تاریخ: ۱۳۹۵/۱۱/۳۰
پلاسکوهای شهر و تنها نردبان شش متری مهاباد
منصور صداقت

در نگاه اول با شهری مواجه هستیم که ظاهر مملو از مجتمعهای بلند مرتبه آن حاکی از مدرنیت و شهر نشینی متفاوتی از شهرهای اطراف است.

این ظاهر خوش و آب و رنگ وقتی در کنار هزینه های بالای زندگی در آن قرار می گیرد، فوری رنگ می بازد.

۱- نظام مهندسی مهاباد در سالهای گذشته انبوه سازان را ملزم به رعایت مقررات و استانداردها ننموده است .

 لازم به ذکر است در چند سال اخیر این کنترل ها دقیق تر و شدید تر نیز شده اند.

 با این وجود در حال حاضر هنوز صدها واحد آپارتمانی وجود دارند که بدون رعایت ساده ترین مقررات ایمنی سکونتگاه هزاران نفر هستند.

۲- شایان ذکر است که شهرداری برابر مقررات برای صدور پروانه ساختمان سهم آتش نشانی را از انبوه سازان در یافت نموده است لذا عرفا و قانونا باید بعلت بالارفتن درآمد ناشی از بلند مرتبه سازی نسبت به تهیه نردبان هیدرولیکی برای آتش نشانی اقدام می نمود .

۳- شورای شهر ادوار مهاباد(بغیر از دور اول ) علی رغم اطلاع از موضوع و حساسیت آن تاکنون اقدامی عملی در این خصوص انجام نداده اند و در بودجه بندی های سالانه تخصیصی صورت نگرفته است .

علیرغم اینکه تاکنون مسئو لان ادوارآتش نشانی به کرات به این مهم اشاره و درخواست نموده اند و در جلسات ادوار کارگروه امدادو نجات و آموزش همگانی ، جلسات ادوار مدیریت بحران شهرستان مصوب شده که شهرداری نسبت به این مهم اقدام نماید ولی شورای شهر بعنوان ارکان حاکمیت در شهرداری و به عنوان متولیان امر تاکنون اقدامی عملی انجام نداده است.

لذا پیشنهاد می گرددبا توجه به اینکه این تجربه در بسیاری از شهرهای هم تراز مهاباد در کشور انجام شده است و با توجه به وضعیت نامناسب مالی شهرداری با ابتکار فرماندار مردمی و ویژه شهرستان بادعوت از مدیر کل بحران استانداری به شورای مدیریت بحران شهرستان یا کارگروه امدادو نجات و آموزش همگانی شهرستان نسبت به مصوب کردن تخصیص بودجه نردبان هیدرولیکی از سرفصل مدیریت بحران استانداری با انتخاب کارشناسان زیر بط در قالب تفاهم نامه ( دوسوم استانداری / یک سوم شهرداری ) اقدام عاجل نمایند تا شاهد وقوع حادثه ناگواری همانند پلاسکو در مهاباد نباشیم .

مضافا اینکه بعلت عدم رعایت اصول ایمنی در آپارتمانهای مهاباد آموزش همگانی ترجیحا چهره به چهره ساکنین آپارتمانها با محوریت جمعیت هلال احمر مهاباد و همکاری دستگاههای اجرایی زیربط ضروری بنظر می رسد .

حال که پرداخت هزینه گزاف تهیه مسکن در قالب واحد های آپارتمانی را مردم مهاباد تقبل کرده اند و بهره اش را انبوه سازان و مهندسین نظام مهندسی به کام خود ریخته اند واز طرفی شهرداری و شورای شهر هم از پوشش امدادی این مهم خودداری می کند و آتش نشانی مهاباد یک نردبان شش متری معمولی بیشتر ندارد ، می طلبد فرماندار ویژه شهرستان ضمن ایجاد بستری برای عقد تفاهم نامه بین شهرداری مهاباد و مدیریت بحران استانداری ، این مهم را بر شورا و شهرداری مهاباد تلکیف نماید تادر بودجه سال ۹۶ سهم شهرداری از تفاهم نامه تعریف شود .