به گزارش هاژه، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مهاباد از وقوع 520 حادثه در شش ماهه اول سالجاری خبر داد.
رحمان احمدی در جلسه ستاد بحران شهرستان مهاباد با ارائه گزارشی از آمار شش ماهه سالجاری اظهار کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون 520 حادثه روی داده که 60 درصد آن مربوط به حوادث آتشسوزی و 40 درصد دیگر مربوط به حوادث امداد و نجات بوده است.
وی افزود: در این مدت 20 نفر از شهروندان در اثر حوادث ازجمله تصادفات جان خود را از دست دادهاند و 35 نفر نیز مصدوم شدهاند.
احمدی با بیان اینکه مشکلات آتشنشانی شهرستان مهاباد مربوط به بخش تجهیزات و ماشینآلات است، تصریح کرد: ماشینآلات فعلی جوابگوی نیازهای شهرستان نیست و بدلیل اینکه کل شهرستان تحت پوشش این سازمان قرار دارد، مشکلات جدی در کمبود ماشینآلات و تجهیزات احساس میشود.
رحمت نویدی نیا رییس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای نیز در این جلسه از روکش 4 کیلومتر دیگر از آسفالت جاده برهان خبر داد و گفت: در ادامه روکش و بهسازی محور مهاباد – بوکان 4 کیلومتر دیگر از آسفالت این جاده روکش شده و همزمان با آن پروژه محور مهاباد – ارومیه تا سه راهی دارلک به زیر ترافیک رفته و بخشی از مشکلات و نقاط حادثهخیز این محور نیز رفع شده است.
وی افزود: به منظور آمادگی برای مقابله با سیلاب در رودخانههای شهرستان، 9 پل در محورهای خلیفان شهرستان لایروبی شده است و 1 هزار تن ماسه نیز در راهدارخانه مرکزی دپو شده است.
مهندس عبدالمناف یوسفی عضو جمعیت اجتماعی زاگروس و از کارشناسان ایمنی با انتقاد از اجرای ناقص برخی پروژههای شهرستان اظهار کرد: پروژه ساماندهی آبهای سطحی منطقه موکریان نواقصاتی دارد که در جلسه قبل هم به آن اشاره شد ولی رفع نشده، لذا اگر کاری انجام میشود، بهتر است مشکلات فنی آن رفع گردد تا بازدهای لازم را در زمان بحران داشته باشد.
وی افزود: لایروبی رودخانه مهاباد هم دارای اشکالاتی است که در فصل بارش بصورت بحران خود را نشان خواهد داد، به عنوان مثال شاخ و برگ درختان هرس شده که با رسوبات در بستر رودخانه انباشته شدهاند در صورت وقوع سیل و یا باز شدن دریچههای سد، دهانه پلهای داخل شهر را مسدود خواهد کرد، لذا باید قبل از بحران در فکر آن بود، همزمان با این اقدام از ظرفیت و ماشینآلات سایر دستگاههای شهرستان نیز که بدون چشمداشت آمده خدمات رسانی هستند، برای لایروبی رودخانه استفاده کرد.
یوسفی تصریح کرد: سازهای پارک خانواده نیز علیرغم هشدارهای برای مهار آن، همچنان دست نخورده است، این درحالیست که دهها خودرو در جوار آن پارک میشود و اگر حادثهای رخ دهد دیگر جبران نخواهد شد.
خشایار صنعتی معاون توسعه و برنامهریزی فرمانداری مهاباد نیز در این جلسه با بیان اینکه موارد پارک خانواده و اظهار نظرهای کارشناسی در رابطه با لایروبی رودخانه مهاباد و کانال هدایت آبهای سطحی موکریان باید در دستور کار قرار بگیرد اظهار کرد: تخلیه نخالههای ساختمانی در مسیر ورودیهای شهر و بستر رودخانهها یکی دیگر از مواردی است که ضمن ورود جدی دستگاهها، نیازمند مشارکت شهروندان نیز میباشد.
وی افزود: تخلیه نخالهها در رودخانه بسیار تهدیدکننده و جدی است و میتواند به یک بحران تبدیل شود، لذا شهروندان نیز باید از بروز آن برای جلوگیری از مشکلات اقدام کنند.
صنعتی در ادامه خواستار استفاده از مواد و رنگ با کیفیت برای انجام خط کشی خیابانها و جادهها شد و گفت: اجرای خطکشی با مواد بی کیفیت در محورهای مواصلاتی پذیرفتنی نیست و راهداری باید نسبت به نصب علایم راهنمایی و تابلوها در محور مهاباد – ارومیه اقدام کند.
وی اضافه کرد: ساماندهی سگهای بلاصاحب در شهرستان با توجه به آغاز مدارس، به ویژه ساعات اولیه صبح برای دانشآموزان مشکلساز است، در دستور کار شهرداری قرار بگیرد.