به گزارش هاژه به نقل از ایرنا کرمانشاه، یک متخصص دندانپزشکی کودکان؛ علت بیشتر پوسیدگی و خرابی دندان کودکان را مربوط به شیر خوردن آنان بویژه در هنگام شب دانست، نه قطره آهن که برخی از خانوادهها به اشتباه فکر میکنند و به والدین توصیه کرد در راستای حفظ دندان کودک خود از یک سالگی به بعد شیر شبانه او را کاملا قطع کنند.
دکتر «مهسا همتی» روز شنبه افزود: خیلی از والدین می گویند؛ دندان بچه ما از سن خیلی پایین شروع به خراب شدن و ریختن و یا اینکه از اول قهوه ای بود و جویای علت آن هستند، که باید گفت این موارد همگی شامل پوسیدگی های دندان در دوران شیرخوارگی است.
وی با بیان اینکه پوسیدگی دندان دلایل مختلفی دارد، گفت: پوسیدگی دندان در سن ۲ تا سه سالگی بیشتر ناشی از شیرخوارگی طولانی مدت بویژه در هنگام خواب است حالا شیر مادر، شیرخشک و یا هر نوع شیری دیگری باشد؛ فرقی ندارد.
دکتر همتی توضیح داد: دندان های شیری کودکان در مراحل اولیه رویش؛ خیلی ضعیف اند و وقتی ماده پوسیده زا مانند شیر روی آنها بماند، سریع پوسیده و خراب می شود.
این دندانپزشک در ادامه این اصل را شامل خواب روزانه کودک نیز دانست و تشریح کرد: در طول خواب بزاق دهان که اثر شویندگی دارد خیلی کاهش پیدا می کند، به همین دلیل در هنگام خواب شیر یا هر ماده پوسیدگی زا دیگر روی دندان بماند باعث پوسیدگی شدید آن، بویژه در دوران کودکی که دندان ها ضعیف است، می شود.
دکتر همتی همچنین گفت: در طول روز نیز باید طی ساعت مشخص و منظمی به بچه شیر داد و بعد از آن نیز مقداری آب به او بدهند.
وی همچنین توصیه کرد: قبل از خواب به کودک شیر بدهند و بعد از آن دندان او را مسوالک بزنند و تا صبح به جز آب مواد غذایی دیگری به او ندهند.
قطره آهن هیچ تاثیر روی خرابی دندان بچه ها ندارد
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: متاسفانه اکثر خانواده ها به اشتباه فکر می کنند، این پوسیدگی ها و سیاهی دندان به خاطر قطره آهن است و به غلط قطره آهن کودکشان را قطع می کنند که توصیه می کنم به هیچ عنوانی این کار را انجام ندهند.
این مختصص دندانپزشکی کودکان ادامه داد: اگر پزشک کودک مصرف قطره آهن توصیه کرده حتما مصرف شود؛ چون واقعا قطره آهن هیچ تاثیری بر پوسیدگی دندان ندارد.
دکتر همتی توضیح داد: رنگ دندان کودک به خاطر شروع پوسیدگی است، زیرا اگر دندان سالم باشد قطره آهن هیچ گونه تاثیری روی آن ندارد و والدین مجاز به قطع کردن قطره آهن به خاطر تیرگی دندان و پوسیدگی نیستند، چون اصلا ارتباطی ندارد.
مسواک زدن را از ۶ ماهگی و قبل از در آمدن دندان کودک شروع کنید
این متخصص دندانپزشکی کودکان در بخش دیگری از صحبت های خود؛ مسواک زدن کودکان را مهم دانست و گفت: حتی ما می توانیم مسواک زدن را از ۶ ماهگی که هنوز دندان کودک در نیامده شروع کنیم و با مسواک انگشتی روی لثه او را تمیز کنیم که هم حس خوبی به کودک می دهد و هم از همان لحظات ابتدایی زندگی بهداشت دهان و دندان در کودک نهادینه می شود و همچنین نسبت به عادت دادن مسواک کودک در سنین بالاتر به مراتب راحت است.
دکتر همتی بیان داشت: بعد از اینکه کودک دندان درآورد، حتما از مسواک های بورس دار استفاده شود و تا ۲ سالگی نیاز به استفاده خمیر دندان برای کودک نیست و فقط روزی چند مرتبه بعد از شیر خوردن با آب و مسواک دندان های او را تمیز کنید.
نکته مهم دیگری این متخصص دندانپزشکی کودک در راستای جلوگیری از پوسیدگی و خرابی دندان کودکان به آن اشاره کرد نوشیدینی ها و معایعات شیرین مانند نوشابه و آبمیوه های صنعتی بود و گفت: این مواد اگر روی دندان کودکان بمانند به شدت پوسیده زا هستند و تا حد ممکن باید از استفاده این مایعات توسط کودک پرهیز شود.