تاریخ: ۱۴۰۱/۴/۲۶
شستشوی خودروها کابوس سد و رودخانه‌های مهاباد
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، شستشوی خودرو، فرش و پشم گوسفندان در حاشیه سد و رودخانه‌های شهرستان مهاباد مخاطراتی را برای آبزیان و سلامت شهروندان به وجود آورده است. 
 
این روزها شهروندانی هستند که در حاشیه سد و رودخانه پشت سد و پارک مکاییل مهاباد، اقدام به شستشوی خودرو، فرش و یا پشم گوسفندان بدون آگاهی از عواقب آلوده کردن آب آشامیدنی می‌کنند‌ و این کار حیات آبزیان و سلامت شهروندان را در خطر قرار داده است.
وجود آلودگی‌های نفتی ناشی از شستشوی ماشین‌آلات و استفاده از کف و مایعات شوینده می‌تواند باعث بروز بیماری‌های گوناگون از قبیل سرطان و بیماری‌های گوارشی و پوستی در انسان شود.
 
در این رابطه سخنور، رئیس اداره محیط زیست مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: حفاظت از منابع آبی نیازمند فرهنگ‌سازی است و شهروندان بنا به هر دلیل باید از وارد کردن آلاینده‌های نفتی و شوینده‌ها به آب شرب اجتناب کنند و با سازمان آب و ارگان‌های متولی حفاظت از منابع آبی، همکاری‌های لازم را داشته باشند. متاسفانه برخی از افراد با نبود آگاهی کافی، اقدام به شستشوی ماشین‌آلات و ... در بستر رودخانه‌ها می‌کنند که تبعات این کار بر روی سلامت مردم تاثیرگذار خواهد بود.
   
وی افزود: ورود برخی از آلاینده‌ها به آب شرب حتی با تصفیه‌کردن هم قابل جدا کردن نیست و در آب حل می‌شوند. جدا کردن تعدادی از آلاینده‌های دیگر نیز هزینه‌های بسیار زیادی را برای سازمان آب دبر خواهد داشت.
وی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری بیش از ۱۵ مورد گزارشات مردمی در خصوص شستشوی پشم و خودرو در بستر رودخانه‌های مهاباد به همکاران ما ابلاغ شده و سریعا دخالت کرده و به آ‌ن‌ها تذکر‌های لازم داده شده است.
وی همچنین تصریح کرد: رانندگانی که در بستر رودخانه‌ها اقدام به شستشوی خودرو می‌کنند، ارگان‌های متولی برای بار اول به آن‌ها تذکر می‌دهند و درصورت تکرار، حتما برای فرد خاطی تشکیل پرونده داده و تحویل مراجع قضایی داده خواهد شد.
 
شستشوی ماشین‌آلات، فرش و یا پشم گوسفندان در حریم رودخانه‌ها و سد مهاباد، علاوه بر برهم زدن آرامش اکوسیستم‌های آبی، باعث ورود آلایندهایی از قبیل مواد نفتی و شوینده‌ها و... به سد مهاباد می‌شود و با توجه به اینکه تنها منبع تامین آب آشامیدنی شهرستان مهاباد محسوب می‌گردد، اگر در این زمینه فرهنگ سازی‌های لازم درجهت آگاه سازی شهروندان از تبعات این کارها انجام نشود، بی‌شک حیات آبزیان و سلامت شهروندان به مخاطره خواهد افتاد.