به گزارش هاژه، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان کشور در جریان سفر به مهاباد و در میانه بازدید از دفتر این انجمن در مهاباد با پیشکسوتان، اساتید و هنرجویان انجمن سینمای جوانان مهاباد دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار در رابطه با نبود زیرساخت و فضا برای برگزاری دورههای آموزشی، پاتوق فیلم و همچنین فرسودگی و نبود امکانات جهت تولید فیلم توسط هنرجویان و سایر افرادی که در این حوزه مشغول بکارند، گفتگو شد.
ابراهیم سعیدی از فیلمسازان برجسته سطح کشور در این نشست ضمن بیان کمبودهای سختافزاری در مرکز انجمن سینمای جوانان مهاباد، اظهار کرد: درحالیکه انجم سینمای جوانان مهاباد قدرتمندترین نهاد اجرایی سینمایی در شهرستان است، اما برای پیشبرد امور هنرجویان با موانع متعددی روبرو میشوند که نشان میدهد، سینما آنگونه که لازم است به میان مردم نرفته و بیشتر مدیران شناخت کافی از آن ندارند.
وی افزود: «اگر قرار است اتفاقی در این حوزه روی دهد، باید سینما را به میان مردم برد ».
سعیدی با اشاره به برگزاری جشنواره روباز آسمان در مهاباد، تصریح کرد: هدف از برگزاری این جشنواره در پر ترددترین نقطه شهر، ورود جریان سینما و فیلم به بطن جامعه است.
بختیار پنجهای بازیگر سرشناس سینما و از اساتید انجمن سینمای جوانان در مهاباد نیز در این دیدار اظهار کرد: اگرچه در استعلامات مهاباد دارای 3 مجتمع فرهنگی- هنری است اما هیچ یک از آنها یک سالن تک منظوره استاندارد برای فیلم یا موسیقی و یا حتی نگارخانه ندارند.
وی افزود: چند منظوره بودن مجتمعهای فرهنگی و یا سالنهای مجتمع مشکل دیگری است که سد راه هرگونه فعالیتی بوده است.
پنجهای تصریح کرد: فضای آموزشی و تجهیزات استاندارد در پیشبرد اهداف انجمن نقشی تعیین کننده دارد و در کنار آن باید تحولی در دورههای آموزشی نیز روی دهد و شاهد برگزاری دورههای بازآموزی، توسعه و دانش افزایی سینمایی برای هنرجویان باشیم.
نقطه مشترک گفته تمامی درخواستهای هنرجویان انجمن سینمای جوانان مهاباد نیز نبود فضای آموزشی، تجهیزات فرسوده و موانع تراشی در بخش پچینگ( بسته حمایتی برای تولید) بود و آنها خواستار نگاه ویژه مسوولان کشوری به این انجمن و تخصیص اعتبارات بودند.
مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان کشور نیز در این دیدار اظهار کرد: رویکرد و نگاه مدیریت کلان به انجمن سینمای جوانان مهاباد کاملا حمایتی است و در آینده شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود.
وی افزود: مشکلات انجمن سینما جوانان مهاباد با سایر شهرها مشترک است، هرچند که مشکلات این شهرستان در مقایسه با سایر مراکز بیشتر است.
آذرپندار تصریح کرد: در 10 الی 12 سال گذشته تجهیزات مراکز انجمن سینمای جوانان در شهرستانها بروز نشده و سیاست دولت قبل مبنی بر خصوصی سازی، انجمن سینمای جوانان را تا پای انحلال برد، لذا در چنین شرایطی امکان تخصیص بودجه برای خرید و یا بروزرسانی تجهیزات میسر نبود.
وی اضافه کرد: کل بودجه انجمن سینمای جوانان با احتساب حقوق 97 میلیارد تومان است و 58 دفتر این انجمن در مراکز استانها و سایر شهرستانها فعالیت دارند، در چنین شرایطی که بودجهای برای خرید تجهیزات تعریف نشده، از دولت خواسته شده تا بودجهای ویژه و جداگانه برای خرید تجهیزات و حل مشکلات این انجمن در نظر بگیرد.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان کشور در حاشیه این دیدار نیز به خبرنگار هاژه گفت: 70 درصد بودجه ساخت فیلم به مراکز شهرستانها اختصاص یافته است و سفر مهاباد نیز بخشی از سفر به آذربایجانغربی برای شناخت نارساییها و محرومیتها است.
وی با بیان اینکه 22 میلیارد تومان اعتبار برای تولید فیلمکوتاه در سطح کشور اختصاص یافته افزود: از این میزان 570 میلیون سهم استان آذربایجانغربی برای تولید فیلم بوده است.
آذرپندار در پاسخ به خبرنگار هاژه در رابطه با کمبود فضای اداری و آموزشی مرکز انجمن سینمای جوانان در مهاباد و برنامه این انجمن برای حل آن گفت: متولی تأمین فضای فیزیکی مراکز شهرستان همواره با استان و شهرستان بوده و انجمن سینمای جوانان کشور نیز در صورت مشارکت استان و شهرستان برای تأمین فضای فیزیکی اعلام آمادگی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: بودجه 180 میلیارد تومانی برای تجهیز مراکز انجمن سینمای جوانان در نظر گرفته شده و این سفر نیز به منظور بررسی زیرساختها و کمبودها صورت گرفته است.
رحیم بایزیدی رییس انجمن سینمای جوانان مهاباد نیز در گفتگو با هاژه اظهار کرد: انجمن سینمای جوانان مهاباد یکی از انجمنهای ۶۰ گانه سینمای جوانان در ایران است که از سال ۱۳۶۶ در این شهرستان راهاندازی شد است.
وی افزود: تاکنون به بیش از سه هزار هنرجو در رشتههای مختلف فیلمسازی، تدوین، عکاسی و غیره آموزش دیدهاند و آثار فیلمسازان این انجمن موفق به کسب جوایز مختلف در جشنوارهای کشوری و بین المللی شدهاند.
بایزیدی تصریح کرد: انجمن سینمای جوانان مهاباد هماکنون دارای ۱۰۰ نفر عضو فعال است و برای امسال نیز بیش از 30 هنرجو برای آموزش فیلمسازی پذیرفته شدهاند.
وی در پایان از مسوولان و خیرین شهرستان خواست نگاه ویژهای به بخش فرهنگ و هنر بهویژه حمایت از فیلمسازان جوان به عنوان سرمایههای این شهرستان داشته باشند.