تاریخ: ۱۴۰۱/۲/۲۰
پوستر جشنواره ناله شکینه بوکان در خانه ماموستا حقیقی رونمایی شد
به گزارش هاژه، پوستر نخستین جشنواره استانی تئاتر خیابانی ناله شکینه در مراسمی پرشکوه در موزه مفاخر بوکان رونمایی شد.

 
  روز دوشنبه 19 اردیبهشت ماه پوستر نخستین جشنواره استانی تئاتر خیابانی ناله شکینه با برگزاری مراسمی پرشور در موزه مفاخر بوکان یا همان سرای ماموستا حقیقی رونمایی شد.
«باباخان اسکندری» فرماندار شهرستان بوکان، «احمد رحمانی» رئیس شورای شهر بوکان و «دکتر کاوه حیاک» رییس اداره هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی به همراه جمعی از هنرمندان در این مراسم  حضور داشتند.
 

 
در این مراسم که توسط «کیانوش فتحی» کارگردانی شد،«نامق مجیدی» شاعر جوان بوکانی مناجاتی را تقدیم کرد و «ماموستا عثمان محمدی» معروف به «عوثمانه سوور» نرمه نای نواز مطرح بوکانی  با دم سحرانگیز خود حاضران در مراسم را به وجد آورد و «امیر محمودنژاد» حیرانی زیبا را ارائه کرد.
در ادامه مراسم فرماندار، رئیس شورای شهر و رئیس اداره هنری پرده از پوستر جشنواره که توسط «فریاد فرخی» طراحی شده بود، کنارکشیدند و هنرمندان پیشکسوت و بنامی چون «سید محمد قریشی» کاریکاتوریست، «حسین شیربیگی» منتقد و نویسنده آن را امضاء کردند و اجرای نمایش خیاباتی «یک روز در پارک» با بازیگری «ابراهیم اسدی» و «مهین نصرالهی» پایان بخش این مراسم بود.
«منصور احمدی» رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بوکان، اولین سخنران این مراسم بود. او در حالی که این شهرستان را شهرستانی فرهنگی خواند، گفت: کرونا و کمبود اعتبارات سبب رکود فعالیتهای فرهنگی و هنری شد اما برگزاری این جشنواره روز های خوبی در بوکان را نوید می دهد.
«دکتر کاوه حیاک» رییس اداره هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی در سخنانی که در این مراسم ارائه کرد، بوکان را شهری فرهنگی شناخته شده در کشور خواند و گفت: با آنکه بوکان شهری نو بنیان است اما نه تنها در فرهنگ و هنر بلکه در سایر عرصه ها ازجمله سیاسی، اقتصای و اجتماعی نیز خوب درخشیده است.
حیاک ضمن اعلام حمایت از هرگونه فعالیت فرهنگی در بوکان، بر منطقه ای و سراسری شدن جشنواره تئاتر خیابانی ناله شکینه تاکید کرد. 
 «احمد رحمانی» رئیس شورای اسلامی شهر بوکان نیز در این مراسم رونمایی از پوستر سخنرانی کرد و برحمایت شورای شهر و شهرداری از جشنواره تئاتر ناله شکینه تاکید کرد. 
او در ادامه گفت: دو رویداد مهم فرهنگی دیگر نیز در دست دستور کار اعضای شورا و شهرداری است که شامل نمایش آجرهای قلایچی با قدمت ۳۰۰۰ ساله در بوکان که نشان دهنده  قدیمی ترین تمدن جهان در بوکان در ۲۸ خرداد ماه و فعال سازی سينمای بوکان می باشد.
«محمد مقصودی»مدیر برنامه ریزی نخستین جشنواره استانی تئاتر خیابانی ناله شکنیه ضمن تقدیر از حمایتهای فرماندار بوکان و حاج انور حبیب زاده نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی، گفت: توسعه فرهنگی یکی از محور های توسعه همه جانبه است و بدون توسعه فرهنگی توسعه میسر نخواهد بود به همین دلیل باید فرهنگ و فعالیتهای فرهنگی و هنری در اولویت قرار گیرد. 
«افشین ناصری» دبیرجشنواره نیز به تشریح برنامه های جشنواره پرداخت و گفت: که این جشنواره در روز 27 اردیبهشت همزمان با روز جهانی ارتباطات شروع می شود و سه روز طول می کشد.
وی افزود: از 29 اثر ارسالی به جشنواره با نظر هیئت بازبینی آثار 12 گروه نمایشی به بخش مسابقه راه پیدا کردند که این گروه ها همزمان با اجرا در مناطق مختلف شهر در هفت روستای پرجمعیت شهر نیز اجرا خواهند داشت.
«فریاد فرخی» طراح پوستر آخرین سخنران این مراسم بود که در سخنان خود به تشریح جزییات پوستر پرداخت و گفت: در طراحی لگو ، تندیس و پوستر جشنواره  دو هدف را دنبال می کردیم اول باید موضوع جشنواره یعنی تئاتر  را نمایش می دادیم و دوم مکان اجرای جشنواره را با استفاده از نماد تعریف و توصیف می کنیم.
وی افزود: رنگ اصلی طراحی این کار رنگ سرمه‌ایی است که این رنگ  احساس اعتماد و صمیمیت و همچنین قدرت و ثبات را به بیننده می‌دهد، رنگ بعدی نارنجی می‌باشد که نشان شور و شوق، خلاقیت، تشویق و تحریک است.
فرخی افزود: بز با الهام از آجر قلایچی جدا از آنکه نشان دهنده تاریخ باستانی بوکان است  نماد آب، باران، فراوانی نعمت، نگهبانی و... است. همچنین در رم باستان بز یکی از نمادهای تئاتر بوده است.
این طراح باسابقه در ادامه گفت: صورتکی که نماد باستانی قلایچی بر روی آن قرار گرفته نماد هنری تئاتر است و  در طراحی این پوستر سعی کردیم صورتکی متفاوت  از جشنواره‌های دیگر استفاده کنیم.
 عکس: عالیه اسمعیل نژاد