بر اساس نتایج مطالعهای جدید که در نشریه "سل ریپورتز فیزیکال ساینس" (Cell Reports Physical Science) منتشر شده، بوی مواد شیمیایی داخل خودرو اگر مدت طولانی استشمام شود ممکن است برای سلامتی مضر باشد.
نویسندگان این مطالعه دریافتند ۳۰ دقیقه نشستن در روز در داخل خودرویی که مخصوصا نو باشد به قدر کافی فرد را در معرض برخی مواد شیمیایی مضر و گاهی حتی سرطانزا قرار میدهد و آبوهوای گرمتر نیز سطح مواد شیمیایی موجود در داخل اتاق خودرو را بالا میبرد.
به توصیه کارشناسان، بهترین اقدام برای از بین بردن این بو باز کردن شیشههای خودرو پیش از سوار شدن و در ۲۰ دقیقه ابتدای حرکت است. همچنین از آنجا که دمای بالا به انتشار این بو کمک میکند، بهتر است تا حد امکان خودرو را زیر نور آفتاب یا در مکانهای گرم پارک نکنیم.
نیویورکپست با اشاره به اینکه نتیجه این مطالعه حاصل پژوهش متخصصان در دانشگاه هاروارد و موسسه فناوری پکن است، گزارش میدهد که این متخصصان مطالعه خود را به جای آزمایشگاه در شرایط و موقعیتهای واقعی انجام دادهاند. آنها با استفاده از تعدادی حسگر، ۲۰ ترکیب شیمیایی معمول در هوای خودروهای نو را که ۱۲ روز متوالی بیرون پارک شده بود، سنجیدند.
این متخصصان مقادیری از مواد شیمیایی را یافتند که از استاندارد ایمنی ملی چین برای کیفیت هوای داخل خودرو فراتر بود. بر اساس این تحقیق، فرمالدئید، ترکیب شناختهشده سرطانزا، ۳۵ درصد از استاندارد معمول بالاتر بود و میزان استالدئید، ماده سرطانزای خطرناک دیگر نیز ۶۱ درصد بالاتر از حد استاندارد قرار داشت.
مطالعهای در سال ۲۰۲۱ هم نشان داده بود برای افرادی که زیاد رانندگی میکنند، این خطر احتمالی وجود دارد اما مطالعه یادشده مشخص کرد که حتی اگر این استفاده از خودرو زیاد نباشد، خطر همچنان به قوت خود باقی است.
با اینکه بیشتر مطالعات معمولا روی دمای هوا متمرکزند، مطالعه اخیر نشان داد که دمای سطح مواد روی بوی اتاق خودرو بیشترین تاثیر را داشته است. این متخصصان نوشتهاند: مشاهدات اخیر شناخت ما از شیوه انتقال و انتشار مواد شیمیایی داخل اتاق خودرو را افزایش میدهد.