در فصلی که گذشت تیمهای بزرگ دست به خرید بازیکنانی زدند که عملکرد بسیار ضعیفی از خود به نمایش گذاشتند.
به گزارش هاژه اسپورت، این فصل از رقابتهای لیگ برتر هم با تمام فرازونشیبهایش در حال به پایان رسیدن است. بازیکنانی خوش درخشیدند و نفراتی ضعیفتر از حد انتظار ظاهر شدند. عدهای با جابهجاییهای فوقالعاده، تواناییشان را در تیم جدید به منصه ظهور گذاشتند و دستهای نتوانستند با لباس تیم جدید خود عملکرد مثبتی داشته باشند. در این گزارش با همین گروه آخر طرف هستیم. بازیکنانی که به تیمهای بزرگ قدم گذاشتند اما نمایششان در خور مبلغی که برایشان هزینه شده بود و انتظاری که از آنها میرفت، نبود.
قهرمان، بینصیب نماند
استقلال در این فصل جابهجاییهای فراوانی داشت اما 2 خرید آنها در نیمفصل اول و دوم عملکردی کمتر از حد انتظار را داشتند. امین قاسمینژاد، یکی از جنجالیترین انتقالهای ابتدای فصل را رقم زد. او مورد توجه پرسپولیس هم بود اما راهی تیم آبیپوش پایتخت شد. امین اما هیچوقت مهره محبوب مجیدی نبود و خیلی زود به نیمکت تبعید شد و نتوانست خودی نشان بدهد. او فقط در هفته چهاردهم یکبار دروازه تیم مس رفسنجان را گشود و سپس به صورت قرضی راهی گلگهر سیرجان شد.
نفر بعدی عزیزبک آمانوف است. جوانی خوشپتانسیل و ازبکستانی که به واسطه درخشش بازیکنی چون امیرحسین حسینزاده و البته سیستم بازی تیم فرهاد مجیدی برعکس ابتدای حضورش که دقایق زیادی را در میدان بود؛ کمکم از جمع بازیکنان مهم تیم جدا شد. پنالتیای که مقابل نساجی از دست داد و منجر به حذف استقلال شد، او را بیش از پیش از ترکیب اصلی دور نمود.
در این لیست رودی ژستد هم میتوانست حاضر باشد اما گل حیاتی در دربی پایتخت مهاجم فرانسوی استقلال را نجات داد. ژستد در این فصل 3 گل برای تیم قهرمان لیگ زد که در مقابل اعتمادی که مجیدی به او داشت اصلا آمار قابل اعتنایی نیست. در پایان فصل با وجود اینکه یک سال از قرارداد این مهاجم بلندبالا باقی مانده بود، طرفین به همکاریشان پایان دادند.
پرسپولیس در محاصره خریدهای ناکارآمد
خریدهای ناموفق پرسپولیس در این فصل با فاصله نسبت به خریدهای موفق این تیم بیشتر بود. یحیی گلمحمدی برای پر کردن جای خالی ستارههای جدا شده دست به دامن بازیکنانی شد که نتوانستند حتی نیمی از انتظارات را برآورده کنند.
علیرضا ابراهیمی در همان ابتدای فصل مورد غضب یحیی قرار گرفت و مدتها روی نیمکت سنجاق شده بود. ابراهیمی گاها در اواخر بازی به زمین میآمد تا یا نقش مهاجم را بازی کند و یا برای اضافه شدن به خط دفاعی و حفظ نتیجه به کار گرفته شود. ابراهیمی در این روزهای پایانی به ترکیب اصلی رسید و نشان داد میتوانست بیش از پیش مورد اعتماد کادر فنی قرار بگیرد.
رضا اسدی، قرار بود شاهماهی خریدهای پرسپولیس باشد. بازیکنی گرانقیمت که از همان بازی اول تحت فشار قرار گرفت. او هنوز به مرز آمادگی نرسیده بود ولی توسط گلمحمدی مقابل الهلال به بازی گرفته شد. نتوانست مانند شماره 8 قبلی تیم یعنی احمد نوراللهی نمایش مثبتی داشته باشد و همین مساله او را به حاشیه برد. اسدی به جز برههای کوتاه هیچوقت توانایی بالایش را نشان نداد و در اکثر مسابقات به عنوان بازیکن تعویضی وارد زمین شد. بهترین بازی او در مسجدسلیمان بود که توانست دبل کند.
احمد گوهری در تعطیلات نیمفصل به خدمت گرفته شد تا جای خالی بوژیدار رادوشوویچ را پر کند و رقیبی جدی برای حامد لک باشد. اشتباهات گاهوبیگاه دروازهبان اصلی پرسپولیس این فرصت را به سنگربان سابق نفت آبادان داد تا خودش را به یحیی تحمیل کند اما گوهری، فرصتها را یکی پس از دیگری به تهدید تبدیل کرد. او با استرس فراوان درون گل ایستاد و با اشتباهات متعدد، اعتماد کادرفنی را سلب کرد تا به صف خریدهای ناموفق پرسپولیس اضافه شود.
و در نهایت سه خرید خارجی سرخپوشان تهرانی. منوچهر صفروف و وحدت هنانوف که در ابتدای فصل به تیم اضافه شدند، طول کشید تا بتوانند به میدان بروند. صفروف از همان ابتدا نشان داد کیفیتش در حد و اندازه تیم قهرمان 5 دوره اخیر لیگ برتر نیست. هنانوف ولی بهتر کار کرد. حتی به ترکیب اصلی هم رسید اما ناپختگی و جوانیاش کار دستش داد و او هم پس از چند اشتباه، خصوصا مقابل آلومینیوم در جام حذفی، به نیمکت تبعید شد.
خرید بعدی شرزود تمیروف بود. مهاجمی جوان که با امید فراوانی خریداری شد تا بتواند مشکلات خط حمله پرسپولیس را کم کند اما در عمل شاهد این اتفاق نبودیم. تمیروف یک گل به ذوبآهن زد و در الباقی بازیها شوتهایش با فاصلههای عجیب به بیرون رفت. تمیروف بازیکنی پرتلاش بود که کادرفنی به اندازه کافی به او فرصت داد اما نتوانست خودش را با تیم هماهنگ کند. کیفیت فنی این بازیکن بهتر از 2 بازیکن تاجیکی بود اما جو بازی کردن در تیمی مثل پرسپولیس، با خیلی از تیم ها متفاوت است.
دروازهبانی که امیدهای محرم را ناامید کرد
وقتی قرار بود به خدمت گرفته شود، گفته شد محرم دست روی دروازهبانی گذاشته که کار با پای خوبی دارد و میتواند به فوتبال هجومی طلاییپوشان کمک کند. ابتدای فصل هم اوضاع خوب بود اما هر چه جلو رفتیم سپاهان و کریستوفر کنت، دست در دست هم افت کردند و نواقصشان هویدا شد. شاید مهمترین بزنگاه در سیرجان بود. مسابقهای که بعدا 3 بر صفر به سود سپاهان شد اما در زمین آنها 4 بر 2 مقابل تیم امیر قلعهنویی باخته بودند.
کریستوفر، ساختار دفاعی مناسبی را جلوی خودش نمیدید اما او هم گلری نبود که بتواند به خوبی از دروازهاش حراست کند. در مواقع حساس نمیتوانست سپاهان را نجات دهد و کمتر پیش آمد تا با سیوهایش به داد محرم برسد. هر چه به نیمفصل رسیدیم گلر اتریشی امیدها را بیش از پیش ناامید کرد و نویدکیا را مجبور کرد تا برای نیمهی دوم فصل، به فکر جذب دروازهبان دیگری باشد. کریستوفر کنت هم دیگر در ترکیب تیمش قرار نگرفت و همیشه از نزدیک شاهد بازی کردن محمدرشید مظاهری بود.
سورپرایز لالیگایی، دیپورت شد
خریدی جذاب برای فولاد خوزستان که برای همه نامآشنا بود. ایبای گومز، بازیکن سابق اتلتیک بیلبائو به جمع شاگردان جواد نکونام در لیگ قهرمانان آسیا اضافه شد. بازیکنی که از لحاظ اسمورسم به یکی از بزرگترین فوتبالیستهایی تبدیل شد که با یک تیم ایرانی قرارداد بسته است. ایبای اما در مسابقات لیگ قهرمانان بسیار کم به کار گرفته شد و با تعداد دقایق پایین، دوران حضورش به سر رسید. بازیکنی که قرار بود فقط در آسیا همراه فولاد باشد بدون اینکه به این تیم کمک کند از این تیم جدا شد و طرفین هم علاقهای به ادامه همکاری از خود نشان ندادند.
در کنار این بازیکنان نفرات دیگری هم از تیمهای دیگر در ابتدا و یا اواسط این فصل خریداری شدند که انتظارات را برآورده نکردند. در این گزارش به تیمهای بزرگ اشاره شد وگرنه خریدهای عمانیِ مس رفسنجان، رضا خالقیفر، احمدرضا زندهروح، مهدی تیکدری، داریوش شجاعیان، کرار جاسم و خیلیهای دیگر میتوانستند در این گزارش جایی برای خود دستوپا کنند.