یک فوق تخصص غدد با تاکید بر کذب بودن تبلیغات افزایش قد پس از سن ۱۸ سالگی، گفت: صفحه رشد قد تمام افراد بعد از ۱۸ سالگی به طور کامل بسته میشود.
دکتر کارون شاه ابراهیمی، با بیان اینکه قد افراد متاثر از زمینه ژنتیکی است، گفت: بطور معمول میانگین قد والدین، بلندی قد فرزندان را مشخص میکند و این مسئله عمدتا متاثر از زمینههای ژنتیکی است.
وی افزود: در کنار مسائل ژنتیکی، تغذیه افراد و ورزش هم تا حدی میتوانند در زمینه رشد افراد و قد آنها اثرگذار باشد.
شاه ابراهیمی با بیان اینکه دختران تا سن ۱۴ تا ۱۵ سالگی قد میکشند، گفت: پس از این سنین صفحه رشد دختران بسته میشود، اما در پسران این افزایش قد تا حدود سن ۱۶ تا ۱۷ سالگی ادامه داشته و پس از آن به پایان میرسد.
این فوق تخصص غدد یادآور شد: در برخی دختران و پسران که دچار بلوغ دیررس بوده و یا بعضا هورمونهای مردانه و زنانه آنها دچار مشکل است، ممکن است این افزایش قد تا سن ۱۸ سالگی هم ادامه یابد، اما در نهایت در تمام افراد صفحه رشد تا سن ۱۸ سالگی بسته میشود.
وی افزود: عکس این مسئله هم صادق است، بطوری که بلوغ زودرس مانع قد کشیدن دختران و پسران میشود.
شاه ابراهیمی تصریح کرد: با توجه به این مسئله بلوغ زودرس یک زنگ خطر برای قد دختران و پسران محسوب می شود و هر سال بلوغ زودرس به اندازه یک تا ۱.۵ سانت جلوی رشد قد آنها را میگیرد.
شاه ابراهیمی گفت: با توجه به این مسئله در صورت بلوغ زودرس در دختران و پسران باید آنها را به پزشک غدد اطفال ارجاع داد تا شاید بتوان با انجام برخی روشها و مصرف برخی داروها جلوی بلوغ زودرس آنها را گرفت.
وی افزود: همچنین تغذیه نامناسب و مصرف برخی داروها مانند کورتونها هم میتواند جلوی رشد قد افراد را بگیرد.
شاه ابراهیمی با اشاره به تبلیغات بسیاری در فضای مجازی در خصوص افزایش قد با استفاده از دارو و انجام برخی روشها پس از ۱۸ سالگی، گفت: این تبلیغات کذب محض است و انجام شدنی نیست، چرا که افراد تا سن مشخصی قد میکشند و پس از آن افزایش قد رخ نمیدهد.
منبع: ایسنا