کتاب «مدلسازی دینامیکی، پایداری و کنترل ریزشبکهها» تالیف دکتر قباد شفیعی، مبین نادری و حسن بیورانی توسط انتشارات معتبر Wiley-IEEE Press به چاپ رسید.
رئیس دانشگاه کوردستان روز دوشنبه در این رابطه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دکتر قباد شفیعی و دکتر حسن بیورانی اعضای هیات علمی گروه مهندسی برق- قدرت و کنترل دانشگاه کوردستان و آقای دکتر مبین نادری دانشآموخته دکتری و محقق پسادکتری مرکز ریزشبکه و شبکههای هوشمند دانشگاه کوردستان هستند.
حامد قادرزاده افزود: کتاب «مدلسازی دینامیکی، پایداری و کنترل ریزشبکهها» در ۱۱ فصل و ۴۴۸ صفحه تدوین شده است؛ این کتاب ضمن معرفی مباحث پایهای و چالشهای ریزشبکهها و همچنین ریزشبکههای متصل به هم، بصورت تفصیلی روشهای مختلف مدلسازی دینامیکی، پایداری و کنترل این سیستمها را بیان میکند.
وی ادامه داد: این کتاب به عنوان یک مرجع مناسب برای دانشجویان و محققان درحوزه سیستمهای قدرت، انرژیهای نو و شبکههای هوشمند، در کنار مباحث پایهای، آخرین یافتهها در زمینه مدلسازی، پایداری و کنترل ریزشبکههای الکتریکی و به شکل کلی سیستمهای مبتنی بر مبدلهای الکترونیک قدرت را ارائه میدهد.
رئیس دانشگاه کوردستان یادآور شد: امروزه اتصال منابع انرژی تجدیدپذیر از قبیل سیستمهای انرژی خورشیدی و توربینهای بادی و همچنین سیستمهای تولید پراکنده به شبکه برق چالشهای اساسی ایجاد کرده است؛ ریزشبکه به عنوان اصلیترین المان شبکههای هوشمند و مدرن انرژی، یک مفهوم جدید برای مقابله با این چالشها است.
قادرزاده افزود: ریزشبکه در واقع یک شبکه کوچک متشکل از منابع تجدیدپذیر و تولید پراکنده، منابع ذخیرهسازی انرژی و بارها است که در سطح شبکه توزیع الکتریکی پیادهسازی میشود و امکان اتصال و انفصال از شبکه اصلی را دارد.
وی اضافه کرد: کتاب حاضر حاصل بیش از ۱۰ سال پژوهش، تدریس و انجام پروژههای تحقیقاتی توسط نویسندگان است و میتواند مرجع بسیار مناسبی برای دانشجویان و محققین علاقمند به این حوزه باشد.
دانشگاه کوردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیسهای دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کوردستان» به رسمیت شناخت.
این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم پایه و فنی - مهندسی بیجار است و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
این دانشگاه با پذیرش ۴۹۲ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرفهایی برای گفتن داشته باشد.