تاریخ: ۱۴۰۱/۲/۲۴
سینما را بهتر بشناسید
هاژه، هنر خاستگاهی به بلندای پیدایش انسان‌ها دارد، از اولین نقاشی‌های ترسیم شده در غارها به عنوان مبدأ هنر نقاشی و از داستان‌‌سرایی‌های شفاهی به عنوان آغاز پیدایش ادبیات در جوامع نام برده شده، لذا نمی‌توان ارتباط سایر هنرها را با سینما انکار کرد.
 
پیدایش سینما
تاریخچه سینما از ابتدا با عکاسی گره خورد و کنار هم گذاشتن فریم‌ها منجر به تصاویر متحرکی شد که بعدها تکامل یافت. 
برادران لومیر در سال ۱۸۹۵ سینماتوگراف را اختراع کردند، اما نمی‌توان این دو برادر فرانسوی را یگانه مخترعانی دانست که به پیدایش سینما کمک کردند. پیدایش سینما و فن فیلمبرداری خود مرهون پیشرفت‌های بسیار زیادی هم در عرصهٔ تکامل نگاتیو و هم تکامل دستگاه‌های اولیه عکاسی بود، به‌طوری‌که نمی‌توان قاطعانه از یک نفر به‌عنوان مخترع سینما نام برد. دستگاه‌هایی همچون کینتوسکوپ (ساخته توماس ادیسون)، ویتاسکوپ و بایوسکوپ همگی در پیدایش دستگاه سینماتوگراف مؤثر بوده‌اند.
ژرژ ملیس شعبده‌باز و فیلمساز فرانسوی با رنگ کردن نگاتیوها و تقطیع آن، جلوه‌های ویژه را وارد سینما کرد. 
به حقیقت می‌توان ملی یس را فرمانروای عصر نوین فیلمسازی وبنیانگذار انقلاب فرهنگی ودگرگون گرایی واستفاده از ایده‌های خلاق وپویا در عرصهٔ فیلمساز ی دانست. 
در آغاز سینما را بیشتر یک پدیده علمی صنعتی می‌دانستند. در سال‌های جنگ جهانی اول، سینما به عنوان یک وسیله نمایشی و سرگرمی، رونق تجاری یافت. سپس قابلیت‌های هنری آن توسط فیلم سازان اروپایی و آمریکایی کشف شد. در همین سال‌ها ریچیوتو کانودو منتقد و نظریه‌پرداز ایتالیایی، سینما را «هنر هفتم» معرفی کرد؛ زیرا به عقیده او سینما هنری ترکیبی است که در آن همهٔ هنرها حضور دارند.
بعد از تکامل تصویر در سینما، تمرکز بر صدا، محتوا و سایر ابعاد آن رفت، به نحوی که سینمای صامت جای خود را به سینمای مبتنی بر دیالوگ و صدا داد.  
 
تکامل سینما
سینمای آمریکا مشهور به هالیوود از اوایل قرن بیستم تأثیر زیادی در صنعت فیلم داشته‌است. در حقیقت سینمای آمریکا به سرعت یک نیروی غالب در این صنعت نوظهور شد. پس از آن نیز سینمای آمریکا از سال ۱۹۱۳ تا ۱۹۶۹ بسیار توسعه یافت. 
سینمای آمریکا یکی از مهم‌ترین صنایع فیلم‌سازی جهان بوده و هست. این سینما نه تنها از نظر قابلیت‌های صنعتی و فنی بلکه از نظر تنوع ژانرها، سبک‌ها و گرایش‌ها، یکی از غنی‌ترین سینماهای ملی جهان به‌شمار می‌رود.
سینمای آمریکا تأثیر به سزایی در سینمای جهان در قرن بیستم داشته‌ و درحال حاضر هالیوود یک سینمای فراملی است. تاریخچه سینمای آمریکا را می‌توان به ۴ دوره تقسیم نمود: دوره فیلم‌های صامت، سینمای کلاسیک هالیوود، هالیوود جدید و دوره معاصر که شامل سینمای اواسط دهه ۱۹۸۰ تاکنون می‌شود.
دوره صامت و اوایل سینمای کلاسیک همزمان بود با انحصار گرایی آمریکا و در آن بسیاری از فیلمسازان از تدوین فیلم‌ها بدلیل مخالفت استودیوهای فیلمسازی محروم بودند. 
سالانه هزاران فیلم در سراسر جهان ساخته می‌شوند، اما تنها تعداد محدودی از آنها محبوبیت جهانی پیدا می‌کند، دلیل آن رعایت استانداردهایی است که سازمان‌های سینمایی جهان از آن پیروی می‌کنند.
هرچند نمی‌توان نقش سیاست در برخی سازمان‌های سینمایی را انکار کرد اما اغلب فیلم‌هایی که در جهان مورد تحسین قرار می‌گیرند، از استانداردهای خاصی پیروی می‌کند.
 
جشنواره‌ها و مراسم جوایز سینمایی
سالانه 3 هزار جشنواره فیلم در جهان برگزار می‌گردد که از این تعداد، تنها چند مورد از آنها جزو معتبرترین‌ جشنواره‌ها و مراسم جوایز جهان هستند.
 
جشنواره‌ها 
جشنواره‌ها با هدف جذب مخاطب، رسانه‌ها و دست اندرکاران صنعت فیلمسازی برگزار می‌شوند، از این رو، فیلم های بخش‌های مختلف در زمان برگزاری جشنواره اکران می‌شوند. همچنین در جشنواره ها، همه ی فیلم های شرکت کننده در بخش رقابت، نامزد دریافت جایزه اصلی هستند و معمولا در آخرین روز با رای هیات داوران یا انتخاب مردم، از برگزیدگان همه‌ی فیلم‌های بخش رقابت، تجلیل می کنند. 
جشنواره‌هایی نظیر ونیز، کن، لندن، برلین، آسیا پاسیفیک، ساندنس، تورنتو، روتردام، هنگ کنگ و مسکو جزو معتربرتین جشنواره‌های سینمایی جهان هستند و در ایران نیز جشنواره فیلم فجر از سال 1377 بصورت بین‌المللی به بررسی آثار سینمایی می‌پردازد.
 
جوایز سینمایی
در مراسم جوایز، هرکس به سینما علاقمند باشد، مهمترین فیلم‌های مراسم جوایز را می‌شناسد زیرا فیلم‌ها قبلا، در سینماها اکران شدند، لذا تعدادی فیلم به عنوان نامزد در بخش‌های مختلف اعلام می شوند و در نهایت با رای هیات داوران به برگزیدگان نامزدها، جایزه اهدا می‌شود.
مراسمی مثل: اسکار، گلدن گلوب و بفتا معتبرترین مراسم جوایز دنیای سینما هستند.
 
اهمیت سینما
سینما همچون موسیقی جزوی از فرهنگ جامعه است.
سینما یکی از بزرگترین ابرقدرت‌های فرهنگسازی در دنیا محسوب می‌شود 
سینما تریبون بین‌المللی هویت، فرهنگ و سیاست جامعه است.
اگر احساس می‌کنید در دنیای امروز سینما مورد نیاز نیست، کافیست یکی از شاهکارهای این هنر را در سینما ببینید.