به گزارش هاژه، همایش تجلیل از نامآوران زبان و ادبیات کوردی در قالب گرامیداشت میراث معنوی ایرانیان در دانشگاه کوردستان برگزار شد.
در این همایش از فعالان ۱۲ محور فرهنگ نویسی، آموزش زبان، انجمن های ادبی، زبان شناسی، ترجمه، نقد ادبی، رمان نویسی، شعر، انتشارات و روزنامه و مجلات کوردی، ویرایش نسخه های خطی و پایگاه های خبری تجلیل شد و در آن پایگاه خبری هاژه به عنوان یکی از رسانههای برترکوردی مورد تقدیر قرار گرفت.
استاندار کوردستان شامگاه پنجشنبه در آیین تجلیل از ۱۰۰ نفر از نام آوران زبان و ادبیات کردی در دانشگاه کوردستان اظهار کرد: زبان کوردی یکی از شاخصههای اصلی هویت ایرانی، فرهنگ و گنجینهای غنی و دارای اصالت و تاریخی چند هزار ساله است.
وی افزود: فرهنگ کوردها از غنایی نشات میگیرد که تنها بخشی از آن تاکنون معرفی شده و به مثابه یکمعدن غنی نیازمند اکتشاف و پژوهش تا رسیدن به جایگاه واقعی در دنیا است.
استاندار کوردستان جایگاه زبان و ادبیات کوردی در ادبیات کشور را والا و رفیع دانست و اضافه کرد: باید تلاش کنیم با همت و حضور بزرگان، پژوهشگران و مفاخر کورد آن را به جایگاه اصلی خود برسانیم.
زارعی کوشا ادامه داد: برگزاری چنین همایش و برنامههایی به رشد و بالندگی زبان کوردی به عنوان یکی از شاخصهای اصلی هویت ایرانی منجر میشود، چراکه اعتلا و توسعه یکپارچه گنجینه زبان و ادبیات کُردی موجب توسعه این فرهنگ غنی خواهد بود.
وی زبان و ادبیات، فرهنگ و آداب و رسوم کوردی را معدن و گنجینه ای ارزشمند توصیف کرد و افزود: غنا و قدمت علمی و ادبی که در منطقه کوردهواری و در مجموعه مناطق کردنشین بوده را باید به درستی معرفی کنیم.
استاندار کوردستان یادآور شد: معتقدیم تاکنون ۲ نگرش مانع از آن شده که زبان و فرهنگ کوردی آنچنان که شایسته است معرفی شود؛ یکی آنکه توسعه زبان و فرهنگ کوردی را در نفی زبان رسمی دنبال کرده که این نگرش برداشتی ناقص و نگرشی افراطی است و در نقطه مقابل این نگرش نیز یک نگاه تفریطی و مقابله نابخردانه مطرح است که هر نوع توجه به زبان و فرهنگ کوردی را معادل و مترادف نفی فرهنگ رسمی می داند که این هم برداشتی نادرست است.
زارعی کوشا با بیان اینکه زبان هویت افراد است، گفت: هر نوع توجه به فرهنگ کوردی با بهره مندی از محضر اساتید و شعرای حوزه ادبیات کوردی و برنامه ریزی برای آنکه بتوانیم به خوبی و درستی این غنای فرهنگی دیار خود را به دنیا معرفی کنیم، وظیفه خطیر همگان است.
استاندار کردستان با بیان اینکه روز جهانی لباس کوردی فرصتی برای معرفی و اعتلای این هویت بومی است، ادامه داد: اسفند ماه سال گذشته در روزی که به نام لباس کوردی نامگذاری شده است برای اولین بار توصیه کردیم که این روز تمامی مسئولان و کارمندان و هر آن کس به مردم خدمت میکند، در صورت امکان با لباس کوردی سرکار خود حاضر شوند.
زارعی کوشا اضافه کرد: این امر فرصتی فراهم کرد که نشان دهیم به این لباس فاخر که نماد و نشانه فرهنگ کوردی است، افتخار میکنیم.
مراسم گرامیداشت میراث معنوی ایرانیان و نام آوران زبان و ادبیات کوردی با هدف تجلیل از خدمات ارزشمند ادبا، نویسندگان و شاعران کورد و در ۱۲ محور اصلی از جمله شعر، رمان، نقد، ادب، آموزش و ادبیات کودکان با حضور ۱۵ داور داخلی و خارجی برگزار شد.
به گزارش هاژه، پایگاه خبری هاژه یکی از فعالترین پایگاههای خبری در کوردستان ایران است که در 4 آبان ماه سال 1394 آغاز به کار کرد. گزارشگران و تحریریهٔ این پایگاه خبری عموماً از فارغ التحصیلان رشتههای گوناگون از دانشگاههای ایران هستند و علاوه بر آن تعداد زیادی از خبرنگاران به صورت داوطلبانه در این رسانه مشغول فعالیت هستند، در همان حال روزانه بسیاری از شهروندان به صورت افتخاری و در قالب شهروند خبرنگار با این رسانه همکاری میکنند.
هاژه به عنوان بزرگترین پایگاه خبری در کوردستان ایران از نظر فکری و مالی مستقل بوده و علاوه بر فعالیت حرفهای رسانهای در راستای برگزاری نمایشگاههای گروهی عکاسی، برگزاری جشنوارههای فرهنگی هنری ادبی و همچنین کنفراس و چاپ نشر کتاب گام برداشته است.
تاریخچه
این پایگاه خبری توسط هرمان وطمانی پایهگذاری شده است. او از زمان آغاز به کار هاژه 1394 تاکنون مدیر مسئول این رسانه میباشد. شعار اصلی این رسانه «خبررسانی سریع، پوشش ریزبینانه، فعالیت پایدار» و همچنین «هر شهروند یک خبرنگار» میباشد.
هاژه از سال 1394 به صورت رایگان بر روی اینترنت قرار گرفت و دسترسی به اخبار آن برای همه مخاطبان آزاد شد.
پایگاه خبری هاژه با شماره مجوز 76070 در 4 آبان ماه 94 بوسیله چند روزنامهنگار جوان به مدیر مسئولی هرمان وطمانی به منظور خدمت در راستای فعالیت رسانهای شفاف تاسیس گردید.
1. نمایشگاه عکس گروهی وینا
2. جشنواره نقاشی کودکان
3. اولین جشنواره منطقهای داستانک کوردی
4. جشنواره شعر خوانی کودکان
5. چاپ و یا رونمایی از چند اثر ادبی
6. کنفرانس موسیقی کردی
7. کارگاه آموزش داستان نویسی و آواز
8. دومین جشنواره منطقهای داستانک کوردی
9. سومین جشنواره سراسری داستانک کوردی
هاژه در اولین جشنواره سراسری رسانههای کوردی که سنندج برگزار شد، رتبه دوم بخش خبر را به خود اختصاص داد.