پل تاریخی «کوچه» شهرستان کنگاور در شرقیترین نقطه کرمانشاه و در همسایگی استان همدان قرار گرفته و یکی از آثار گردشگری مربوط به دوره صفویه است.
پل تاریخی کوچه در هفت کیلومتری شرق شهر کنگاور، در مسیر جاده کنگاور به تویسرکان در روستای کوچه واقع شده که بر روی رودخانه خرم رود در جهت شمال شرقی - جنوب غربی احداث شده است.
متاسفانه کتیبههایی بر روی بنا وجود ندارد تا زمان دقیق آن را مشخص نماید، ولی با توجه به ساختار معماری آن و مقایسه با پلهای صفویه به نظر میرسد این پل نیز در دوره صفویه ساخته شده باشد.
این پل ۸۰/۶۸ متر طول و پنج متر عرض دارد و شامل ۶ پایه سنگی است که چهار پایه مرکزی آن هر یک به عرض ۱۰/۳ متر است.
پایههای این پل که از ۲ بخش تشکیل شده است در بخش اول پایه به صورت مکعب مستطیل و بخش دوم شامل آبشکن مثلثی شکل است.
پایههای این پل بر خلاف سایر پلهای استان کرمانشاه تنها در یک طرف پایه (قسمت شمالی) دارای آبشکن است این پایهها در قسمت داخل به وسیله لاشه سنگ و ملات گچ ساخته شده است.
این پل دارای چهار دهانه نامساوی است که ارتفاع هر یک از این دهانهها از کف رودخانه تا تیزه قوس در وضع موجود در حدود ۱۰/۲ متر است.
طاق تمام این دهانهها از نوع طاقهای جناغی است ولی دهانه پنجم که در گذشته فرو ریخته به هنگام بازسازی آن بدون توجه به فرم اولیه بجای استفاده از آجر و ملات گچ از سنگ لاشه استفاده شده و همچنین در جریان بازسازی طاق این دهانه در نمای جنوبی به صورت هلالی درآمده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کنگاور در مورد این اثر تاریخی گفت: پل تاریخی روستای کوچه در میان ۱۲۰ اثر تاریخی ثبت شده این شهرستان قرار دارد و اطلاعات کمتری در مورد آن منتشر شده است.
«محمدجواد عظیمی» با بیان اینکه پل کوچه متعلق به دوره صفویه است، افزود: متاسفانه به علت عدم نظارت و توجه کافی به این اثر تاریخی در سالهای اخیر، این پل تاریخی در میان گردشگران و مهمانان نوروزی کمتر شناخته شده است.
وی با اشاره به مشخصات این پل تاریخی گفت: پل کوچه بر روی رودخانه خرم رود ساخته شده که این رودخانه اکنون خشک شده و طول این پل ۸۰٫۶۸ متر و عرض آن پنج متر است که طاقهای آن به صورت جناغی و مصالح بکار رفته در پل کوچه را آجر، سنگ و گچ تشکیل میدهند.
وی افزود: تاکنون این اثر تاریخی چند بار مرمت شده ولی به دلیل عبور و مرور خودروهای سنگین از روی آن شکاف بزرگی برداشته است و برای جلوگیری از تخریب این پل تاریخی یک راه جایگزین برای عبور و مرور اهالی روستا در نظر گرفته شده است.