تاریخ: ۱۴۰۱/۳/۳
کامیاران و جاذبه های گردشگری آن
کامیاران در فاصله ۶۵کیلومترى جنوب سنندج واقع شده است. موقعیت‌ مناسب‌ شهر که‌ در مسیر جاده‌ کاروانی‌ قدیمی‌ شمال‌ غرب‌ به‌ سمت‌ جنوب‌ غربی‌ است‌، موجب‌ رونق‌ و توسعه‌ شهر کامیاران‌ شده‌ است‌. این‌ شهرستان‌ از شمال‌ به‌ شهرستان‌ سنندج‌، از جنوب‌ به‌ کرمانشاه‌، از شرق‌ به‌ سنقر کلیایی‌ و از غرب‌ به‌ پاوه‌ و استان‌ کرمانشاه‌ محدود است‌.  این شهرستان در فصول بهار و پاییز آب و هواى دلپذیرى دارد. نقاط دیدنى و جذاب این شهر هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند.در ادامه مطلب همراه  هاژه باشید تا با دیدنی های کامیاران آشنا شوید.


روستای پالنگان
 
روستای پالنگان، که نام قدیمی‌اش پلنگان به معنی زیستگاه پلنگ بود، از توابع کامیاران است. این روستا سرشار از منظره‌های زیبا و دیدنی است. معماری خانه‌های روستا به‌صورت پلکانی است و در نگاه اول روستای ماسوله را در ذهن تداعی می‌کند، خانه‌های روستا در ارتفاعات کوه ساخته شده‌اند. رودخانه‌ای پر آب از میان روستا عبور می‌کند و آن‌ را به دو قسمت تقسیم‌ کرده است. آبشار‌ها و چشمه‌های جوشان طبیعتی سرسبز را به این منطقه بخشیده‌اند. قلعه پالنگان یکی از بناهای تاریخی روستاست که آتشکده و پل‌ قدیمی آن هنوز پابرجاست.
 
 
 
   مطالب بیشتر در باره جاذبه های کوردستان:

سقز؛ نگین تاریخ کوردستان
 
 
 
قلعه پالنگان
 
قلعه پالنگان که در بالای کوه و در کنار روستا قرار دارد تاریخ را برای بازدیدکنندگان به تصویر می کشد. درست است که پژوهش های زیادی در مورد این قلعه صورت نگرفته است اما آنچه صحیح به نظر می رسد حکایت از آبادانی قلعه تا قرن دهم هجری قمری دارد. همچنین اسناد تاریخی، تخریب قلعه به دستور شاه صفی در سال 1046 را تایید می کنند اما در مورد بنیانگذار و سازنده ی آن اتفاق نظری وجود ندارد. این قلعه در 800 متری جنوب شرقی پالنگان قرار دارد و آثار اتاق ها، آتشکده و پل های قدیمی هنوز هم در آن دیده می شوند. بقایای مساجد، منازل قدیمی و گورستان تاریخی نیز حرف هایی برای گفتن دارند و علاقه مندان را به سوی خود جلب می کنند.
 
 
سنگ نبشته هورامان یا تنگی ور
 
کتیبه تنگی ور در ۴۵ کیلومتری شمال غربی کامیاران در استان کوردستان و در ۵۰۰ متری روستای تنگی ور و در تنگه کوههای زینانه در بلندترین نقطه صخره کوه بقایای کتیبه و نقش برجسته ای به چشم می خورد که به خط میخی آشوری است و در یک طاق نما به ارتفاع ۱۲۰ و پهنای ۷۷۰ و عمق ۳۵ سانتی متری حجاری و نقش شده است و احتمالا تصویر سارگن دوم پادشاه آشوری است. تاریخ کتیبه احتمالا مربوط به هزاره دوم یا اوایل هزاره سوم قبل از میلاد مسیح است.
 
 
    
زیارتگاه حضرت عکاشه
 
زیارتگاه حضرت عکاشه آرامگاه یکی از اصحاب پیامبر اسلام (ص) به نام معین‌الدین روحانی معروف به حضرت عکاشه می‌باشد که در فاصله ۴۵ کیلومتری شمال غرب کامیاران و بر سر راه جاده آسفالته کامیاران به مریوان در نزدیکی روستای کاشتر قرار دارد. این زیارتگاه بسیار مورد احترام مردم استان کوردستان است. اهالی منطقه معتقدند که حضرت عکاشه از سوریه به این محل آمده است. در گذشته افراد بسیاری حتی از خارج از کشور برای زیارت به این محل مراجعه می‌نمودند.
 
 
 
چشمه کواز کامیاران
 
در 50 کیلومتری شمال غربی کامیاران در استخر کوچکی در دامنه کوه واقع شده است، که از آن برای نوشیدن و درمان بیماری‌های تنفسی، رماتیسمی و بیماری‌های جلدی استفاده می‌شود، طعم گوگردی و رنگ شیری این آب نشان از وجود مواد آهنی و گوگردی در آن دارد.
 
 
منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو
 
منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو در بخش شمالی هورامان در موازات شاهو و دالانی است ارتفاع کوسالان در حدود ارتفاع دالانی می باشد در حقیقت این سه کوه مثلثی را تشکیل می دهند که کوسالان ضلع شمالی ، شاهو ضلع جنوبی و دالانی ضلع جنوب غربی آن را می سازد. این زیستگاه مهم با مساحت 57000 هکتار در شهرستان کامیاران سروآباد و مریوان واقع گردیده است. کوه شاهو مهمترین و معروفترین کوه منطقه هه ورامان می‌باشد ارتفاع متوسط آن از سطح دریا حدود 3400 متر می باشد.شاهو دارای هه وارگاه های (ییلاق) متعدد، که با صفا ترین و معروترین آنها پیاز دول میشیاو و گاول هستند، می باشد. تنوع گیاهی شاهو فوق العاده زیاد است و حدود 30نوع گل و گیاه در ارتفاعات مختلف آن رویش دارند.
 
 
 
تپه تیانه کامیاران
 
این تپه در 26 کیلومتری غرب کامیاران واقع شده و به دلیل کشف سفال‌های منقوش پیش از تاریخ در آن، بسیار حائز اهمیت است، در گمانه‌زنی این تپه، شش طبقه استقرار یافته تخمین زده شده که در هر طبقه آن آثاری از یک دوره تاریخی یافت شده است که قدیمی‌ترین این آثار مربوط به طبقه ششم که تاریخ آن به هزار ه چهارم و اواخر پنجم پیش از میلاد مسیح یعنی افزون بر 7 هزار سال پیش بر می‌گردد.