میخک، یکی از ادویه جات قدیمی به خصوص در غذاهای هندی و دیگر کشورهای آسیایی، مانند اندونزی، آفریقای شرقی و پاکستان است. میخک همچنین دارای یک تاریخ غنی می باشد، که امروزه به عنوان یک محصول تجاری مهم در جهان کاربرد دارد. به طور کلی برای مقابله با مشکلات سلامتی، مانند سردرد، بیماریهای دهان و دندان، سرطان، دیابت عفونت های میکروبی و غیره شناخته شده است. همچنین سیستم ایمنی بدن را برای محافظت از کبد و بهبود استحکام استخوان افزایش می دهد ولی خواص این گیاه مهم در امر داروسازی به این چند مورد ختم نمی شود و زیرشاخه های بسیاری دارد.
خواص میخک چیست؟
میخک یکیاز داروهای گیاهی است که از روغن آن برای تهیه مواد بهداشتی دهان و دندان استفاده میشود.
استفاده از روغن میخک خواص فوقالعاده چشمگیری از بهبود گردش خون و کاهش التهاب تا کمک به آکنه و افزایش سلامت لثه دارد.
یکیاز شناخته شدهترین موارد استفاده از روغن میخک، کاهش دردهای ناشی از مشکلات دندان است.
این استفاده به حدی است که حتی تولید کنندگان خمیر دندان هم معتقدند که روغن میخک در کاهش درد دندان و تورم لثه تأثیری شگفتانگیز دارد و سعی میکنند از آن در محصولات خود استفاده کنند.
علاوهبر خاصیت ضد التهابی، یکی از استفادههای رایج روغن میخک بهعنوان یک ضد میکروب است که به افزایش مقاومت بدن در برابر عفونتها کمک میکند.
منشأ گیاهی روغن میخک درخت میخک بومی جزایر اندوزی و ماداگاسکار است، این گیاه مفید درختی کوچک و مخروطی شکل است که برگهای آنها در تمام طول سال سبز است و غنچههای گیاه میخک در اواخر تابستان و دوباره در زمستان، هنگامی که قهوهای میشوند، باید چیده و خشک شوند.
برخلاف اکثر ادویه جات و گیاهان دارویی دیگر، میخک میتواند در کل سال رشد کند، که از این لحاظ مناطق بومی این گیاه مزیتی متمایز نسبت به سایر مناطق دارند، چراکه به راحتی میتوانند از خواص سلامتی آن بهرهمند شوند.
به طور کلی روغن گیاه میخک از ۱۴ الی ۲۰ درصد اسانس تشکیل شده که از تقطیر این گیاه به دست میآید.
وی تصریح کرد: اوژنول مولکول شیمیایی اصلی میخک است که مسئول رایحه قوی روغن گیاه میخک است که علاوهبر استفاده در داروهای معمول در عطرها و مواد ضدعفونی کننده نیز استفاده میشود.