تاریخ: ۱۴۰۲/۶/۱۲
فهرست باسابقه‌ترین سران کشورها در قاره کودتاها

بحران گابن سوال‌های زیادی را درباره روسای‌ جمهور کشورهای آفریقایی که چندین دهه است در قدرت هستند، ایجاد کرد و لیستی از اسامی چهره‌هایی که طولانی‌ترین دوره ریاست جمهوری را داشتند، تهیه شد.

 

» اقدام ارتش گابن علیه «علی بونگو» رئیس‌جمهور این کشور به حاکمیت این خاندان که از سال ۱۹۶۷ ادامه داشت، پایان داد. قرار بود که بونگو چهارشنبه پیروزی خود را در انتخابات اعلام کند اما با اقدام ارتش از قدرت کنار رفت. در ادامه لیستی از باسابقه‌ترین روسای جمهور در آفریقا را می‌خوانید.

 

گینه استوایی ۱۹۷۹

 

تئودور اوبیانگ انگوئما، رئیس جمهور ۸۱ ساله کشور گینه استوایی دوره ریاست جمهوری خود را از سال ۱۹۷۹ آغاز کرد و پس از پیروزی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰ نوامبر سال گذشته او تا امروز ۴۴ سال است که در این سمت قرار دارد.

 

کامرون ۱۹۸۲

 

در کشور کامرون «پائول بیا» از سال ۱۹۸۲ و پس از آخرین انتخابات ریاست جمهوری در این کشور سال ۲۰۱۸ بر صندلی ریاست جمهوری تکیه زده است. رقبای پائول اعلام کردند که در انتخابات تقلب شده است.

 

پائول ۹۰ ساله پس از آغاز بحران در دو کشور نیجر و گابن، در تلاش برای اینکه به سرنوشت بازوم و بونگو دچار نشود، تصمیماتی درباره فرماندهان ارتش این کشور اتخاذ کرد.

 

اوگاندا ۱۹۸۶

 

در اوگاندا یووری موسونی ۷۹ ساله از ژانویه ۱۹۸۶ که پس از جنگ چریکی پنج ساله کنترل شهر کامپالا، پایتخت این کشو را به دست گرفت، در راس قدرت است.

 

موسونی در سال ۲۰۲۱ با لغو بندی که در آن حداکثر سن کاندیداها ۷۵ سال تعیین شده بود، توانست بار دیگر در انتخابات کاندیدا شده و برای ششمین دوره پیروز انتخابات شود.

 

اسواتینی ۱۹۸۶

 

مسواتی سوم از سال ۱۹۸۶ بر تخت پادشاهی این کشور نشسته است، در واقع او با ۵۵ سال سن آخرین پادشاه در جنوب صحرای آفریقا است.

 

اریتره ۱۹۹۳

 

ایسایاس آفورکی، تنها رئیس جمهور اریتره از زمان استقلال آن از اتیوپی است، او با ۷۷ سال سن از سال ۱۹۹۳ تا امروز رئیس جمهور این کشور بوده است.

 

پیش از این نیز در این کشور هیچ گونه انتخابات ملی برگزار نشده است.

 

جمهوری کنگو ۱۹۹۷

 

دنیس ساسو نگسو از سال ۱۹۹۷ رئیس جمهور کشور جمهوری کنگو است.

 

او در سال ۲۰۱۵ با اعمال تغییراتی در قانون اساسی این کشور، شرایطی را فراهم کرد که خود دوباره در انتخابات بتواند کاندیدا شود و در نهایت نیز سال بعد دوباره انتخاب شد. او در انتخابات سال ۲۰۲۱ بار دیگر پیروز شد.

 

جیبوتی ۱۹۹۹

 

اسماعیل عمر جیله از سال ۱۹۹۹ رئیس جمهور جیبوتی است، او که ۷۴ سال دارد، پس از عموی خود حسن جولد ابتیدون، رهبر استقلال، رئیس جمهور شد و سال ۲۰۲۱ برای پنجمین بار به مدت پنج سال انتخاب شد.

 

مراکش ۱۹۹۹

 

محمد ششم ۶۰ ساله در سال ۱۹۹۹ پس از درگذشت پدرش حسن دوم به تخت پادشاهی نشست، این خاندان از سال ۱۶۳۱ در مراکش قدرت را در دست دارند.

 

رواندا ۲۰۰۰

 

پل کاگامه از ۲۳ سال قبل رئیس جمهور رواندا است، او در سال ۲۰۰۰ فرماندهی ارتش شورشی‌ها را در دست داشت، این گروه در سال ۱۹۹۴ به نسل‌کشی پایان داد و در سال ۲۰۱۵ قانون اساسی را تغییر داد تا دوره حاکمیت خود را تمدید کند، با اعمال این تغییرات او خود را تا سال ۲۰۳۴ در قدرت ابقا کرد./ایسنا