و غیردولتی در تقویم کاری خود دارای روزی به عنوان سال روز تاسیس میباشند که در چنین روزی طی مراسمی عملکرد گذشته را مرور و برای فعالیتهای بهتر در آینده برنامهریزی میکنند. واضح است این موضوع شامل شخصیتهای تاثیرگذار در همه جوامع و در زمینههای مختلف میگردد که در قالب برپایی همایشها به منظور معرفی بیشتر این شخصیتها خود را نشان میدهد و در دایره وسیعتری میتوان به سالروز تاسیس کشورها به عنوان روز ملی و نیز رویدادهای مهم جهانی اشاره کرد که با برگزاری جشنهای مفصل و مراسم ویژه، این مناسبتها را گرامی میدارند.
و اما مقصود از بیان این مقدمه:
در سال 1407 شمسی یکصد سال از تاسیس شهرداری مهاباد خواهد گذشت.
در مسیر توسعه شهری و رفع کاستیها و تحقق انتظارات شهروندان، نگاهها قبل از همه به شهرداری و البته در دو سه دهه اخیر به مجموعه شهرداری و شورای منتخب شهری دوخته شده است. متاسفانه در چند سال گذشته این مجموعه به استثناء اجرای چند پروژه وظایف محوله را به درستی ایفا نکرده بلکه شهر و شهروندان مورد بیمهری و جفای بسیار قرار گرفتند، تا جایی که امر توسعه و عمران شهری بیرونق، خزانه شهرداری تقریبا خالی و حقوق و مزایای پرسنل بعضاً چندین ماه به تعویق میافتاد.
خوشبختانه با شروع به کار دوره ششم شورای اسلامی شهر و تلاشهای شهردار دلسوز، در بیشتر مناطق فعالیتهای عمرانی و زیباسازی شهری شتاب گرفته که باعث امیدواری و احساس رضایت شهروندان شده است. به منظور استمرار این فعالیتها در یک بازه زمانی 4 ساله و طرح نقشه راهی کارشناسانه در مسیر توسعه و برگزاری مراسمی با شکوه به مناسبت یکصدمین سال تاسیس شهرداری مهاباد چند پیشنهاد به شرح زیر ارائه میگردد. تا چه "مقبول افتد و چه در نظر آید".
1- تشکیل کمیتهای متشکل از کارشناسانی در حوزههای فرهنگی، تاریخی، ورزشی و هنری، عمران، جغرافیای شهری و گردشگری که با نگاهی کارشناسانه: کشف ظرفیتها، نیازسنجی جامعه، تامین اعتبار و هماهنگی بین سایر دستگاهها را سرلوحه کار قرار دهند.
2- با توجه به اینکه گسترش شهر در آینده تنها از سمت شمالی امکان پذیر میباشد و از طرف دیگر احداث غیرکارشناسی تصفیهخانه فاضلاب از حیث مکانی و در ورودی شهر مانعی بزرگ بر سر راه گسترش شهر است، انتقال این تاسیسات به مکانی دورتر یک ضرورت اجتناب ناپذیر به نظر میرسد.
3- با توجه به توپوگرافی شهر و مناطق پیرامونی و نبود زمین و با عنایت به مصوبه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، در صورت امکان، انتقال پادگان به خارج از شهر در دستور کار قرار گیرد.
4- در جهت ایجاد ارتباط مابین شهرکهای خانهگێ (خانقاه)، کوی دانش و بهداری در ضلع شمال شرقی با ضلع شمال غربی و روستای یوسفکند و در فاز تکمیلی با شهرک موکریان و دسترسی آسان به بیمارستان در حال ساخت و مهمتر از همه اتصال ورودیهای میاندوآب و ارومیه به یکدیگر، احداث یک دهنه پل بزرگ ارتباطی در ابتدای دریاچه سد انحرافی یوسفکند نقش بسیار موثری در آینده مهاباد خواهد داشت.
5- هماهنگی مستمر با سایر ارگانها و ادارات از جمله:
الف. اداره امور مالیاتی شهرستان مهاباد در تعریض کوچه دارایی با توجه به تردد بسیار
ب. اداره سد در عقب نشینی در مسیر خیابان فرمانداری (محله گمرک بالا) به طرف پارک ملت
ج. اداره دادگستری در عقب نشینی ساختمان فرسوده مجتمع شوراهای حل اختلاف در راستای تعریض خیابان طالقانی غربی در امتداد پارک سید قطب
د. گشایش هرچه سریعتر خیابان هواشناسی با توجه به ترافیک سنگین خیابان سرباز
ه. تسریع در تعریض کامل خیابان شهید شهریکندی (خیابان زند)
6- تلاش مجدانه در افزایش سرانه فضای سبز با پیگیری و تکمیل پروژههای تپه سیران، داشامجید و دو طرف دریاچه سد با ایجاد زیر ساختهای گردشگری و همچنین ایجاد کمربند سبز در تپههای جنوبی شهر که در عین حال مانع از ساخت و سازهای غیرکارشناسی و غیرقانونی و فاقد هرگونه امکانات خواهد شد.
7- بدیهی است در تمامی مراحل این پروسه و پیشنهادهای تکمیلی دیگر، همراهی مردم با فرهنگ مهاباد، تشکلهای مدنی و همچنین مساعدت سایر ادارات و سازمانها در سطح شهرستان، استان و در سطح ملی در راستای رسیدن به این اهداف، تسهیلگر و دارای اهمیتی به سزا خواهد بود و در این میان بدون تردید اداره راه و ترابری شهرستان در تعریض و بهسازی جادههای منتهی به مهاباد شامل جادههای سردشت، پسوه و به ویژه برهان میتواند در توسعه و آبادانی منطقه و تا حدودی خارج کردن مهاباد از بن بست قرار داده شده نقشی برجسته و مضاعف داشته باشد.