تاریخ: ۱۴۰۲/۳/۱۱
فصل توت‌فرنگی را در سنندج بگذرانید+ عکس

اگر این روزها به استان کوردستان سفر کنید، می‌توانید توت‌فرنگی‌های معروف کوردستان را با دستان خودتان بچینید، به بازار قدیمی سنندج بروید و در میان رنگ و حریر پارچه‌های لباس کوردی غرق شوید. پس از آن این شهر را از فراز پارک آبیدر ببینید.

 

استان کوردستان از مهم‌ترین و بزرگترین استان‌های تولیدکننده‌های توت‌فرنگی است. این روزها در کوردستان فصل برداشت توت‌فرنگی است که به یکی از جاذبه‌های گردشگری این استان هم تبدیل شده است و هر سال یکی از مقاصد تورهای گردشگری در این فصل مزارع توت فرنگی است.

 

این تنها نمونه کوچکی از جاذبه‌های گردشگری کوردستان است. اگر به این استان سفر کردید می‌توانید به سنندج مرکز استان کردستان بروید و از بازار سنندج ومسجد جامع این شهر، مجموعه پارک تفریحی آبیدر، عمارت آصف، موزه سنندج، عمارت خسروآباد، عمارت و باغ وکیل، عمارت حبیبی (خانه صنایع دستی)، عمارت مشیر دیوان، امامزاده هاجر خاتون و... دیدن کنید. 

 

بازار سنندج

 

این بازار در طرف خیابان انقلاب شهر سنندج قرار گرفته و در سال ۱۰۴۶ هجری قمری همزمان با مرکزیت یافتن شهر سنندج به عنوان مرکز حکومت اردلان‌ها ساخته شد. نقشه این بازار به صورت مستطیل بزرگی است که بر اثر خیابان‌کشی دوران پهلوی به دو بخش تقسیم شده و بخش شمالی آن، بازار سنندجی و بخش جنوبی آن بازار آصف نام گرفته است. با وجود مراکز خرید جدید، این بازار اما همچنان موقعیت و ارزش خود را به لحاظ تجاری حفظ کرده است.

 

 

مسجد جامع سنندج (مسجد دارالاحسان)

 

بر اساس مدارک موجود زمان احداث مسجد مربوط به دوره قاجار بوده و به دستور امان‌الله خان، والی کوردستان در سال ۱۲۲۸ هجری قمری ساخته شده است. این مسجد در بافت قدیمی شهر سنندج و در کنار «موزه مردم‌شناسی خانه کرد»، «موزه سنندج» و «عمارت مشیر دیوان» واقع شده که باعث دسترسی آسان گردشگران به تمام این جاذبه‌ها شده است.

 

 

مجموعه پارک تفریحی آبیدر

 

این مجموعه در غرب سنندج و در خیابان آبیدر قرار دارد. شهر سنندج از فراز  پارک چشم‌انداز بسیار زیبایی دارد. چندین باغ و چشمه طبیعی در این پارک وجود دارد. یکی از بزرگترین باغ‌های این مجموعه «باغ امیریه» است و گفته شده بزرگترین سینمای روباز (تابستانی) کشور در این باغ جای گرفته است. این مجموعه از گذشته‌های دور تفریحگاه مردم سنندج بوده و کوه آبیدر دارای محبوبیت خاصی در میان مردم است.

 

 

عمارت آصف (خانه کورد) 

 

«خانه کورد»، موزه مردم‌شناسی مناطق کوردستان است. این موزه در عمارت آصف دایر شده و این عمارت یکی از بزرگترین عمارت‌های عیانی شهر سنندج است که دارای ارزش‌های ویژه معماری از لحاظ آجرکاری، گچ‌بری، اُرسی‌سازی است و حمام آن زیباترین حمام خصوصی در بین حمام‌های سنندج است. بنای اولیه این بنا به دوره صفویه مربوط بوده و در دوره‌های قاجار و پهلوی تکمیل‌تر شده است.

 

 

موزه سنندج

 

این موزه در بخش بیرونی «عمارت ملا لطف‌الله شیخ الاسلام» (که امروزه به خانه سالار سعید مشهور است) قرار دارد و در آن آثار و اشیاء تاریخی کشف شده از استان کوردستان و دیگر نقاط ایران به نمایش گذاشته شده است. اُرسی موزه سنندج یکی از نمونه‌های بی‌نظیر هنر اُرسی‌سازی و کار استادکاران سنندجی است. «عمارت ملا لطف‌الله» از بنا های باقی ماندۀ دوران قاجار است.

 

این عمارت در خیابان فرعی شهدا قرار دارد و شامل ۷ حیاط با فضاهای مرتبط است و یک حمام خصوصی در داخل مجموعه دارد و  هر یک از حیاط‌ها نیز دارای آبنما هستند. عمارت توسط میرزا یوسف مشیر دیوان در دوره قاجار ساخته شده است و زیباترین ایوان با طرح کلاه فرنگی در سنندج متعلق به این بنا است. در این عمارت نیز از ارسی‌های پرکار، تزئینات آجری، کاربندی‌ها و گچ‌بری برای تزئین استفاده شده است.

 

 

عمارت و باغ وکیل

 

این مجموعه بزرگ در خیابان کشاورز واقع شده است و شامل سه حیاط با عمارت‌های مربوطه و یک حمام خصوصی در داخل مجموعه و یک حمام عمومی در خارج از آن است. بخش اصلی عمارت وکیل در دوران زندیه ساخته شده و بخش‌های دیگر متعلق به دوره‌های قاجار است. مجموعه دارای تزئیناتی چون آجرکاری‌های زیبا و اُرسی‌های پرکار است و حیاط مرکزی دارای سقف شیروانی با طرح کلاه فرنگی است. 

 

 

 

امامزاده پیر محمد

 

در بالای تپه‌ای در داخل شهر سنندج بقعه‌ای با گنبد مخروطی شکل فیروزه‌ای رنگی وجود دارد که از همه‌ی نقاط شهر دیده می‌شود و متعلق است به امامزاده «محمدبن عمر یحیی» مشهور به «پیرمحمد».