به گزارش هاژه، درحالیکه قانون پرداخت مالیات را برای پزشکان تکلیف کرده اما برخی مطبهای پزشکی ضمن دور زدن قانون برای فرار مالیاتی شهروندان و بیماران مهابادی را سرگردان کردهاند.
در ماههای گذشته شهروندان زیادی در تماس با هاژه از تخلف برخی پزشکان شهرستان مبنی بر عدم استفاده از کارتخوان و درخواست پول نقد از بیماران انتقاد میکنند و متولیان نیز قادر به کنترل وضعیت نیستند.
چند ماه از اجرای قانون مالیات بر کارتخوانها گذشته و بسیاری از مغازهداران از ارائه پول نقد به شهروندان حتی کمتر از 10 هزار تومان هم امتناع میکنند و دلیل آن را قانون وضع مالیات بر کارتخوان اعلام میکنند.
خودپردازهای سطح شهر نیز مثل ماههای گذشته نیست و همواره چندین نفر در صف قرار دارند، بسیاری هم اسکنانس ندارند و یا خراب شدهاند.
مهاباد بلوک درمانی جنوب استان بشمار میرود و علاوه بر تعداد بیماران مهابادی که تعداد آنها هم کم نیست، روزانه دهها شهروند شهرهای همجوار برای معالجه و معاینه به شهر مهاباد میآیند.
در چنین شرایطی بسیاری از بیماران سرگردان خیابان میشوند و دلیل آن امتناع مطبهای پزشکی مهاباد از کارتخوان است!
دلیل عدم استفاده از کارتخوان در مطبها که عمدتا فرار مالیاتی است شهروندان مهاباد را کلافه کرده و روزانه دهها شهروند در تماس با هاژه از عدم استفاده از کارتخوان در برخی مطبهای پزشکی انتقاد میکنند و خواستار نظارت بیشتر مسوولان بر موضوع شدهاند.
یکی از شهروندان در تماس با هاژه گفت: برای معالجه پدرم به یکی از مطبهای پزشکی رفتم با انجام برخی معاینات هزینه آن حدودا 500 هزار تومان شد، منشی مطب هم بر دریافت پول نقد علیرغم داشتن کارتخوان اصرار میکرد، به ناچار سرگردان خیابان شدم.
وی با بیان اینکه کارتهای بانکی روزانه فقط 200 هزار تومان پول نقد ارائه میکنند، افزود: 30 دقیقه برای دریافت مقداری پول از عابر بانک در خیابانها سرگردان بودم و برای مابقی نیز به بیش از 10 مغازه مراجعه کردم و تمامی آنها از دادن وجه نقد خودداری کردند.
وی در پایان میگوید که به ناچار به برادرم زنگ زدم تا مقداری پول نقد برایم بیاورد و در آخر مجبور شدم بقیه امورات پزشکیم را به روزی دیگر موکول کنم.
یکی دیگر از شهروندان نیز در گفتگو با هاژه از شرط همراه داشتن پول نقد برای اخذ نوبت خبر داد و گفت: همراه داشتن پول نقد به عنوان شرط اخذ نوبت در برخی مطبهای پزشکی تبدیل شده و منشی قبل از پایان تماس چند باری داشتن پول نقد را یادآور میشود.
پیگیریهای چند ماه گذشته خبرنگار هاژه از سازمان نظام مهندسی و مسوولان حاکی از آن است که تمامی آنها این اقدام را غیرقانونی دانسته و اعلام کردهاند که کارتخوان مطب یکی از مواردی است که پزشکان در مطب به استفاده از آن ملزم شدهاند، ولی این مشکل علیرغم غیرقانونی بودن همچنان پابرجاست و اقدامی موثر در اینباره صورت نمیگیرد.
مسوولان خواستار شکایت رسمی شهروندان از پزشک متخلف هستند ولی انتظار از فردی که درگیر معالجات بیمار خود است آنهم با این مشغله زندگی کمی دور از حد انتظار است.
در تازهترین اظهارات، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه درخصوص عدم استفاده برخی مطب های پزشکی از کارتخوان گفته است: تمامی مشاغل موظف بر رعایت آیین نامه کشوری مبنی بر مالیات بر درآمد و استفاده از کارتخوان می باشند و هر صنف با توجه به تخصص خود ، واحد بازرسی مرتبط با خود آن صنف را دارد.
دکتر ناصر مسعودی افزود: از آنجایی که وظیفه واحد معاونت درمان نظارت بر صلاحیت مدارک پزشکی، تعرفه های تصویب شده، تخلفات پزشکی و مقوله زیرمیزی میباشد، عدم استفاده کردن واحدهای پزشکی از دستگاههای خودپرداز بر عهده اداره مالیات و سازمان نظام پزشکی است و در صورت هر گونه اطلاع از این تخلفها با نامه به اداره ذیصلاح ارجاع داده میشود و براساس مصوبه با آنها برخورد میگردد.
مسعودی تصریح کرد: اگر مطبی فاقد صلاحیت مدرکی باشد، برابر با قانون، پلمپ کردن وظیفه معاونت درمان می باشد و تاکنون طی چهار ماه اخیر 72 مورد پلمپ در استان انجام شده است، ولی در مورد تعرفه ها، هر گونه تخلف به تعزیرات ارجاع داده میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در پایان گفت: سامانه تلفن گویای 190 آماده پاسخگویی به گزارشات مردم و پیگیری بر حل مشکلات می باشد.
به گزارش هاژه، همزمان با اجرای قانون مالیات بر کارتخوانها بسیاری از شهروندان برای برخی امورات روزانه از جمله پزشکی که هزینه آن زیاد است، با مشکل روبرو شده و خواستار نظارت بیشتر سازمان نظام مهندسی و امور مالیات شهرستان برای جلوگیری از تخلف هستند.