تاریخ: ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
واکنش نماینده مهاباد به مرگ دلخراش کولبران کورد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، روز شنبه 9 بهمن ماه، در اثر ریزش بهمن در منطقه مرزی سردشت تعدادی از کولبران دچار حادثه شدند.
از همان لحظات اولیه وقوع حادثه نیروهای مردمی همراه با امدادگران و کوهنوردان به یاری کولبران گرفتار در برف شتافتند.
طبق آخرین آمارها چهار کولبر به نامهای علی محمد نژاد ۱٨ساله، شیرزاد عبدالهی ۲۷ سال، هیوا ابراهیمی ۲۲ ساله و محمد حمزه زاده 21 ساله جان خود را از دست داده اند و چند نفر نیز در بیمارستان بستری یا به طور سرپائی مداوا شده اند.
خبری که رسانه های منطقه ای و سراسری لحظه به لحظه و با حساسیت فراوان نسبت به پوشش آن اقدام نمودند. نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی ضمن گفتگو با خبرنگار هاژه نسبت به وقوع این حادثه دلخراش واکنش نشان داد.
 
مهندس محمودزاده اظهار کرد: خبر جان باختن کولبران کورد در سردشت همە ما نمایندگان کورد در مجلس شورای اسلامی را متاثر کرد. ضمن ابراز همدردی با خانواده های این عزیزان، به استحضار می رساند که در طول دوره دهم مجلس چندین جلسه با وزیر کشور و مسئولان امنیتی و انتظامی برگزار نموده ایم و پیگیر امور کولبران بوده ایم، آنان که در مرزها به علت نبود صنعت و شغل مناسب همواره برای پیشبرد و زنده ماندن در سخت ترین شرایط مجبور به قبول چنین خطراتی هستند. ضمن اینکه ما بسیار نگران وضعیت آنان هستیم، همواره پیگیر امور آنان هستیم.
نماینده مردم مهاباد افزود: اینجانب با همکاری نماینده های کورد بخصوص نماینده سردشت، پیرانشهر، اشنویه و نقده پیگیری های انجام داده ایم و جلساتی را نیز با وزیر کشور داشته ایم که در این جلسات شیوه برخورد مناسب با کولبرها مورد بررسی قرار گرفته است.
وی همچنین گفت: واردات مقدار کالا و موادی که مسئولین به عنوان غیرمتمرکز یاد می کنند از سوی کولبران تنها حدود ۲ تا ۳ درصد است و اکثر این واردات (۹۷ درصد) بصورت فله ای و از مرزهای دریایی و از طرف عده ای که از رانت استفاده می کنند بدون اینکه با تهدید جانی مواجه شوند، صورت می گیرد. طوریکه در مرزهای دیگر و بخصوص مرزهای دریایی با توسل و استفاده ابزاری از قدرت و رانت تنها با تماس تلفنی بدون در خطر افتادن جان و بدون احساس سرما و گرما، مشغول واردات کالاها از طریق قاچاق هستند و بیشترین درآمد را از آسانترین راه بدست می آورند، در حالی که کولبران در مرزهای غرب کشور دچار این سوانح دلخراش می شوند.
مهندس جلال محمودزاده اضافه کرد: ما به عنوان نمایندگان کورد در مجلس ضمن عرض تسلیت، سعی می کنیم به دنبال احقاق حقوق و برطرف نمودن درد و رنج کولبران باشیم، آنهم بصورت قانونمند و با استفاده از تصویب قانون، کسانی که فاقد شغل هستند و تنها راه کسب درآمدشان کولبری از طریق مرز است، بدون ترس و یا بدون حوادثی از این دست، درآمد کسب کنند. در قانون برنامه ششم برای رفتار با کولبران و کسانی که برای تامین مخارج زندگی به مرزها پناه آورده اند، ماده ای قانونی تصویب شده که اگر اجرایی شود می تواند تا حدودی به بهبود وضعیت کولبران بیانجامد و حافظ جان آنها در مقابل چنین حوادثی باشد چرا که طبق فرموده مقام معظم رهبری، جان کولبرها در اولویت اول قرار دارد و ثروت و مال کولبران که متاسفانه همه آنها یک میلیون تومان نمی باشد بایستی محافظت شود.
وی در پایان ضمن ابراز مجدد همدردی با خانواده های محترم این سانحه و شفای عاجل برای آسیب دیدگان گفت: امیدواریم این مصیبت دوباره تکرار نشود و مردمی که در مرزها زندگی می کنند برای تامین مایحتاج اولیه زندگی، مجبور نباشند جان و مال و زندگی خود را فدا کنند.