تاریخ: ۱۴۰۱/۶/۹
لنزی که از طریق اشک چشم وجود تومور را تشخیص می‌دهد

محققان به تازگی لنز‌های تماسی جدیدی اختراع کرده اند که می‌توانند تومور‌های سرطانی را از طریق اشک تشخیص دهند. این پژوهش توسط «یانگژی ژو» مهندس زیست پزشکی در موسسه تراساکی، یک سازمان تحقیقاتی غیرانتفاعی در کالیفرنیا، رهبری می‌شود. او می‌گوید: «لنز‌های تماسی ما در مقایسه با سایر تکنیک‌های فعلی در این زمینه بسیار هیجان انگیز هستند.»

به گزارش هاژه، پیش از این که در خصوص این فناوری هیجان زده شوید، ذکر این نکته لازم است که این لنز‌های تماسی در حال حاضر فقط در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفته است. اما این بدان معنا نیست که پس از اثبات بی خطر بودن، نمی‌توان آنها را روی انسان آزمایش کرد.

این لنز‌ها به یک آنتی بادی مجهز شده اند که می‌تواند آنتی بادی دیگری را که در اگزوزوم‌های موجود در اشک یافت می‌شود، شناسایی کرده و روی آن بچسبد. وقتی این دو آنتی بادی به یکدیگر می‌رسند، قرمز می‌شوند. این رنگ قرمز نشان دهنده وجود سلول‌های تومور است. نتایج بدست آمده آنقدر واضح است حتی با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده است.

این تکنیک مزایای زیادی از جمله سرعت را نسبت به سایر روش‌ها ارائه می‌دهد. در حالی که اعلام نتیجه آزمایش خون، بیوپسی یا سی تی اسکن چندین روز یا حتی هفته طول می‌کشد، این لنز‌ها در عرض ۳۰ دقیقه نتیجه آزمایش را ارائه می‌دهند. این فرآیند نیازی به برش یا جراحی ندارد و کاملا بدون درد است.

«ژو» و تیمش در حال حاضر در حال بررسی این لنز بر روی خرگوش‌ها هستند. این آزمایش‌ها می‌توانند ایمنی لنز‌های تماسی را برای استفاده بر روی انسان‌ها تایید کنند. محققین می‌گویند اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، می‌توان از این لنز‌های تماسی برای مواردی فراتر از سرطان، مانند تشخیص برخی بیماری‌های خودایمنی استفاده کرد.

حتی ممکن است روزی بتوان از آن‌ها به منظور ارائه دارو‌هایی برای درمان بیماران استفاده کرد. لنز‌های تماسی که قبلا فقط برای بهتر دیدن افراد استفاده می‌شد، ممکن است در آینده کاربرد‌های تشخیصی و درمانی زیادی داشته باشند.

 

منبع: فرارو