به گزارش هاژه، نخستین جشنواره فیلمنامهنویسی لاو در مهاباد با استقبال شهروندان و با معرفی آثار برتر بکار خود پایان داد.
مؤسسه فیلمسازی «لاوان فیلم مکریان» با مدیریت ابراهیم سعیدی کارگردان و تدوینگر باتجربه مهابادی اقدام به برگزاری اولین دوره مسابقه فیلمنامهنویسی فیلم کوتاه در میان فیلمنامهنویسان استانهای آذربایجان غربی و کردستان نموده است.
ابراهیم سعیدی دبیر جشنواره در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: جشنواره لاو مدت یکسال است که درحال دریافت آثار و بررسی آنها می باشد، این جشنوار در سطح استانهای آذربایجان غربی و کوردستان برگزار شده است.
وی افزود: در مرحله داوری آثار نهایی سعی بر آن بوده تا اساتید با دانش و متخصص فیلمنامهنویسی سینمای ایران، مسئولیت برگزیدن فیلمنامه برتر جشنواره را بر عهده داشته باشند، در این راستا جابر قاسمعلی و محمدرضا گوهری از فیلمنامهنویسان نامآشنای سینمای کشور، آثار این دوره از جشنواره را داوری کردهاند.
سعیدی تصریح کرد: در مجموع، 94 فیلمنامه کوتاه، از سوی فیلمنامهنویسان منطقه، به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از میان آنها توسط هیئت انتخاب مؤسسه «لاوان فیلم» تعداد 14 فیلمنامه برتر، انتخاب و به مرحله نهایی داوری معرفی شدند.
وی اضافه کرد: بر اساس رأی داوران فیلمنامه آمین اثر گلاله ستاوند مقام سوم، باد ما را خواهد برد اثر وحید خدابنده لو از قروه مقام دوم و چمدان نوشته آکو زند کریمی مقام اول این جشنواره را کسب کرد.
مدیر موسسه فیلمسازی لاوان فیلم موکریان و دبیر جشنواره لاو در ادامه اظهار کرد: از ابتدا تصمیم بر آن بود که جایزه آثار برگزیده حمایت برای تولید آنها باشد ولی افزایش هزینه های ساخت مشکلاتی را به وجود آورده ولی بخشی از جوایز بصورت نقدی به آثار برتر اهدا می شود تا از تولید فیلم آنها حمایت شود.
وی افزود: موسسه لاوان فیلم موکریان با هدف حمایت از هنرجویان و فیلمسازان تأسیس شده و موسسه ای تجاری نیست بلکه هدف اصلی گسترش فیلمسازی در این محدوده جغرافیایی است، لذا همواره برای حمایت فیلمسازان اعلام آمادگی کردهایم و تا جایی که شرایط مالی موسسه اجازه دهد از آنها حمایت خواهیم کرد.
سعیدی با بیان اینکه سینما کاری گروهی و تخصصی است، تصریح کرد: در طی یک سالی که این موسسسه تأسیس شده، این رویداد اولین اقدام برای گسترش امور سینمایی در منطقه است
وی در پایان ابراز امیدواری کردامیدواریم در آینده بتوانیم افراد علاقمند به سینما را حمایت کنیم تا آثاری جدی و با ارزش تولید شود.
امیر قادری فرماندار مهاباد نیز در این مراسم سخنان خود را با انتقاد از عدم حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی آغاز کرد و گفت: علیرغم دعوت کتبی از مدیرکل برای حضور در مهاباد تاکنون اقدامی صورت نگرفته درحالیکه این حضور مطالبه فعالین فرهنگی و هنری شهرستان است.
وی از وضعیت نابسامان سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد مهاباد نیز انتقاد کرد و خواستار اجرای مصوبات معاون وزیر و ساماندهی آن شد.
بختیار پنجهای هنرمند مهابادی نیز در بخشی از سخنرانی خود به رابطه فیلمنامه نویسی با ادبیات پرداخت و گفت: ارتباط 2 طرفه دربین ادبیات، تئاتر و سینما لازمه خلق آثار ارزشمند و ماندگار است.
وی همچنین تعداد کم رویدادهای هنری در شهر مهاباد را شرم آور عنوان کرد و گفت: برای شهر مهاباد با آن همه سابقه فرهنگی، هنری و تاریخی این میزان رویداد هنری شرم آور است.
پنجهای تصریح کرد: زیرساخت و زمینهای برای رویدادهای هنری شهر مهاباد فراهم نیست و مسوولان شهرستان باید نسبت به رفع مشکلات شهرستان جدیدت بیشتری داشته باشند.
در پایان مراسم 14 فیلمنامه انتخاب شده برای داوری نهایی انتخاب تقدیر شد. اسامی افراد و آثار آنها عبارتند از:
١ ـ «آمین» نوشته گلاله ستاوند، ٢ ـ «آشیق هارای» نوشته علی قبچاق از، ٣ ـ «باد ما را خواهد برد» نوشته وحید خدابندهلو، ٤ ـ «پسر» (کور) نوشته سامان حسینپور، 5 ـ «جشن آخر» نوشته نوید زارع، ٦ ـ «چمدان» نوشته آکو زندکریمی، ٧ ـ «رابردوو» (گذشته) نوشته صدیق روزنورد، ٨ ـ «طبقه هفتم» نوشته سالار جوانمردی و آگری سلطانی، ٩ ـ «کیک شش سالگی» نوشته راستین زارعی، ١٠ ـ «مهر مادری» نوشته سوسن اجلالی، 11 ـ «مو» نوشته بهنام درویشپور، 12ـ «میخ» نوشته امید نیکرو، 13 ـ نامهها نوشته زانیار محمدینیکو و «واتاب» نوشته لیلا اسکندریان.