به گزارش هاژه، رییس اداره هواشناسی شهرستان مهاباد زمان احتمالی بارشهای پاییزی در این شهرستان را اعلام کرد.
اردلان محمدپور در جلسه ستاد بحران شهرستان مهاباد اظهار کرد: بارشهای پاییزی در این شهرستان در مقایسه با سال گذشته کمی دیرتر آغاز خواهد شد.
وی افزود: پیشبینیها حاکی از آن است تا 25 مهرماه و اوایل آبانماه بارشهای پاییزی آغاز نشود، بارشهای امسال در مقایسه با سال گذشته 10 الی 15 میلیمتر کمتر خواهد بود. از اول آبان 50 درصد احتمال بارش وجود دارد و از 6 آبانماه 75 درصد احتمال بارش وجود خواهد داشت.
محمدپور با بیان اینکه هرچه به فصل زمستان نزدیکتر میشویم میزان بارشها افزایش مییابد، تصریح کرد: دلیل آن ضعیف شدن النینو و تقویت پدیده لانینو است که در آن از خشکسالی کاسته میشود.
وی اضافه کرد: پدیده النینو که بروز خشکسالی را بدنبال دارد، در شهرستان مهاباد و منطقه تأثیر مستقیمی ندارد و بیشتر مربوط به جنوب و جنوب غرب کشور است، اما خارج شدن این پدیده تأثیر غیرمستقیمی برا منطقه خواهد داشت.
رییس اداره هواشناسی شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: خشکسالی در شهرستان مهاباد و منطقه اتفاق نیافتاده ولی پراکنش بارندگیها تغییر کرده است.
وی افزود: در شهرستان مهاباد و منطقه مدت 4 الی 5 ماه خشکی است و 7 الی 8 ماه بارندگی روی میدهد یا رطوبت دار وجود دارد.
محمدپور با بیان اینکه پیشبینیها در فصل سرما دقیقتر است، تصریح کرد: پیشبینیهای هواشناسی 65 الی 70 درصد روی میدهد و 30 درصد احتمال دارد که پیشبینیها روی ندهد، اما آنچه مشخص است، بارندگیها تا 25 مهرماه روی نخواهد داد.
وی اضافه کرد: میانگین دمای امسال 14 درجه بوده که نظیر آن در سال آبی گذشته 15.1 درجه بود، بر اساس آمارها، میانگین دمای سال آبی جاری در مقایسه با سال گذشته 1 درجه خنکتر و در مقایسه با میانگین دمای نرمال 1.8 درجه بیشتر بوده است.
میزان بارندگیهای سال زراعی – آبی مهاباد اعلام شد
رییس اداره هواشناسی مهاباد میزان بارندگیهای این شهرستان را اعلام و تشریح کرد.
اردلان محمدپور در اینخصوص اظهار کرد: در سال آبی جاری که از مهر سال 1400 تاکنون را شامل میشود، 343.7 میلیمتر بارندگی ثبت شده که نظیر آن در سال در سال آبی گشته 263.8 میلیمتر بوده، همچنین میانگین بارندگی بلند مدت شهرستان 401 میلیمتر است.
وی افزود: بر اساس آمارهای ثبت شده میزان بارندگیهای سال زراعی- آبی جاری نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش یافته اما در مقایسه با میانگین نرمال که 401 میلیمتر است، 14 درصد کاهش را نشان میدهد.
محمدپور با اشاره به میزان بارندگی در سطح استان نیز اظهار کرد: در کل استان آذربایجان غربی 275.2 میلیمتر بارندگی ثبت شده در سال آبی جاری ثبت شده که نظیر آن در سال آبی گذشته 259.9 بوده است، بر اساس این آمار میزان بارندگیها در مقایسه با سال گذشته 6 درصد افزایش و نسبت به نرمال 21 درصد کاهش بارندگی را نشان میدهد.
وی افزود: اگرچه خشکسالی در آذربایجان غربی در مقایسه با سایر نقاط کشور بسیار کمتر بوده، اما بدلیل افزایش مصرف آب، تغییر کاربری به کشاورزی و... با کاهش ذخایر آبی روبرو هستیم.
محمدپور تصریح کرد: از 27 بلای طبیعی کشور شناخته شده 17 مورد ازجمله سیل، سرمازدگی، سرعت باد، ریزگرد و... در این استان روی میدهد.
وی در پایان خواستار اقدام پیشگیرانه دستگاههای متولی با توجه هشدارهای صادر شده هواشناسی شد و گفت: انتظار داریم با صدور هشدارهای افزایش سرعت باد و سیل، دستگاههای متولی ضمن جلوگیری از ساخت و ساز در نقاط مرتفع، اقدامات پیشگیرانه هدایت آبهای سطحی را مد نظر قرار دهند.