به همت و همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کوردستان، موزه ملی ایران و پایگاه ملی زیویه و کرفتو نمایشگاهی از آثار پر رمز و راز دوره مانایی تحت عنوان ( گذری بر فرهنگ و هنر ماناها) در محل موزه سنندج از تاریخ بیستم لغایت سی ام بهمن ماه 95 برگزار می گردد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، این نمایشگاه در برگیرنده آثار بسیار با ارزش دوره مانایی است که در تاریخ 20/11/95 راس ساعت 10 صبح با حضور مسئولین استانی در محل موزه سنندج واقع در خیابان امام خمینی افتتاح و به معرض دید عموم گذاشته خواهد شد.
صابر وفایی مدیر پایگاه زیویه و کرفتو در این باره گفت: این آثار از جمله با ارزشترین آثار مکشوفه در منطقه غرب و شمال غرب ایران می باشد که در همین رابطه نیز کتابی با همین عنوان ( گذری بر فرهنگ و هنر مانا ) به همت اداره کل میراث استان، موزه ملی و پایگاه زیویه در 128صفحه به چاپ رسیده است.
سید محسن علوی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کوردستان نیز در این باره گفت : ماناها بین سده 9 تا 6 پیش از میلاد در حدفاصل دریاچههای ارومیه و زریبار مریوان حکمرانی میکردند که بعدها بخشی از حکومت ماد را تشکیل دادند. از محوطههای مهم این دوره می توان به مناطقی چون حسنلوی نقده، قلایچی بوکان، زندان سلیمان و ربط سردشت، و در استان کوردستان می توان به مناطق زیویه، گورستان های چنگبار- کول تاریکه- ملامچه- کانی زرین و قاپلانتو...اشاره نمود.
وی افزود: همچنین از این دوره تاریخی مهم در ایران، میراث های ارزشمندی چون معماری یادمانی و تالارهای ستوندار با تزئیناتی از آجرهای لعابدار و ... ویژه فرهنگ مانایی به دست آمده است. در این نمایشگاه آثار این فرهنگ که از موزه ملی ایران به امانت گرفته شده است در معرض دید همگان قرار خواهد گرفت.
علوی با دعوت از همه اساتید، صاحبنظران و دانشجویان جهت بازدید از این آثار بسیار با ارزش، ابراز امیدواری کردند در آینده نیز بتوانیم سایر آثار مکشوفه در استان کوردستان را که در موزه های مختلف نگهداری می شود در استان به نمایش عموم بگذاریم.