تاریخ: ۱۴۰۱/۱۱/۱
راهکارهایی برای خداحافظی با خستگی ذهنی
اغلب توانایی ما برای درست فکر کردن تحت تاثیر خستگی ذهنی و مغزی قرار می‌گیرد که می‌تواند بر هر جنبه‌ای از زندگی تاثیر بگذارد.خستگی ذهنی وضعیتی است که در اثر فعالیت های شناختی طولانی مدت ایجاد می شود. اساساً، مغز شما را به کار بیش از حد می‌فرستد و شما را خسته می‌کند و بهره‌وری و عملکرد کلی شناختی شما را مختل می‌کند. شایع ترین علائم شامل بلوک ذهنی، بی انگیزگی، تحریک پذیری، استرس خوردن یا از دست دادن اشتها و بی خوابی است.
 
خستگی ذهنی باعث تخلیه شدن انرژی فیزیکی و روانی شده و کاری می‌کند مسئولیت‌ها غیرقابل اجرا به نظر برسند. هرچقدر ازلحاظ ذهنی خسته‌تر باشید، کمتر قادر به انجام دادن کارهای روزانه‌تان هستید و با دشواری در تصمیم‌گیری، تمرکز کردن و حفظ آرامش روبرو می‌شوید.
 
به گزارش هندوستان تایمز، فعالیت شناختی طولانی مدت مغز برای پردازش اطلاعات و واکنش به موقعیت ها موجب بروز احساس خستگی و سنگینی می‌شود. با این حال، چندین راهکار وجود دارد که می توان از آنها برای کاهش خستگی و بهبود عملکرد کلی مغز استفاده کرد.
از خودتان انتظارات واقع بینانه داشته باشید و به این پرسشها پاسخ دهید:
آیا اهداف روزانه تعیین شده قابل دستیابی هستند یا نیاز به اصلاح دارند؟
چه موضوعی باید اولویت بندی شود؟
می‌خواهید روی چه موضوعی تمرکز کنید؟
حد و مرز سالم برای خود تعیین کنید. به این معنی که به کارهایی که واقعا نمی‌خواهید انجام دهید، بدون داشتن احساس گناه یا اضطراب «نه» بگویید.
همچنین به این نکته توجه داشته باشید که این مسئولیت شما نیست تا انتظارات غیرواقعی دیگران را برآورده کنید.
انرژی خود را صرف افرادی کنید که واقعا برای شما مهم هستند.
خودتان را ارزیابی کنید تا نیازها و احساسات واقعی خود را بشناسید.
افکار خود را یادداشت کنید و با فردی که به او اعتماد دارید صحبت کنید.
استراحت طولانی‌تر مغز در طول روز و استراحت‌های منظم کوتاه مدت در طول یک فعالیت
مسافرت رفتن یا خواندن و نوشتن
انجام فعالیت های آرامبخش مانند پیاده روی در طبیعت،کوهنوردی، حضور در جمع دوستان قدیمی و اجتماعات، تماشای مسابقات،کوش کردن به موسیقی،صنایع دستی، باغبانی، عکاسی، تماشای پرندگان،مدیتیشن و یوگا