به گزارش هاژه، بیش از 1 دهه از بلاتکلیفی صدها قطعه زمین مسکونی در قالب چند شهرک در مهاباد میگذرد و در این مدت هر بار بخشی تازه از مشکلات آنها مطرح میگردد.
یکی از مشکلاتی که سالهاست برخی شهروندان با آن درگیر هستند شده، تعدد سند املاک در مهاباد است که منجر به اگذاری و فروش زمین از سوی مالکان به اشخاص عادی شده و مدتی پس از فروش آنها، سند زمین ابطال و در این بین صدها شهروند مهاباد به مالباخته تبدیل میشوند. دولت نیز در نهایت باید هزینه استعلامات ناقص و غیرکارشناسی برخی کارمندان خود را با مصالحه با مالکان و افراد بپردازد.
درحال حاضر صدها و شاید چند هزار قطعه بی نام و نشان در مهاباد شرایطی از این دست را دارند و همین حالا هم صدها قطعه که مالکیت اصلی آن در هالهای از ابهام قرار دارد درحال فروش به افراد است، که سرنوشت آنها نیز متفاوت از زمینهای آذرایثار، پیام و ... نخواهد بود.
بدنبال فراگیری مطالبات شهروندان مهابادی، چند سالی است که تعیین تکلیف این قطعات بصورت جدی در دستور کار مسوولان رده بالای شهرستان و در رأس آن نماینده مردم مهاباد قرار گرفته است.
در این مدت وزیران راه و شهرسازی و رییس سازمان ملی مسکن چند بار برای بررسی وضعیت و رسیدن به راه حلی نهایی به مهاباد سفر کردهاند.
در روزهای گذشته بار دیگر اعضای هیات امنای شرکت آذرایثار، بیسج و ... همراه با نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با رییس سازمان ملی مسکن کشور جهت تعیین تکلیف نهایی قطعات دیدار کردهاند.
جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی تفصیلی آخرین وضعیت این قطعات و دستاوردهای تازهترین نشست با رییس سازمان ملی مسکن را تشریح کرد.
محمودزاده در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: این نشست تکمیل کننده و جمعبندی سفرهای چند سال گذشته کارشناسان و شخص رییس سازمان ملی مسکن به مهاباد بود که در آن بخش بزرگی از مشکلات حل شده و مابقی آن نیز با بازه زمانی تعیین شده حل و فصل خواهد شد.
*آخرین وضعیت مساکن آذرایثار مهاباد*
جلال محمودزاده با اشاره به تاریخچه واگذاری زمینهای شهر آذرایثار مهاباد اظهار کرد: درحالیکه مالک اصلی این زمینها دولت بوده، قطعات تفکیک شده این شهرک 8 سال قبل که در سندی جداگانه بهنام اشحاص بوده با عقد قرارداد به شرکت تعاونی واگذار شده و 8 میلیارد تومان از سوی شهروندان به شرکت آذرایثار پرداخت شده است.
وی افزود: بعد از مدتی سازمان ملی مسکن در دادگاه شکایت کرد و با ابطال سند، مالکیت زمینها را به دولت بازگرداند.
محمودزاده تصریح کرد: درحال حاضر زمین تماما بنام دولت است و واگذاری آن به اشخاص منوط به پرداخت کامل قیمت کارشناسی است و در این بین برای دولت نحوه قرارداد مالکین با شرکت تعاونی مد نظر نیست چراکه خود را مالک اصلی میداند.
وی اضافه کرد: برای اینکه حقی از هیچ یک از مالکین قطعات ضایع نشود، در این جلسه مقرر شد که این 8 میلیارد تومان به نرخ روز محاسبه شود و از قیمت اصلی زمین خام که به شرکت آذرایثار واگذار میگردد کسر شود، در این بین اگر صاحبان فعلی مبالغی را به غیر از این 8 میلیارد تومان به شرکت پرداخت کردهاند، شرکت نیز آن را محاسبه نماید.
نماینده مردم مهاباد در ادامه با بیان اینکه از ابتدا قرار بود که زمین به قیمتی بیش از 8 میلیارد بفروش برسد، ادامه داد: مشکلاتی که پیش آمد منجر به آن شد تا اعضا از پرداخت مابقی هزینهها خودداری نمایند، لذا درحال حاضر اعضا مابقی پولی را که قرار بود 8 سال قبل پرداخت نمایند، باید امسال طبق زمانبندی که اعلام خواهد شد به دولت بپردازند.
در همین رابطه، برخی شهروندان و اعضای زمینهای آذرایثار در تماس با هاژه گفتند که مسوولان مهاباد و نماینده این شهرستان در برههای از زمان متعهد شده بودند که در صورت همکاری تعدادی از اعضای زمینهای آذرایثار مبنی بر واگذاری و یا فروش زمینهایشان که در وسط زمین سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفته بود، آنها هم متعهد شوند که در کمترین زمان ممکن مشکلات آنها را رفع نمایند. آنها گفتهاند که مشکلات تأمین اجتماعی که بخشی از زمینهای آذرایثار در آن قرار داشت رفع شد ولی مشکلات سایر قطعات همچنان به قوت خود باقی است.
چرایی این موضع را هم با نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در میان گذاشتیم و خواستار پاسخگویی وی در این رابطه شدیم.
*چرایی حل زودهنگام زمین تأمین اجتماعی و عدم موفقیت در سایر قطعات شرکت آذرایثار*
جلال محمودزاده در این خصوص و در پاسخ به سوال خبرنگار هاژه اظهار کرد: زمانیکه زمین تأمین اجتماعی تعیین تکلیف شد، مالکیت زمین بنام دولت بود و سازمان تأمین اجتماعی بابت 1 هکتار و 1 هزار و 500 متر، 27 میلیارد تومان بصورت اقساط 4 مرحلهای به دولت پرداخت کرد، حدودا 2 هزار و 400 متر زمین که 7 مالک داشت در وسط زمین تأمین اجتماعی قرار داشت که از اعضای شرکت آذرایثار بودند، لذا با قیمت کارشناسی این زمینها نیز از افراد خریداری شد و 7 میلیارد تومان نیز به مالکین پرداخت شد تا سند تک برگ و کامل برای سازمان تأمین اجتماعی صادر شود.
وی افزود: اگرچه زمینهای تفکیک شده بر روی نقشه جزو آذرایثار بودند اما در واقعیت مالکیت آن بنام دولت بود.
محمودزاده تصریح کرد: علت دعوت از اعضای شرکت آذرایثار در آن برهه جهت اطلاع از وضعیت و رفع موانع احتمالی اجتماعی بود تا تأخیر یا خللی برای استقرار پیمانکار و روند پیشرفت فیزیکی پروژه روی ندهد، از طرفی زمینهای مذکور به سازمان تأمین اجتماعی فروخته شد.
*آخرین وضعیت زمینهای پیام و پیام نور تشریح شد*
جلال محمودزاده در خصوص آخرین وضعیت زمینهای پیام و پیام نور مهاباد نیز اظهار کرد: شرکت تعاونی پیام دارای 3 فاز است که مشکلات 2 فاز آن تقریبا حل شده و اعضا با هماهنگی شرکت تعاونی باید با شهرداری مهاباد جهت آسفالت معابر به توافق برسند و سایر مشکلات آنها حل شده است.
وی افزود: حل مشکلات فاز سوم شرکت پیام نیز درحال تعین تکلیف است و در ادامه سایر پیگیریهایی که برای سایر زمینهای بلاتکلیف شهرستان صورت میگیرد، این موضوع نیز پیگیری خواهد شد.
محمودزاده تصریح کرد: مشکلات شرکت تعاونی پیام نور نیز در این نشست بررسی و تعیین تکلیف شده است.
وی اضافه کرد: نامه مربوط به حل مشکلات زمینهای پیام نور ابلاغ شده تا زمینهای مذکور نیز کارشناسی شود و مبالغی که کارشناسان تعیین کرده اند به راه و شهرسازی پرداخت شود.
نماینده مردم مهاباد در ادامه در خصوص بلاتکلیفی مساکن ملی مهاباد نیز اظهار کرد: مهاباد یکی از شهرهایست که بشدت با کمبود زمین روبروست و یکی از مشکلات مسکن ملی در مهاباد نبود زمین است.
وی افزود: بخشی از زمینهای شناسایی شده که در حوالی مساکن مهر قبلی در سیدآباد است، فاقد مشکل بوده و در آینده نزدیک به اشخاص واگذار میگردند.
محمودزاده در پایان تأکید کرد: برای تمامی آفرادی که ثبت نام کردهاند زمین درنظر گرفته شده، منتها برای اینکه مشکلات سنوات قبل دوباره تکرار نشود، تعیین تکلیف آنها با سرعت کمتری انجام میشود.