تاریخ: ۱۴۰۲/۲/۱۸
نرخ باروری کرمانشاه نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است

 

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به روند سریع پیشروی کشور به سمت سالمندی، گفت: کرمانشاه با شتاب بیشتری در حال پیر شدن است و نرخ باروری آن نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است.

 

دکتر ابراهیم شکیبا در جمع خبرنگاران با اشاره به روند نگران کننده سالمندی جمعیت کشور گفت: در دو سه دهه گذشته نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری روند کاهشی داشته، طوری که در حال حاضر نرخ باروری کشور به ۱.۷ و در استان کرمانشاه به ۱.۵۱ رسیده است.

 

وی افزود: این آمارها درحالیست که برای جایگزینی جمعیت حداقل نرخ باروری باید ۲.۱ باشد تا بتوانیم جمعیت فعلی را جایگزین کنیم.

 

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: همچنین این آمارها نشان می دهد که کرمانشاه با سرعت بیشتری نسبت به میانگین کشوری در حال پیرشدن است.

 

شکیبا گفت: در حال حاضر ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند است و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ جمعیت سالمند کشور به ۳۰ درصد مجموع جمعیت کشور برسد.

 

وی افزود: با افزایش جمعیت سالمندان، شرایط نگهداری از آنها دچار مشکل می شود و نیرویی نداریم که بخواهند از سالمندان نگهداری کرده و مراقب سلامت آنها باشد و این امر جدای از تهدیدات اقتصادی، امنیتی و... است که پیری جمعیت به همراه دارد.

 

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: برای جوانی جمعیت حدود هفت تا هشت سال بیشتر فرصت نداریم و مهمترین کار در این زمینه فرهنگسازی است.

 

شکیبا گفت: قطعا اقتصاد و معیشت در بحث فرزندآوری موثر است، اما آنچه مشاهدات و تحقیقات نشان می دهد بیش از همه فرهنگ و هنجار جامعه در این زمینه اثر گذار است.

 

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: در دهه های گذشته فرزند کمتر و دو بچه کافی است به یک هنجار تبدیل شده و در حال حاضر بسیاری خانواده ها به تک فرزندی روی آورده‌اند و همین امر موجب شده نرخ رشد جمعیت با شیب تندی کاهش یابد.

 

شکیبا گفت: امروزه نیاز داریم که رسانه ها بطور جد به این حوزه ورود کرده و فرهنگسازی در خصوص ازدیاد جمعیت و فرزندآوری داشته باشند.

 

 

شکیبا ابراز امیدواری کرد: رسانه ها در این هفته بیش از هر زمان دیگر پای کار آمده و فرهنگسازی گسترده ای در خصوص فرزندآوری و مزایای آن و لزوم جوانی جمعیت داشته باشند.