به گزارش هاژه، صبح امروز نشست هماندیشی شورای خیرین سلامت شهرستان مهاباد به منظور تنظیم نهایی تفاهمنامه احداث مرکز خیرساز دیالیز این شهرستان برگزار شد.
اواسط دهه گذشته خیرین شهرستان ساخت مرکز دیالیز مجهز را برای رفع نیاز شهرستان در دستور کار قرار دادند و بعد از برآورد هزینه و برگزاری جلسه، فردای آنروز احداث ساختمان انجام شد و در نهایت فونداسیون ساختمان تکمیل گردید.
دولت در این برهه تصمیم به واگذاری مراکز دیالیز به بخش خصوصی میکند و بر این اساس ساخت مرکز دیالیز در شهرستان مهاباد رها میگردد.
با گذشت نزدیک به 7 سال و عبور از چند بحران که جدیترین آن کرونا بود، واگذاری احداث ساختمان به بخش خصوصی از دستور کار خارح میشود، هرچند روند احداث مراکز دیالیز تنها بر روی کاغذ میماند.
درحال حاضر کمبود فضا و فرسودگی ابنیه و امکانات مرکز دیالیز به یکی از چالشها برای بیماران دیالیزی این شهرستان تبدیل شده است و بر همین اساس شورای خیرین سلامت شهرستان آغاز بکار این پروژه را در دستور کار قرار داده است.
هزینه تمام شده یک جلسه دیالیز 952 هزار تومان است و هر بیمار دیالیزی هر هفته 3 بار بمدت 4 ساعت به دستگاه دیالیز وصل شود، در این شرایط که بیماران بخش عمدهای از زندگی خود را در مرکز دیالیز سپری میکنند، ایجاد فضایی استاندارد، سالم و دلنشین یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
لازم به ذکر است انجام دیالیز برای بیماران در مراکز دولتی بصورت رایگان انجام میشود و شورای خیرین سلامت شهرستان نیز احداث این مرکز را با توجه به افزایش شمار بیماران دیالیزی ضروری و لازم اعلام کرده و از خیرین برای مشارکت در این پروژه دعوت کرده است.
مورخه 25 خرداد سالجاری نشستی در تالار وحدت این شهرستان با حضور خیرین برگزار گردید و در آن 600 میلیون تومان برای ساخت این مرکز اهدا گردید.
درحال حاضر تفاهمنامهای با دانشگاه علوم پزشکی برای نحوه ساخت این پروژه خیرساز تنظیم شده و نشست صبح امروز برای بررسی بندهای این تفاهمنامه بود.
خیرین شهرستان در این نشست به اتفاق آرا ساخت سازه را در اولویت کار خود قرار دادند و اعلام کردند که در صورت ادامه استقبال مردمی برای کمکها در فازهای بعدی نظیر نازک کاری نیز مشارکت داشته باشند.
حمید هدایتفر رییس شورای خیرین سلامت مهاباد در این جلسه اظهار کرد: در برابر افکار عمومی خود را مسوول میدانیم و برای مشارکت مردم احترام قائل هستیم.
وی افزود: با این تفاهمنامه دانشگاه علوم پزشکی نیز باید در این پروژه احساس مسوولیت کند، همچنین مشارکت 50 درصدی دانشگاه علوم پزشکی در مرحله نازک کاری هم باید مرحله به مرحله انجام شود.
هدایتفر در حاشیه این نشست به خبرنگار هاژه گفت: با امضای تفاهمنامه تهیه و طراحی نقشه در دستور کار قرار میگیرد و در صورت تایید نقشهها، عملیات احداث این پروژه از سر گرفته میشود.
آرش شهابی رییس شورای شهر مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: پروژههای بزرگ خیرساز نیازمند حمایت وزارتخانه و دانشگاه علوم پزشکی استف تا تجربه شهرهای همجوار در مهاباد تکرار نشود.
وی افزود: ساخت این مرکز نیازمند مطالبه جمعی شهروندان است.
ادامه این نشست به بحث و تبادل نظر در خصوص تدوین مفاد تفاهمنامه اختصاص یافت و اعضای شورای خیرین سلامت نقطه نظرات خود را برای اجرای پروژه اعلام کردند.