تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد زنانی که به طور منظم کمتر از پنج ساعت در شب می خوابند، بیشتر در معرض مشکلات قلبی عروقی و بیماری عروق کرونر هستند.
یک مطالعه علمی جدید نشان داد که خوابیدن حدود پنج ساعت در شب خطر سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش میدهد و نشان میدهد که بروز آن ممکن است به 70 درصد برسد.
به گزارش وب سایت بریتانیایی دیلی میل: این مطالعه نشان داد زنان میانسالی که هر شب کمتر از پنج ساعت می خوابند، 75 درصد بیشتر در معرض ابتلا به نارسایی قلبی یا سکته هستند.
دانشمندان دانشگاه پیتسبورگ نزدیک به 3000 زن بین 42 تا 52 سال را در یک دوره 16 ساله تحت نظر گرفتند.
به مدت حدود دو دهه، هر سال، این زنان پرسشنامههایی را درباره خواب خود، از جمله اینکه به طور میانگین هر شب چند ساعت میخوابیدند، و اینکه آیا خود را بیخوابی میدانستند، تکمیل میکردند و پرسشنامههای سلامتی را برای ثبت بیماریها یا مشکلات در حال انجام پر میکردند.
تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد زنانی که به طور منظم کمتر از پنج ساعت در شب می خوابند، بیشتر در معرض مشکلات قلبی عروقی و بیماری عروق کرونر هستند.
با کمال تعجب، این رابطه حتی زمانی که سایر عوامل بالقوه کمک کننده، مانند شاخص توده بدنی و شرایط سلامت زمینه ای، در نظر گرفته شد، صادق باقی ماند.
دانشمندان می گویند این ممکن است به این دلیل باشد که کمبود خواب می تواند فشار خون را افزایش دهد و منجر به مقاومت به انسولین شود که خطر آسیب عروق خونی را افزایش می دهد.
آنها همچنین هشدار دادند که به دلیل ترشح هورمون های گرسنگی و سیری در بدن، خطر چاقی را افزایش می دهد، که بر سلامت قلب تأثیر می گذارد.
اما نظرسنجی ها نشان می دهد که از هر سه بزرگسال یک نفر به طور منظم به این هدف دست نمی یابد.
نظرسنجیها در میان زنان میانسال نشان میدهد که نیمی از آنها نمیتوانند هفت ساعت خواب توصیهشده در هر شب را دریافت کنند.
نویسندگان این مطالعه به سرپرستی دکتر ربکا تورستون، متخصص قلب و عروق، نوشتند: «علائم بیخوابی، زمانی که تا میانسالی ادامه مییابد یا با خواب کوتاه رخ میدهد، با خطر بالاتر بیماریهای قلبی عروقی در میان زنان مرتبط است.»