تاریخ: ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
استاندار آذربایجان غربی پای گلایه فعالین سیاسی، مدنی و اقتصادی مهاباد نشست

به گزارش پایگاه خبری هاژه روز سه شنبه 28 دی ماه جلسه صمیمی استاندار با فعالین سیاسی، مدنی و اقتصادی مهاباد و با حضور معاونت استاندار و فرماندار ویژه مهاباد، امام جمعه و برخی دیگر از مسئولین شهرستان در سالن اجلاس فرمانداری برگزار گردید.

 

در ابتدای نشست کتانی معاون استاندار و فرماندار ویژه مهاباد ضمن خیر مقدم مهمانان و حاضران در جلسه بر برقراری تعامل بین مسئولان و نخبگان تاکید نمود.

ماموستا سهرابی امام جمعه مهاباد نیز ضمن خیر مقدم استاندار، هیئت همراه و اعضای حاضر در جلسه درخواست هایی را در خصوص مشکلات شهر اعم از نبود مصلا در شهر، مشکلات کشت و صنعت و وضعیت کارگران آن مطرح و خواستار پیگیری جدی در این خصوص شد.

ماموستا سهرابی اظهار داشت: زمانی در کشت و صنعت 760 نفر مشغول کار بوده اند ولی در حال حاضر متاسفانه نه کشتی در آن صورت می گیرد و نه صنعتی که به کلی تبدیل به ویرانه ای گشته است.

در ادامه تعدادی از فعالین سیاسی، مدنی و اقتصادی مهاباد به ایراد سخنرانی پرداختند.

در ابتدا مهندس فاروق گرمیانی فعال اقتصادی ضمن اشاره به آمار در زمینه تولید و تسهیلات بانکی اظهار کرد: در بخش کشاورزی 78 واحد جهت دریافت تسهیلات ثبت نام کردند که از این تعداد تسهیلات 27 واحد پرداخت شده است، همچنین در بخش تولید نیز حدود 27 واحد تولیدی ثبت نام کرده اند که تنها تسهیلات 1 واحد پرداخت شده است و با این روندی که بانکها پیش گرفته اند هیچ امیدی به رونق اقتصادی نیست.

گرمیانی افزود: با اداره دارایی در بخش مالیات مشکل داریم، انصاف نیست که مالیات شهر کمتر توسعه یافته ای مثل مهاباد به مانند اصفهان و تهران حساب گردد.

سید رئوف سیدی رئیس شورای شهر مهاباد از دیگر سخنران مراسم ضمن بیان مشکلاتی نظیر آب شرب مهاباد و تصریح و سرعت بخشیدن بر پیشرفت تصفیه خانه جدید، خواستار احداث بیمارستان دوم، رسیدگی به وضعیت مدارس تخریبی، دانشگاه پیراپزشکی، احداث صنایع پایین دستی پتروشیمی، پایان بخشیدن به مشکلات تعاونی های مسکن، حمایت بیشتر ازNGO ها و تقدیر از آنها و توسعه بخشیدن راههای مواصلاتی و اتوبان مهاباد ـ ارومیه شد.

رئیس شورای شهر مهاباد در ادامه به بیان مشکلات شهرداری مهاباد اعم از طرح تفضیلی پرداخت و گفت: این طرح در حال حاضر هیچ سودی ندارد و دارای مغایرت است، وضعیت مالی شهرداری مهاباد وخیم و در اخذ تسهیلات بانکی با مشکل مواجه هستیم.

سیدی افزود: متاسفانه بین شهرداری و ادارات دولتی تسویه صورت نمی گیرد این در حالی است که بسیاری از ادارات به شهرداری بدهکار هستند.

وی خطاب به استاندار گفت: ادغام روستای "خانگی" و "سیدآباد" به محدوده شهری همت جنابعالی را می طلبد، اخراج 137 نفر از بدنه شهرداری مهاباد که دارای سابقه کاری چند ساله هستند را روا نمی بینیم هر چند تا وقت انتخابات شوراها این قضیه منتفی شده است ولی خواستار توجه جدی مسئولین به این قضیه هستیم. خواستاریم بهره برداری گردشگری از دریاچه سد مهاباد در اختیار شهرداری قرار گیرد و برای این موضوع ما طرح تفصیلی را ارائه خواهیم داد.

دکتر صلاح الدین خدیو بعنوان نماینده فعالان مدنی شهرستان مهاباد یکی دیگر از سخنرانان بود که به تحلیلی کلی از جایگاه دولت در استان آذربایجان غربی و منطقه کوردستان پرداخت.

دکتر خدیو افزود: میانگین رای مردم کوردستان به دولت آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری حدود 80% بوده است که این میزان رای بالا به دلیل بیانیه ی سوم آقای روحانی در مورد اقوام و مذاهب برمی گردد. ولی متاسفانه قرارداد آقای روحانی با اقوام و مذاهب به فراموشی و کم کاری سوق داده شد.

این فعال مدنی اظهار کرد: باید دانست که ورود نخبگان کورد به بدنه سیاست و مدیریت منجر به ایجاد پلی ارتباطی بین دولت و مردم خواهد داشت و ما منتقد حضور کم رنگ خودمان در مراکز دولتی هستیم.

خدیو در ادامه افزود: انتظار داشتیم نخبه گان ما در شورای توسعه استان حضور داشته باشند ولی این حضور ما در حال حاضر صفر است. پتروشیمی مهاباد برای زدودن تبعیض در منطقه طرح خوبی بود ولی در استخدام و بکارگیری به نماد تبعیض گرایی مبدل شد.

سخنران دیگر مهندس سهرابی فعال اقتصادی بود. وی ضمن گلایه از عدم اجرای مصوبات معطل مانده گفت: واحدهای تولیدی سردرگم شده اند، اشتغال به پایین ترین حد خود رسیده است، دولت باید برای سرمایه در گردش چاره اندیشی کند.

ماموستا ملا علی خالدی یکی از ائمه جماعت مهاباد در این نشست با تاکید بر اینکه وحدت مسلمانان در کنار یکدیگر مایه ی پیشرفت ایران است گفت: همه اینها این در سایه ی تناسب توجهات به اقوام و مذاهب تحقق خواهد گرفت.

ماموستا خالدی افزود: اجرای دقیق قانون زمینه در کنار هم بودن را فراهم می آورد. برای همین خواهان مشارکت اهل تسنن در مدیریت های استانی هستیم. امید است که مسئولان صحه صدر نشان دهند و وحدت کلمه را با برداشتن موانع پذیرا باشند.

عبدالله آذغ سرمایه گذار مجتمع  سنگ تعطیل شده آذغ در این نشست ضمن در میان گذاشتن مشکلات مجتمع و اینکه اداره صنعت معدن و تجارت جهت رفع موانع هیچ اقدامی انجام نداده است گفت: مجتمعی که بالغ بر 50 میلیارد تومان سرمایه گذاری و نزدیک به 12 میلیارد تومان برای توسعه آن هزینه شده بود، مجبور به اخراج 200 کادر مجرب بومی خود شد و این موجب ایجاد مشکلات فراوانی شده است.

مهندس سعادت استاندار آذربایجان غربی به عنوان آخرین سخنران نشست در اولین سخنان خود از مهندس بابایی که کمیسیون موانع تولید را برعهده دارند خواست در راستای رفع مشکلات تولیدکنندگان تلاش جدی کند.

استاندار ادامه داد: کشور ایران در منطقه پیام آور وحدت بین مسلمانان بوده است و  جمهوری اسلامی هیچ گاه به دنبال بی عدالتی نیست، ما انتقادپذیر هم هستیم و در این مورد باید زمینه را فراهم کنیم و اعتماد ملی را بازسازی کنیم. در مورد بکارگیری کورد زبانان نیز هیچ محدودیت و تبعیضی نداریم.

سعادت در خصوص دولت و مشکلات بیان شده خاطر نشان کرد: شرایط سخت است و مشکلات دولت هم باید در نظر گرفته شود. در مورد قانون مالیاتی برای همه کشور یکسان است ولی با سرشکن کردن مالیات به قسمتها و امورات دیگر می توان آن را کاهش داد.

استاندار آذربایجان غربی در بخش دیگر سخنان خود گفت: پیراپزشکی مهاباد به دلیل کمبود اعتبار راکد مانده و عملیات ساخت و بهره‌ برداری از آن باید نهایی شود. به لحاظ شاخص آموزشی نیز در استان حدودا با کمبود 5000 کلاس درس مواجه هستیم که ساخت یک کلاس با همه ملزومات  توسط خیر 100 میلیون تومان و توسط دولت 200 میلیون تومان هزینه دارد.

سعادت در پایان خاطر نشان کرد: موضوع الحاق محدوده شهری باید در کمیسیون ماده 5 طرح شود و در استان حدود 5 شهر از جمله مهاباد با سکونتهای غیرمجاز روبرو هستند و در خارج از محدوده شهری به آنان خدمات ارائه می گردد که این موضوع باید در شورای عالی شهرسازی به جایی رسانده شود.

عکس: حسین خالندی / پولا آغاز