تاریخ: ۱۴۰۱/۵/۹
نمایندگان پارلمان فرانسه خواستار محافظت از کوردهای سوریه شدند
 

 

100 نماینده پارلمان فرانسه نسبت به آنچه که «سیاست جنگی» رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه علیه کوردهای سوریه خوانده اند اعتراض کرده و طی بیانیه‌ای خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع در مناطق تحت کنترل کوردهای سوریه برای محافظت از کوردها شده اند.

به گزارش هاژه به نقل از اهرام آنلاین، 100 نماینده پارلمان فرانسه که بیشتر آنها عضو احزاب چپ هستند، با انتشار بیانیه ای اعلام کردند در حالی که توجه جهان روی جنگ اکراین متمرکز شده، اردوغان در حال برنامه ریزی برای انجام تهاجم خونین دیگری علیه کردها در شمال شرق سوریه است.

در این بیانیه آمده است که اردوغان از موقعیت محوری ترکیه به عنوان عضو ناتو و همچنین روابط حسنه با مسکو و کی‌یف، در پی دریافت چک سفید از ناتو است تا حملات خود در شمال سوریه را تشدید کند.

نمایندگان پارلمان فرانسه تاکید کرده اند نباید غرب روی خود را از آنچه بر کوردهای سوریه می گذرد، بر گرداند.

سیاستمداران و قانونگذاران فرانسه خواستار تضمین شدن امنیت کوردهای سوریه و همچنین سازمان های وابسته به آنها در خاک اروپا شده اند.

آنها همچنین از دولت فرانسه خواسته اند تا با مطرح کردن وضعیت کردهای سوریه و تهدید ترکیه در شورای امنیت سازمان ملل، زمینه را برای اعلام منطقه پرواز ممنوع در شمال شرق سوریه فراهم کند.

نمایندگان فرانسه همچنین خواستار به رسمیت شناخته شدن اداره خودگردان در شمال و شمال شرق سوریه شده اند.

 چند سال پیش و در زمان حضور پررنگ داعش در سوریه و عراق، فرانسه در ائتلاف بین المللی علیه این گروه مشارکت داشت. آن زمان پاریس از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، ابراز تأسف کرده بود.

همچنین سال 1398 پارلمان فرانسه طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن پاریس با هرگونه تحرک نظامی ترکیه علیه کوردهای سوریه مخالفت می‌کند. در آن زمان وزارت خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای به قطعنامه پارلمان فرانسه اعتراض و پاریس را متهم کرد که درصدد تشکیل «یک دولت تروریستی» در شمال سوریه بوده است. آنکارا همچنین به پاریس هشدار داد که «پارلمان و دولت فرانسه باید در زمینه مبارزه با تروریسم نه با تروریست‌ها، بلکه با ناتو و ترکیه همبستگی و همکاری کند.»

برخی از ناظران سیاسی بر این باورند که اقدامات فرانسه در جریان اتفاقات سوریه به عنوان تلاشی برای دفاع از حق داشتن یک حوزه نفوذ تاریخی در منطقه خاورمیانه تفسیر می شود. با این حال، این تلاش ها همچنین برای ایجاد توازن با سایر بازیگران بین المللی، از جمله ترکیه معنا می‌شود.