به گزارش هاژه، دبستان «دنیا صدیقی» به عنوان اولین پروژه خیری با رویکرد مدیریت سبز در سفر وزیر آموزش و پرورش به مهاباد مورد بازدید قرار گرفت.
توسعه و تجهیز مدارس کشور، وزیر آموزش و پرورش همزمان با سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان غربی در روز جمعه 30 اردیبهشت 1401، همراه با مهراله رخشانیمهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور به مهاباد رفت و از پروژه مدرسه «دنیا صدیقی» بازدید کرد.
دبستان «دنیا صدیقی» به عنوان نخستین و تنها مدرسه خیری با الگوی مدیریت سبز در کشور است، که با همت خیّر نیکوکار «رامین صدیقی» بر اساس آخرین تکنولوژیهای فنی و با معماری چشم نواز ساخته شده است.
یوسف نوری در بازدید از این مدرسه ضمن تمجید از احداث این پروژه فاخر، ساخت چنین فضای آموزشی با طراحی زیبا را موجب مباهات دانست و در خصوص نامگذاری کلاسهای درس و استفاده بهینه از فضا و امکانات مدرسه دستورات و پیشنهاداتی را ارائه داد.
استفاده از شاخصهای مدیریت سبز در مصرف بهینه انرژی، از جمله تعبیه شیشههای دوجداره، عایق سازی مضاعف رطوبتی، سیستم لوله کشی مدرن آب و فاضلاب و سیستم جمع آوری و ذخیرهسازی آب باران برای مصارف مناسب و آبیاری فضای سبز از جمله نکات مورد توجه است.
استفاده از سیستم بازیابی آب خاکستری از دیگر فناوریهای بکار رفته در این مدرسه است. بر این اساس تمام جریان های آب مصرفی به استثنای فاضلاب خروجی از سرویسهای بهداشتی در بسیاری از مصارف روزانه نظیر آبیاری فضاهای سبز، سیفون توالت و... مورد استفاده قرار میگیرد که اقدام بسیار خوبی در جهت صرفه جویی محسوب میشود.
همچنین در سطح پشت بام مدرسه پنلهای خورشیدی در مساحت 600 مترمربع به کار رفته است، که علاوه بر استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یک منبع تجدید پذیر و دوستدار محیط زیست در مصارف مورد نیاز مدرسه، انرژی الکتریکی مازاد بر مصرف نیز قابلیت اتصال و واگذاری به شبکه سراسری برق را نیز دارد.
معماری فاخر و نمای زیبایی که تلفیقی از طرحهای سنتی و رنگهای متناسب با اقلیم در قالب سازه ای مدرن است، شکوه و جذابیت خاصی به بنای مدرسه بخشیده است. استفاده از رنگهای شاد و تعبیه سرویسهای بهداشتی در تمام طبقات مدرسه با تفکیک برای پایههای مختلف به لحاظ رعایت بهتر موازین بهداشتی از دیگر نکات مورد توجه است.
مدرسه «دنیا صدیقی» با 12 کلاس درس، در زمینی به مساحت 2 هزار مترمربع، با زیربنای 3 هزار و 250 مترمربع در مرکز شهرستان مهاباد احداث شده است و دارای امکانات وفضاهای جانبی نظیر سالن اجتماعات، سایت رایانه، سالن سمعی و بصری، آزمایشگاه و کارگاه، فضای ورزشی محصور شده در پشت بام یکی از ساختمان ها و زمین چمن مصنوعی میباشد.
«رامین صدیقی» خیر این پروژه که در همایش ملی تکریم خیرین مدرسهساز دهم اردیبهشت ماه امسال نیز مورد تجلیل قرار گرفت؛ با بیان اینکه 35 میلیارد تومان برای ساخت مدرسه هزینه شده است، گفت: بسیار علاقهمند بودم که در ساخت این مدرسه از استانداردهای زیست محیطی و آخرین فناوریهای روز استفاده شود.
وی خاطر نشان کرد: با تعامل و همکاری بسیار خوب اداره کل نوسازی مدارس استان آذربایجان غربی از بهترین مصالح و لوازم در مراحل مختلف احداث پروژه استفاده شد، که مطمئنا در بهرهوری و افزایش طول عمر ساختمان تاثیر بسزایی دارد.
این خیر نیک اندیش همچنین به کارگیری ترکیب رنگهای جذاب و شاد با آموزههای روانشناختی متناسب با دانش آموزان ابتدایی را از دغدغههای خود در طراحی فضاها و کلاسهای درس بر شمرد و ابراز امیدواری کرد که احداث این مدرسه، آغازی بر مشارکت وی در امر نیک مدرسهسازی باشد.
صدیقی اظهار داشت: این پروژه که سال 1397 کلید خورد با سرعت خوبی پیش رفت و در طی سه سال به اتمام رسید، امیدواریم با قول مساعد وزیر آموزش و پرورش نیز به جدیدترین امکانات آموزشی، آزمایشگاهی و کارگاهی تجهیز شود، تا پیش از آغاز سالتحصیلی آینده آماده پذیرایی از دانش آموزان شود.